Ľudia túžia po veľkých životných zmenách, pretože veria, že to spraví ich život lepším. Rozprávam o veľkých životných udalostiach, ktoré vás pretransformujú v niečo iné, v niečo oveľa silnejšie.  

Prečo si myslíte, že ľudia stále hľadajú niečo, čo im prinesie do ich života viac bezpečia, šťastia a slobody?

Prečo napriek veľkej snahe tieto veľké zmeny nikdy nenastanú? Prečo?

 

Spraviť váš život lepším nezačína veľkými zmenami, nič tak nezačína. Zmeny nastávajú pomaly. Niekedy dokonca tak pomaly, že sa vám môže zdať, že ste stále tam, kde ste boli.

Zmena môžu spôsobiť aj obyčajná myšlienka, čokoľvek môže zmeniť váš smer a spraviť vaše činy zmysluplné.

Pozrime sa preto v rýchlosti na nejaké malé kroky, ktoré môže dnes spraviť. Ako to budete čítať, myslite pomaly a skúste sa vžiť do posolstva, ktoré je v týchto krokoch ukryté. Uvedomíte si, že pri významnom progrese sú veľkosť a rýchlosť zriedkakedy dôležité.

1.Buďte prítomní

Vnímajte vaše myšlienky a privítajte ich.

Aspoň pre dnešok, buďte prítomní vo všetkom, čo prejde vašou mysľou a vašim telom. To zahŕňa vaše myšlienky, pocity a všetko, čo sa s vami počas dňa odohráva. Nechajte ich, nech sú tu s vami a nech robia to, čo robia. Vaše myšlienky majú tiež vlastný život a ak sa budete snažiť odporovať, čo veľa ľudí robí, môže vám to spôsobiť iba utrpenie.

Spravte preto niečo iné, a to jednoducho uvítajte každú myšlienku alebo pocit, ktorý spozorujete. Samotný efekt vás možno prekvapí viac ako si myslíte.

2. Dobrý skutok

Spravte pre niekoho niečo milé. Môžu to byť vaše deti, manžel alebo manželka, priateľ, spolupracovník alebo niekto úplne cudzí. Nemusí to byť nič veľké. Ešte lepšie ak tak môžete spraviť anonymne.

V žiadnom prípade sa toho nemusíte obávať, jednoducho spravte niečo, o čom si myslíte, že to niekoho poteší. Ak si z toho vytvoríte každodenný zvyk, uvidíte, že budete prekvapení, aké to prináša výsledky.

3. Výber jedla

Tento krok sa vám môže zdať celkom bežný, ale ako často siahate po zdravšom jedle?

Ak ste ako ja, určite sa vám stáva, že prepadáte jedlu, ktoré je nezdravšie, ale zato oveľa chutnejšie . Skúste teda aspoň dnes, jesť iba zdravé veci a uvidíte ako sa budete cítiť.

Odpustite si aspoň pre dnešok jedlá ako pizza, čipsy a sladké nápoje.

Skúste sa aspoň dnes, starať o vaše telo.

4. Robte menej

Áno, dobre počujete. Skúste si dnes zaexperimentovať a robte menej ako po ostatné dni. Povedzte nie ľuďom, ktorí žiadajú o váš čas, znížte vašu námahu. Nemusíte spraviť všetko na vašom zozname povinností. Často si tam totiž dáme viacej vecí ako vôbec potrebujeme, pretože sa domnievame, že čím viac spravíme, tým budeme šťastnejší. Zle.

Pravdou je, že takým spôsobom nebudete šťastní. Šťastní budete tým, že budete. Hlboko vo vnútri ste totiž vy šťastie, radosť a prítomnosť.

Všetko, čo k tomu potrebujete, je odhodiť všetky vrstvy a ponoriť sa do vášho vnútra.

Otázkou je: Urobíte tak?

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup