Pohráva sa s vami vaša myseľ a oberá vás pri tom o šťastie?

Naše myšlienky sú komplex informácií a sú často našim najväčším nepriateľom. Hlavne vtedy ak chceme byť šťastní. Náš mozog, ktorý všetci poznáme a ľúbime, nás klame v tom, aby sme si často mysleli, že je niečo správne, aj keď to často krát nie je. Rozoznávanie a odhaľovanie týchto pascí, do ktorých nás vedie naša myseľ, je základom k dlhotrvajúcemu šťastiu, k budovaniu vzťahov a úspešnosti v kariére.

Prečítajte si tento zoznam a pozrite sa či aj vy nie ste náhodou klamaní vašou vlastnou mysľou. Som ochotný sa staviť, že áno.

1.Bol by som šťastný keby som mohol menej pracovať!

Naše myšlienky sa nás často pokúšajú oklamať v tom, aby sme si mysleli, že by sme boli šťastnejší, keby sme nemuseli pracovať. Predstavujeme si voľný život a klameme samých seba mysliac si, že práve takýto štýl života by nás mal spraviť šťastných. Bohužiaľ pravda je taká, že nečinnosť nás často privádza do nudy a depresií. Ako ľudia sme usilovné a kreatívne bytosti. Potrebujeme výzvy a výsledky, aby sme boli šťastní. Vstaňte a vložte svoju energiu do niečoho významného a zistíte, že váš faktor šťastia vzápätí porastie.

2. To nie ja, to ty

Veľa krát nás naša myseľ vedie k tomu, aby sme boli nešťastní kvôli manželovi, manželke, rodičom alebo jednoducho kvôli inej osobe v našich životoch. Hádžeme vinu okolo seba ako jedlo v strede školskej jedálni. Ale ako sa hovorí k tancu treba dvoch. Väčšinou obviňujeme rovnako veľa, ak nie viac, aj ďalších v našom živote. Preto musíme prijať zodpovednosť za našu situáciu a robiť si prácu najlepšie ako vieme. Prevziať zodpovednosť za naše činy je začiatok pravého šťastia.

3. Potrebujem len odhaliť tajomstvo úspechu byť šťastný

Som presvedčený, že neexistujú žiadne tajomstvá k šťastiu alebo úspechu. Rovnako ako sa nás aj veľa autorov rôznych publikácií snaží presvedčiť, že existujú rôzne skratky. Nie je to pravda. Žiť úspešný život je úplne jednoduché. Vytvorte si víziu vašej budúcnosti, sformulujte vhodnú stratégiu a potom tvrdo pracujte pre jej dosiahnutie. Neexistujú žiadne skratky alebo tajomstvá ako na to. Prijatie tohto faktu, vás dovedie oveľa rýchlejšie na cestu šťastia, ako čokoľvek iné.

4. Keby som to mal

Naše myšlienky nás často krát klamu aj tým, že nás nechávajú v domnení, že keď budeme mať to správne auto, správnu prácu, dom alebo čokoľvek iné, tak až vtedy budeme šťastní. Nie je nič zlé na tom chcieť lepšie veci alebo okolnosti, ale pamätajte to nás automaticky neurobí šťastnejšími. Tieto okolnosti možno vytvoria dočasnú hranicu, na ktorú si ale rýchlo zvykneme. Tí čo neustále hľadáte trvalé šťastie si musíte priznať, že to čakanie je bezodná jama, ktorá sa nikdy nenaplní.

5. Mám rád veci také aké sú a nikdy ich nechcem zmeniť

Ak tomuto veríte, tak sa sami odsudzujete k záhube. Život je cesta neustálych zmien. Niektoré z nich môžeme kontrolovať, niektoré nie. Vzdorovanie zmenám alebo snažiť sa ich nejakým spôsobom kontrolovať je hádzanie si polien pod kolená. Týmto spôsobom sa vysajete a okrádate o vaše šťastie. Zmena je nevyhnutná. Musíte sa ju jednoducho naučiť prijať a ísť jej v ústrety. Byť prispôsobivý je veľmi dôležité pre vaše šťastie.

6. Pokiaľ sa to ešte nestalo, nikdy sa ani nestane

Naše mysle nás často odradzujú a zbavujú ilúzií práve v čase keď úspech je niekde za rohom. Húževnatosť je veľmi dôležitá k dosiahnutiu šťastia. Nikdy nenechajte vašu myseľ prinútiť vás vzdať sa. Nikdy neviete čo prinesie zajtrajšok.  Pamätajte, od realizácie vašich snov vás môže často deliť len jeden deň.

7.Budem sa jednoducho vyhýbať veciam, ktoré nerobím rád

Sú to zvyčajne zložité úlohy, od ktorých sa nás snaží naša myseľ odhovoriť. Bohužiaľ často sú to veci, ktoré majú pre nás po vykonaní veľký význam. Prečo by ste ich teda odkladali? Prečo? Váhanie a vyhýbanie sa plneniu dôležitých úloh alebo riešenie nadbytočných problémov iba zdržuje vašu cestu za šťastím. Postavte sa im zoči-voči a uvidíte, že tak nájdete uspokojenie, ktoré bude palivom pre vaše šťastie.

8. Rozhodnem sa, až keď si budem istý

Priveľké rozmýšľanie nad každým rozhodnutím nám často krát zahatá naše šance. Zvažovať riziká, analyzovať možnosti a robiť plány je dôležité, ale nič sa nestane dovtedy, kým sa rozhodnutia nepremenia na činy. Zriedkakedy disponujeme perfektnými informáciami pri robení rozhodnutí. Preto, prestaňte tak veľa premýšľať! Zlyhanie neznamená koniec sveta. Nenechajte vašu myseľ dostať vás do pasce priveľkým analyzovaním.

9. Nemal by som, ale…

Naše mysle nás často klamú pri popieraní zlých návykov a pomáhajú nám odôvodniť naše správanie  chabými výhovorkami.  To sa týka hlavne zdravotných problémov. Napríklad: Počuli ste niekoho povedať: “ Viem nemal by som fajčiť, ale pomáha mi to udržovať váhu“ alebo “ Viem nemal by som to jesť, ale žijem len raz.“ Hlavné choroby ako je rakovina, srdcové poruchy alebo cukrovka sú určite veľkou prekážkou  pre naše šťastie. Nenechajte si preto popliesť myseľ týmito klamstvami.

10. Sny sa plnia iba šťastným ľuďom

Naše mysle sa nás často pokúšajú popliesť, že my sme obeťami osudu. Potom prepadneme pocitu, že sa nám nemôže prihodiť nič dobré. Chce to však len roky tvrdej práce a príprav. Nasledujte vaše sny celým srdcom a možno budete prekvapení „šťastiu“, ktoré s vám postaví do cesty.

11. Ja by som nikdy

Náš mozog náš často klame aj vtom, že máme pocit, že niektoré veci jednoducho nemôžeme. Napríklad počuli ste niekedy už, „Ja by som nemohol ísť nikdy do školy, nemám na to peniaze alebo „Ja sa to nemôžem naučiť, som na to veľmi starý.“ Neprepadajte týmto klamstvám! Vaša myseľ je veľmi silná na to, aby ste im uverili. A keď im uveríte bude si vás vodiť ako psa na vodítku. Naopak každý z nás je plný potenciálu. Aj keď nejaké okolnosti by vám mohli pridať určitý stupeň ťažkostí, stačí trocha presvedčenia a vynaliezavosti, aby ste to prekonali.

Henry Ford povedal, „Ak si myslíte, že  niečo nedokážete, alebo si myslíte, že niečo dokážete, máte obvykle pravdu .“ Nenechajte preto tieto klamstvá ukradnúť vaše šťastie.

Vidíte ako nás naše mysle balamutia? Momentálne máte silu na to, aby ste premohli tieto klamstvá, pretože môžete vidieť priamo skrz ne.

Želám veľa trpezlivosti na ceste za šťastím!

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup