Každý sa môže naučiť novú reč. Rovnako si každý môže založiť podnikanie, ktoré ho napĺňa. Je to všetko len otázka rozhodovania. Ste ochotní obetovať čas, aby ste to dokázali?

Neexistujú žiadny skratky, žiadne tajomstvá ani žiadne čarovné zaklínadlá.

Keď som sa pohrával s učením jazykov, dospel som k niekoľkým vyhliadkam ohľadom vybudovania nového podnikania.

Sranda ako to celé funguje, však?

Poďme si niektoré predstaviť.

1. Zmätok

Keď sa vrhnete na niečo nové, môžete byť zmätení. Je to na základe toho, že váš mozog  sa potrebuje reorganizovať, aby dokázal prijať nové informácie. Keď som začal s nemeckým jazykom ničomu som nerozumel. Všetko bolo akoby rozmazané. Hlava ma začala bolieť už po pár minútach počúvania nemčiny.

Na základe skúseností z anglického jazyka som  vedel, že všetko začne dávať zmysel, ak budem naďalej pokračovať.

Počiatočné štádia sú vždy veľmi náročné.Vždy, keď sa naučím niečo nové, bývam zmätený. Práve preto sa naďalej sústredím a po čase sa všetko ujasní. Uvedomil som si, že jednoducho dokážem to, čo naozaj dokážem. Práve preto sa nesnažím, aby bolo všetko bezchybné.

Sústredím sa primárne na jednu vec a práve preto sa dokážem ľahšie preniesť cez zmätok.

2. Počiatočné porozumenie

Po čase sa vytratí zvláštnosť, ktorá sprevádza učenie sa nového jazyka. Začnete rozumieť jednotlivé slová a vety. Filmy a hudba už následne nie sú také nejasné. Vždy, keď narazím na ďalšiu prekážku, uvedomím si koľko toho ešte neviem. Porovnávam sa s rečou rodáka a uvažujem nad tým, že sa vzdám. Vždy sa zamyslím nad tým, aká dlhá cesta je ešte predo mnou.

Rovnaké scenáre sa stávajú aj v oblasti budovania podnikania. Zvykneme sa porovnávať s ostatnými a hovoríme si „Nikdy to nedokážem.“ Treba si však uvedomiť, že dokážeme.

Ak pôjdeme krok po kroku a budeme každodenne aktívni, tak zaručene uspejeme.

Možno neuspejeme presne tak ako ostatní. To však vôbec nie je problém, pretože dôležitý je práve úspech. Práve na tom nám záleží.

3. Frustrácia

Všetci o nej vieme, aj tak jej dokážeme podľahnúť. Hlavne vtedy, keď pokrok nie je taký, aký by sme chceli. Platí to aj v podnikaní. Môžete si to všimnúť u klientov a zákazníkov. Chcú výsledok hneď teraz, ale to sa nestane. Zabudnite na úspech cez noc, pretože ten je len málo pravdepodobný.

Očakávajte skôr časové obdobie od 12 do 36 mesiacov. Presne tak, jeden až tri roky. Osobne som rád, že tieto veci zaberajú čas. Znamená to, že sa nemusím nikam náhliť. Môžem si tak vychutnať celý proces a ponechať mu toľko času, koľko potrebuje.

Väčšina našich životov spočíva v ceste za niečím. Vychutnajme si tak práve to, kde sme teraz.

Ak tak nespravíte, budete pravdepodobne počas celého života nešťastní. Momentálne moja znalosť nemecké jazyka nie je zrovna skvelá, ale zlepšujem sa. Zbožňujem objavovanie nového jazyka.

Úprimne netuším, koľko času mi to ešte zaberie. Chcem hlavne rozumieť.Nebojím sa tak budúcnosti, pretože si vychutnávam cestu.

4. Vytrvalosť

Raz som sa dočítal vec, s ktorou maximálne súhlasím a znie presne takto: „Jazyk sa neučíte, ale zvykáte si naň.“

Ľudia sa zvyknú nútiť do rýchleho učenia. Pritom stačí, aby ste vášmu mozgu dovolili, aby si zvykol. Vyžaduje to však čas, prácu a vytrvalosť.

Keď sa chcete naučiť ako založiť internetové podnikanie, nachádzate sa v novom svete. Musíte si tak dopriať čas, aby ste si zvykli.

Vytvorenie solídneho podnikania si vyžaduje čas. Doprajte si oddych. Nesnažte sa plánovať, keď vám to nevychádza. Postupne si uvedomíte, kedy treba konať. Ak sa o to pokúsite skôr, vyhoríte.

V čomkoľvek čo robíte, musíte byť vytrvalí.

5. Výsledky

Ak ste trpezliví, dostavia sa. Je to naozaj také jednoduché. Nie som žiadny génius. Snažím sa len naučiť nový jazyk, alebo založiť nové podnikanie, ktoré sa odvíja od môjho životného štýlu. Bývam frustrovaný, zmätený, ale odmietam sa vzdať. Často odpovedám nie na nové veci. Pretože som si vedomý, že keď chcem výsledok, musím ostať sústredený. Všetko je to len o tom, že musíte pokračovať postupne, aj keď neviete kam presne smerujete.

Každý sa môže naučiť nový jazyk.

Každý môže založiť svoje vysnívané podnikanie.

Nie každý je však ochotný tomu obetovať čas.

Ako ste na tom vy?

foto: flickr.com

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup