Ste podobne, ako veľa iných ľudí závislí od svojho telefónu? Zdá sa vám vhodné, keď váš telefón zazvoní a vy ho zdvihnete, nehľadiac na to kto ste, s kým ste alebo čo robíte? Máte problémy s upozorneniami na Twitteri alebo Facebooku, ktoré vás otravujú každé tri sekundy? Je na tom niečo zlé, keď zdvihnete počas večere telefonát alebo skontrolujete emaily počas prebiehajúceho mítingu?

Verte či nie, váš telefón vám spôsobuje viacej škody ako úžitku. Väčšina z nás pravdepodobne potrebuje zmeniť spôsob používania telefónov. Čestne, koľkí z vás sa staráte o svoj nový Iphone ako o novorodenca?
Nechápte ma zle. Rovnako ako vy, som bol aj ja pripútaný k môjmu telefónu. Zmenil mi totálne môj život. Emaily a smsky sú základnou súčasťou môjho života. Priznám sa neviem si ani predstaviť, ako by som bez toho dnes existoval.

Všimli ste si ako veľmi majú tendenciu vaše mobilné telefóny vyžadovať pomerne veľkú časť vašej pozornosti? Pokojne môžete prechádzať vašim životom na autopilote a skákať s jedného emailu do druhého, odpovedať na hlasové správy a neprikladať skoro žiadnu pozornosť tomu čo sa deje rovno pred vašimi očami. Nie je to však len o tom, že totálne nedbáte na to, čo práve robíte. Ale na rovinu. Ak budete neustále vyrušovaní vašim mobilným telefónom, nikdy sa nezapojíte do ničoho naplno.
Mobilné telefóny sú majstri v rozptyľovaní a dokážu zobrať vašu pozornosť v takmer akejkoľvek situácií.

Negatíva neustálej dostupnosti

Byť neustále dostupný má svoje výhody, ale pokiaľ s tým neviete narábať, tak vás to môže aj veľa stáť. Nepodceňujte nebezpečenstvo, ktoré môže vzniknúť tým, že necháte váš mobilný telefón neustále vyžadovať vašu pozornosť.

Štúdie preukázali, že pracovníci, ktorí sa nechajú neustále vyrušovať emailami alebo telefonátmi, trpia rôznymi problémami, vrátane zníženého IQ počas trvania tohto rozptýlenia. Tí, ktorí sa nechávajú neustále vyviesť z pozornosti emailami alebo smskami majú často problémy so spánkom. Tá istá štúdia zároveň preukázala, že robenie viac vecí naraz môže mať negatívny fyzický dopad na naše telo, vďaka náhlemu vypúšťaniu stresu a adrenalínu.
Taktiež ďalšie ospravedlnenie, ktoré tvrdí, že vykonávanie veľa činností naraz vám umožňuje dokončiť oveľa viac vecí. Táto štúdia to úplne vyvracia. Je totiž dokázané, že ľudia, ktorí sa venujú viacerým veciam naraz sú menej efektívnejší.

Prestaňte byť využívaní vašim vlastným telefónom

Nedovoľte vášmu telefónu, aby držal vašu pozornosť a myšlienky v zajatí ako rukojemníkov. Je čas získať ju späť.

To teraz, ale neznamená, že vždy keď vám zazvoní telefón, nebudete môcť spraviť výnimku a vziať ho. Problém vzniká vtedy, ak skáčete dopredu dozadu, medzi prácou a mobilom. Ak zbadáte, že to je jeden z vašich zlých zvykov, je čas zapracovať na zmene.

5 tipov, ktoré váš vyslobodia zo zajatia vášho telefónu

1. Z času na čas si vypnite vaše zvonenie

Možno to pre niekoho znie strašidelne, ale sú časy kedy by sme nemali byť nikým rušení.

Venujte kúsok svojho času kompletnému zasväteniu sa do vecí, ktoré potrebujete spraviť. Vašim deťom, vašej polovičke, šoférovaniu. Vypínajte si zvonenie počas sviatkov. Vypínajte si ho, ak ste s rodinou alebo máte čas vyhradený len pre seba, pretože tieto zážitky si vychutnáte naplno iba týmto spôsobom.

2.Vypínajte si výstražné svetlo

Tým, že nebudete presne vedieť kedy vám prišla smska alebo mail sa predsa svet nezrúti. Samozrejme bude to chcieť trocha času zvyknúť si, ale je to skutočne oslobodzujúci pocit a dovoľuje vám sa rozhodnúť kedy je ten najlepší čas na prečítanie si sms alebo mailu, namiesto toho, aby ste bežali k telefónu vždy, ako spozorujete svietiť výstražné svetlo.


3.Nenechávajte váš telefón, aby vás zneužíval

Je skvelé, že môžete na vašom mobile vykonávať takmer čokoľvek. Ak si však na to zvyknete, venujte sa naozaj len tomu, čo máte. Čiže ak idete odpísať niekomu na mail, tak si dávajte pozor, aby ste zrazu neskončili surfovaním na internete. Vždy keď zdvihnete váš telefón, majte jasný plán, čo chcete spraviť a ničím iným sa nenechajte vyrušovať.

4.Sledujte kto vám volá

Pozrite sa kto sa s vami snaží skontaktovať a rozhodnite či je naozaj dôležité odpovedať práve teraz. Nikto predsa nevie či ste práve v tomto čase dostupní, takže pokiaľ to nie je životne dôležité, niektoré hovory si môžete vybaviť aj neskôr.

5. Vyhraďte si čas na odpovedanie a kontrolu správ

Napríklad vždy okolo rána, obeda a večera. Týmto spôsobom sa vám vaše správy nenahromadia a vy si môžete byť istí, že o nič neprídete, pretože všetko kontrolujete pravidelne. Ak sa radíte medzi pokročilejších využívateľov telefónu, v tom prípade to môže byť aj častejšie, ako tri krát za deň. Jednoducho vymyslite najlepší spôsob, ktorý vám bude najviac vyhovovať. Kľúč je však v tom, nebyť nepretržite zavesení pri telefóne a neustále kontrolovať správy, emaily alebo zmeškané hovory.

Zvládnite váš telefón a všetko bude lepšie

Ak chcete získať, čo najviac zo všetkých životných situácií, zvýšiť vašu produktivitu a byť menej v strese, začnite dávať dôraz na používanie vášho telefónu. Budete ohromení aký pozitívny dopad to bude mať na všetko, čo budete v živote robiť.


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup