Už ste sa niekedy zamýšľali nad tým, ako by ste chceli, aby vyzeral váš život, keď budete mať 50 rokov? Tu je pár tipov, ktoré by ste mali prestať robiť a zabezpečiť si skvelý život po 50-tke.

1. Skúste byť viac optimistickejší

Pre vysnívaný život po 50-tke je potrebné, aby ste ho brali trochu viac s nadhľadom. Skúste byť preto optimistickejší, čo sa týka vašich vyhliadok do budúcna a uvidíte, že všetko pôjde zrazu lepšie.

2. Prestaňte prokrastinovať

Čakaním na vhodnú dobu toho veľmi veľa nestihnete. Prokrastinácia je zlodej času. Vy musíte začať konať.

3. Neberte svoje zdravie na ľahkú váhu

Musíte sa starať o svoje telo. Je potrebné, aby ste si už teraz začali pestovať zdravý životný štýl.  Ako hovorí Warren Buffet, ktorý svoje bohatstvo začal budovať veľmi skoro: „Vaše telo je dopravný prostriedok, ktorý vás dopraví do zrelého veku 50 rokov. “

4. Prestaňte míňať viac ako zarobíte

Určite nechcete zostarnúť a nemať v banke žiadne našetrené peniaze. Skúste niečo ušetriť alebo investovať a uvidíte, že aj tá trocha, ktorú si odložíte bokom porastie. Toto pravidlo je populárne najmä medzi bohatými ľuďmi.

5. Prestaňte sa vyhovárať

Buď chcete mať deti, postaviť dom, napísať knihu, alebo cestovať. Nevyhovárajte sa. Nasledujte vaše sny a sústreďte sa na to, ako môžete tieto sny premeniť na skutočnosť.

6. Vyhýbajte sa zlým priateľstvám

Ste priemerom piatich najbližších kamarátov. Nepotrebujete udržiavať žiadne nepotrebné priateľstvá. Radšej udržujte priateľstvá, ktorá z vás robia lepšieho človeka. Svojich priateľov vždy filtrujte.

7. Nedávajte prednosť hmotným veciam pred zážitkami

Kupovať si a vlastniť luxusné veci môže byť lákavé, ale ak chcete byť šťastný a mať nejaké pekné spomienky, mali by ste investovať do zážitkov.

8. Prestaňte sa viniť

Áno, budete robiť chyby a veľa z vecí, o ktorých ste si mysleli, že sú správne,  nakoniec dopadli inak. Každý z nás sa občas mýli, nemá však zmysel sa za to viniť.

9. Prestaňte sa snažiť všetkým vyhovieť

Niekedy sa možno budete snažiť potešiť niektorých ľudí, zvlášť keď budete mať pocit, že vám to za to stojí. Mali by ste však vedieť, že nie je možné vyhovieť všetkým. Najdôležitejšou osobou, ktorej by ste mali v prvom rade vyhovieť, ste vy sám.

 10. Prestaňte mrhať časom

Timemanagement je kľúčovým prvkom k dosiahnutiu pohodového života po 50-tke. Čítajte knihy, cestujte, učte sa. Nemali by ste sa nechať pohltiť zbytočnými aktivitami alebo takými, ktoré vás ťahajú opačným smerom, ako by mal ísť váš život.

11. Prestaňte byť nevďačný

Každý by mal byť za niečo vďačný. Dokonca aj ak sa jedná o nejakú drobnosť, ktorú pre nás niekto spravil alebo nám bola ponúknutá. Ďakovať by sa malo za všetko.

12. Prestaňte sa porovnávať s ostatnými

Každý máme rozdielne gény, čo znamená, že žijeme rozdielne životy. Čo sa hodí na X nefunguje pre Y. Namiesto neustáleho porovnávania sa s ostatnými, začnite žiť svoj život.

13. Nepokúšajte sa kupovať si šťastie

Šťastie sa nedá kúpiť. Väčšina z vecí, ktoré majú moc vás spraviť šťastnými sú dostupné a zadarmo.

14. Prestaňte sa ľutovať

Nie je potreba, aby ste zo seba stále robili obeť. Namiesto toho prijmite za vaše chyby zodpovednosť a posuňte sa ďalej.

15. Prestaňte závidieť

Tým, že budete ostatným závidieť nezískate nič. Nalomíte tým iba vaše ego a sebadôveru. Skúste namiesto toho pochopiť, že ste jedinečný. Samozrejme, v pozitívnom zmysle slova.

16. Prestaňte sa vykrúcať

Tie najcennejšie výsledky často krát vyžadujú pot a tvrdú prácu. Preto by ste sa mali pokúsiť pozerať na vaše projekty, ako na veci, ktoré treba dokončiť, nie hľadať cestu, ako sa ich čo najrýchlejšie zbaviť.

17. Prestaňte hľadať chyby v ostatných

Tak ako si môžete odpustiť za svoje chyby, naučte sa odpúšťať aj ostatným a zlé veci nechajte tak. Nikto z nás nie je dokonalý a hľadanie chýb u druhých nie je tá správna cesta.

18. Prestaňte utekať pred problémami

Vždy je jednoduchšie zutekať pred vecami, ktoré sa zdajú byť zložité. Ak chcete byť v 50-tke šťastný, musíte si zvyknúť, že budete musieť čeliť ešte veľmi veľa problémom, namiesto utekania pred nimi.

19. Prestaňte sa spoliehať, že ostatní vás spravia šťastných

Vaše šťastie by malo závisieť od vás nie od ostatných. Naučte sa byť na seba prísny a zároveň spravodlivý.

20. Prestaňte sa pýtať nesprávne otázky

Nepoužívajte otázky typu „čo ak?“ a „prečo ja?“. Namiesto toho sa pýtajte otázky, ktoré vyriešia problémy ako „čo môžem spraviť?“, „čo potrebujem?“ a dostanete sa tak na cestu za vysnívaným životom po 50-tke.


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup