Zakladateľa momentálne najväčšej sociálnej siete na internete, Facebooku, pozná zrejme každý. Je skutočný priekopník v oblasti technológií. Magazín Time ho zaradil medzi stovku najvplyvnejších ľudí na svete a jeho majetok bol ocenený na 34 miliárd dolárov (oznámil, že časť tejto sumy bude použitá na boj proti ebole). O tom, ako Zuckerberg založil Facebook z jeho izby na Harvarde bol natočený aj hollywoodský film a predpokladám, že tento príbeh pozná každý. To sa stalo vo februári roku 2004. Podľa magazínu Time je momentálna hodnota Facebooku 200 miliárd dolárov a denne ho navštívi cez 800 miliónov ľudí.

Ako poctu tomuto výnimočnému človeku vám uvádzam pre inšpiráciu jeho 10 výrokov.

  1. „V dnešnom rýchlo meniacom sa svete je jediná stratégia vedúca k neúspechu neochota riskovať.“ – Z októbra 2011 počas rozhovoru na Y Combinator´s Startup School v Palo Alto – California.
  2. „Otázkou nie je ´čo chceme vedieť o ľuďoch´, ale ´čo nám chcú ľudia o sebe povedať´.“Z rozhovoru s Charliem Rose z novembra 2011.
  3. „Facebook som naprogramoval zo svojej izby a odtiaľ som ho aj spustil. Požičal som si server za 85 dolárov a financoval ho z reklám na stránke. Od tej doby to robím rovnako, Facebook sa financuje z reklám.“ – Z rovnakého rozhovoru, Mark objasňoval pokorné začiatky najväčšej sociálnej siete súčasnosti.
  4. „Umierajúca veverička na našom dvore je pre nás dôležitejšia ako ľudia umierajúci v Afrike“ –  Z prejavu svojim kolegom o dôležitosti informácií.
  5. „Pohybujte sa rýchlo a rozbíjajte veci. Ak veci nerozbíjate, pohybujete sa príliš pomaly.“ – Z rozhovoru pre Business Insider o inováciách a manažmente.
  6. „Možno to znie zle, ale radšej by som bol opäť v dobách, kedy nás ľudia podceňovali. Dávalo nám to väčšiu slobodu a možnosť neustále ľudí prekvapovať.“ – Z rozhovoru počas TechCrunch v septembri 2012.
  7. „Ľudia môžu byť múdri a mať skvelé zručnosti. Ak im však úplne neveria, nebudú skutočne tvrdo pracovať.“  – Október 2005 – Z prejavu študentom Stanfordu o najímaní ľudí.
  8. „Ľudia sa nezaujímajú o to, čo o vás povedia vo filme, alebo čo poviete vy sám. Zaujímajú sa o to, čo ste vybudoval.“ – Z rozhovoru pre ABC v júli 2010.
  9. „V Silicon Valley dostanete pocit, že tam musíte byť. Ale to nie je jediné miesto. Ak by sme začínali znova, ostali by sme v Bostone.“ – Z rovnakého rozhovoru na Y Combinator´s Startup School v Palo Alto – California.
  10. „Každý deň sa sám seba pýtam otázku ´Robím to najdôležitejšie, čo by som mohol robiť?´. Až pokiaľ sa neuistím, že robím to najdôležitejšie, nemám dobrý pocit z toho, ako trávim svoj čas.“ – Z biografie Marka Zuckerberga : Facebook creator.

Cítite závisť voči tomuto zázračnému podnikateľovi a jeho príbehu? Zoberte si niektorú z jeho rád k srdcu a začnite svoj príbeh. Najlepšie už dnes.

Zdroje : Inc.com, thedishh.com


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup