Dnešný článok bude trocha netradičný, pretože sa v ňom budú dopodrobna rozoberať motivačné pesničky. Piesne, ktoré nás motivujú a uvádzajú do pohybu. Piesne, ktoré nám pripomínajú krásu života, ktoré nás povzbudzujú, keď sme na dne a v neposlednom rade nám pripomínajú, kto vlastne sme. Medzi stovkami až tisícami skvelých piesní bolo nesmierne náročné zúžiť daný výber.

Nasledujúci rebríček je výber 25 najlepších inšpirujúcich skladieb, ktorí si zvolili ľudia z celého sveta. Podľa názvov sa vám môžu dané piesne javiť neznáme, no verte mi a dajte im šancu. Pevne verím, že sa vám budú páčiť. Jedno majú všetky piesne spoločné a to fakt, že nás motivujú, stať sa lepšími ľuďmi. Rebríček obsahuje videá, ktoré majú zakomponované texty, pre lepšiu orientáciu.

Ste pripravení? Pred tým ako začneme, prepnite zvuk na stereo a pridajte hlasitosť, nasledujú najlepšie motivačné pesničky! Piesne vám môžu bežať v pozadí, zatiaľ čo sa budete venovať bežnému surfovaniu. Pokojne si článok pridajte do záložiek, pretože obsahuje klasiky, ktoré sú počúvané dookola, bez ohľadu na to, koľko máte rokov.

Nasleduje 25 najviac motivačných skladieb (podľa mňa zároveň najlepšie pesničky všetkých čias). 

1. Somewhere Over The Rainbow

Jedná sa o klasiku všetkých čias. Pieseň rozpráva o magickom mieste nad oblohou, kde sú všetky veci lepšie. Odkazuje aj, že sa jedná o lepšie miesto v porovnaní s tým, kde sa momentálne nachádzame. Ak máte pocit, že klesáte nadol a veci sa zdajú také ťažké, táto pieseň vás pozdvihne. Pamätajte si, že lepšie miesto nie je „niekde tam“, ale práve tu, kde sme. Je to len a len na nás, spraviť to najlepšie čo sa dá s tým, čo máme. O danú pieseň sa postaral Israel Kamakawiwo’Ole. Jeho jemný hlas je špecifický a vyvoláva vo mne pocit pokoja.

2. Chariots of Firee

Asi málo kto uhádne, o akú pieseň sa jedná. Je to však veľmi známa inštrumentálna pieseň, ktorá sa hráva najmä na športových udalostiach. Bola nahraná v roku 1981 pre film s rovnakým názvom. Schválne si ju vypočujte či ju spoznáte. Vyvoláva vo mne povzbudivý dojem a to len sedím a počúvam.

3. It’s a Beautiful Day

Najlepšie pesničky tvorili alebo tvoria aj U2. Nezáleží na tom, aký zlý deň máte, stále sa deje niečo nádherné. Táto pieseň nám pripomína, že každý deň je krásny. Preto verím, že rovnako ako ja, aj vy si nájdete dôvod, prečo mať krásny deň.

4. Walking On Sunshine

Pravdepodobne najveselšia pieseň všetkých čias. Samotná melódia vám privodí úsmev na tvári. Neváhajte a zatancujte si! Ja tu momentálne sedím s obrovským úsmevom na perách.

5. What a Wonderful World

Jedná sa o klasiku, ktorá nám pripomína uctievať si krásu každodenného života. Pieseň má nádejný a optimistický nádych smerom k budúcnosti, s odkazom, že dnešní novorodenci majú dôvod, tešiť sa na mnoho vecí. Všetko v živote je zázrak. Vyjadrime teda vďaku za všetko, čo je dnes okolo nás.

6. It’s My Life

Môj život je obrovský hit, ktorý poukazuje na prevzatie kontroly nad svojim životom a taktiež sa v tejto skladbe spieva o tom, že treba byť tým, čím ste, pretože žijete iba raz. Teraz alebo nikdy. Skoncujte s čakaním na zajtrajšok alebo na budúcnosť, všetko sa odohráva teraz! Preto žite naplno.

7. That’s What Friends Are For

Pieseň je zameraná na krásu priateľstva. Spieva sa v nej o tom, že sa môžeme vždy na niekoho spoľahnúť, v dobrom aj v zlom, nech sa deje čo sa deje. To je koniec koncov dôvod, prečo priatelia vlastne sú. Pre mňa osobne sú ľudia, ktorým na mne záleží, tí najcennejší.

8. You Get What You Give

Vo vnútri tejto piesne sa odráža fakt, že máme byť voči sebe a aj okolitému svetu úprimní. Hlavne v prípadoch, keď sa ľudia hrajú nato, kým nie su. Nikdy, nikdy sa nevzdávajte svojich snov, pretože sú potrebné na to, čo chcete dosiahnuť.

9. Return to Innocence

Extrémne mocná pieseň, ktorá vyvoláva silné emócie. Pripomína vám byť sám sebou. Nebojte sa preukázať svoje emócie, i keď sa to vníma ako slabosť. Ich popieraním popierate sami seba. Zatiaľ, čo iní to môžu vnímať ako vyjadrenie slabosti, ide len o prijatie emócií ako krok vpred byť tým, kým ste. Keď počujem ten vokál, vždy mi prebehnú zimomriavky po chrbte.

10. Music of My Heart

Táto pieseň je zameraná na vyjadrenie vďačnosti tým, ktorí tu pre nás boli vždy, keď sme ich potrebovali. To sú tí ľudia, ktorí nás spravili tým, čím sme dnes, ktorí nás na svete naučili úžasné veci a pozdvihli nás viac ako sme mysleli, že je to možné. Je to práve vďaka nim, že môžeme byť tam, kde sme dnes. Moji blízky tvoria neodmysliteľnú časť môjho života, preto som nesmierne vďačný, že pri mne stoja.

11. Circle of Life

Táto pieseň predstavuje grandióznosť sveta, miesta, kde stojíme. Všetci sa nachádzame v kruhu života – narodenie, rast, smrť, znovuzrodenie. Smrť neznamená koniec, je to iba začiatok niečoho nového, niečoho väčšieho, čo sme kedy videli. Je to jemný, symbolický vzťah, ktorý umožňuje život.

12. Heal The World

Jedna z najpopulárnejších piesní Micheal-a Jackson-a. Pripomína nám našu zodpovednosť, starať sa o svet. Ľudia po celom svete trpia a umierajú. To však neznamená, že keď s nimi nie sme v kontakte, nič sa nedeje. Je to len a len na nás, starať sa o svet, v ktorom žijeme. Čo dnes môžete spraviť pre vyliečenie sveta? Všetko to začína u nás. Asi každého chytí táto pieseň za srdce. Často si ani neuvedomujeme, čo sa odohráva okolo nás. Osobne sa vždy pri počúvaní zamyslím a uvedomím si, že cesta k zmene naozaj začína u nás.

13. You Rise Me Up

Pieseň zameraná na vyjadrenie pocty voči tým, ktorí nás vychovali a spravili nás viac ako sami môžeme byť. Či sa jedná o rodinu, kamarátov alebo susedov, každý z nich sa postaral o vyformovanie našej osobnosti, preto keď poviem, že máme byť za čo vďační, asi so mnou budete všetci súhlasiť.

14. True Colors

Hlavná myšlienka, ktorá sa skrýva v tejto skladbe, poukazuje nato, že sa nemáme báť ukázať, čo sa v nás ukrýva. Vtedy, keď ukážeme naše vlastné farby, odhalíme svoju skutočnú krásu.

15. When You Believe

Veľmi zaujímavá pieseň o sile nádeji a vytrvalosti na tomto svete. Ak sa vyskytnú momenty, kedy strácate vieru, držte sa. Zázraky, ktoré tak v živote chcete, pramenia z dôvery v samých seba. Preto dúfam, že vás daná pieseň motivovala rovnako ako mňa a v každodennom živote budete naďalej bojovať.

16. Win

Skladba o prekonaní všetkých prekážok a o tom, že sa nemáte nikdy vo svojom živote vzdávať. Tak dlho ako sa budeme tlačiť vpred a snažiť sa v tom zotrvať, o to rýchlejšie dosiahneme to, čo sme si stanovili.

17. You Gotta Want It

Silná pieseň, ktorá vás nabije energiou. Ak chcete dostať, čo naozaj chcete, musíte to chcieť v hĺbke svojho srdca a odovzdať preto všetko, čo máte. Pokiaľ niečo vášnivo chcete, nič nebude neprekonateľné. Moja vášeň horí, a preto pevne verím, že rovnako zbĺkne aj tá vaša!

18. I Will Survive

Jedna z najznámejších svetových disco skladieb. Pieseň je zameraná na to, stať sa silnejším po rozchode s druhou osobou. Dnes je najmä zameraná na upozornenie HIV/AIDS vo svete. Asi sa zhodneme, že to neprajeme ani najväčšiemu nepriateľovi. Preto radím hlavu hore a pamätajte, prežijeme!

19. Dare You To Move

Existuje viacero interpretácií. Skladba odkazuje na tú časť vášho ja, ktorá stagnuje a taktiež  na zlyhanie v minulosti, ktoré vám bráni v pohybe vpred. Ste konečne pripravení hľadieť vpred a nie do minulosti? Pevne verím, že ste odpovedali áno.

20. Never Surrender

Nikdy sa nevzdávajte, bez ohľadu na situáciu, v ktorej sa nachádzate. Bez ohľadu na to, čo sa deje, nikto vám nemôže zobrať právo bojovať. Kým vydržíte, nič nie je nedosiahnuteľné.

21. Hero

Pieseň vám vraví, že sa nemáte báť toho, čím ste. Keď sa cítite ustráchaní a stratení, nahliadnite do hĺbky. Sila robiť to, čo chcete a odpovede, ktoré hľadáte počas života, sa nachádzajú hlboko vo vás. Tak neváhajte a ponorte sa do samých seba.

22. I Believe I Can Fly

Pieseň je o tom, že neexistujú ciele a sny, ktoré nemôžeme dosiahnuť. Ak ich môžeme vidieť, môžeme to spraviť. Všetko to začína v dôvere vo svoje schopnosti. Vzlietnuť sa mi doslovne zatiaľ nepodarilo, no v samého seba verím a dúfam, že vy v seba tiež!

23. Gonna Fly Now

Túto pieseň pozná z filmu Rocky asi každ. Nejedná sa veľmi o pieseň, skôr by som to charakterizoval ako melódia a jednoduchý text, no zároveň má v sebe čaro nabiť vás energiou. Mňa teda nabila určite, a preto si idem zabehať.

 

24. Reach

Oficiálna tematická pieseň Olympijských hier z roku 1996. Vyjadruje naše snaženie, spraviť všetko, len aby sme dosiahli svoje sny. Nebojte sa dať zo seba všetko. Naplno budete žiť až vtedy, ak vložíte svoje srdce a dušu, do plnenia vašich cieľov.

25. Eye of The Tiger

Samotný názov hovorí za všetko. Myslím, že túto pieseň nemusím nikomu predstavovať. Podľa mňa sa jedná o najviac motivujúcu pieseň všetkých čias. Najlepšie je vypočuť si ju z hlučných reproduktorov a ak vás to nenabije motiváciou, už fakt neviem, čo by mohlo pomôcť. Osobne volím túto pieseň vždy, keď nemám chuť a ani náladu ísť cvičiť. Po jej vypočutí jednoducho nemôžem obsedieť na jednom mieste.

Tak toto sú podľa mňa najlepšie pesničky pre motiváciu. Aké sú vaše pocity po vypočutí týchto piesní? Bol by som nesmierne potešený, keby sa s nami o ne podelíte v komentároch a rovnako aj s vašimi priateľmi na Facebooku. Želám veľa šťastia a nekonečnú motiváciu v plnení vašich cieľov.

zdroj: http://celestinechua.com/blog/inspirational-songs/



Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup