1. MillionDollarHomepage.com  (Milión dolárová homepage) 

Ak by som mal vybrať najbláznivejší nápad ako zarobiť peniaze online, toto by bol rozhodne víťaz. 21 ročný študent sa rozhodol zarobiť si na štúdium predávaním pixelov na jeho webe. Rozdelil si web na milión pixelov a každý predával za jeden dolár.  Jeho meno je Alex Tew. Týmto spôsobom získal peniaze na štúdium a ešte oveľa viac.  Viac ako milión dolárov, pozornosť médií a nespočetné množstvo rozhovorov. Okamžite sa objavilo množstvo iných stránok, ktoré sa pokúšali napodobniť jeho nápad avšak neúspešne. Dokonca aj samotný Alex sa pokúsil o pár napodobnenín jeho webu ale žiadny už nemal taký úspech.

2. ShitMyDaDSays (Sprostosti, ktoré rozpráva môj otec)

Pre niekoho môže byť mrzutý otec zdrojom nervovania sa. Pre Justina Halperna to bola vstupenka do sveta zárobkov. Justin, neúspešný komediálny spisovateľ sa musel vrátiť naspäť do domu svojich rodičov. Jeho otec neustále na všetko nadával, tak sa Justin rozhodol, že mu vytvorí konto na Twitteri, kde búde zachytávať otcove hlášky. V priebehu mesiaca sa Justinov microblog dostal do Daily Show a netrvalo dlho, kým následne vydal knihu a vznikol aj sitcom.

3. Pickydomains.com  (Chytľavé domény)

Každý sme v niečom dobrý. Dmitry Davydov bol dobrý v pomenovávaní vecí. Práve preto sa rozhodol, že by si na tom mohol založiť kariéru. Dmitry začal dávať ľuďom ponuky, ktoré nemohli odmietnuť – Ja vám nájdem skvelú doménu, meno a slogan a vy mi zaplatíte 50dolárov. Samozrejme, ak sa vám to bude páčiť. Ak nie, neplatíte nič. Nezahŕňalo to žiadne riziko. Za krátku dobu bol Dmitry zavalený množstvom objednávok, preto vznikla služba, ktorú nazval chytľavé domény (pickydomains.com), ktorá je založená na tých istých princípoch.

4. Doggles.com (Okuliare pre psov)

Slnečné okuliare pre psy? To je snáď najhlúpejší nápad. Avšak pre Kena a Roni di Lullo to bol spôsob ako zarobiť milóny. Doggles (okuliare pre psy) sú dnes predávané vo viac ako 4500 rozličných obchodoch v 16 stich krajinách! Jedna vec sa musí nechať. Psy vyzerajú v tých okuliaroch naozaj štýlovo.

5. GeesePoliceInc.com (Husacia polícia)

Tento biznis nie je zrovna internetový, ale bez internetovej stránky by sa Davidovi Marcksovi podnikalo poriadne ťažko. David si dokázal odháňaním vtákov zarobiť za rok 2 milióny dolárov. Aký je jeho príbeh? Vráťme sa späť do osemdesiatych rokov. David pracoval na golfovom ihrisku, ktoré trpelo Husacím problémom (čítaj: Priveľa vtákov vykonávalo svoju potrebu na golfové loptičky). Nemohol ich zabiť, avšak všimol si, že jeho pes – Borderská Kólia ich dokázal s prehľadom odohnať. Momentálne vlastní 27 vozidiel a 32 psov, ktoré za peniaze odháňajú vtáctvo zo súkromných pozemkov.

6. SantaMail.org (List od santu)

Životný cyklus amerického muža by sa dal definovať aj nasledovne, najprv veríte na Santa Clausa, potom nie a potom ste jedným z nich. Byron Reese to zobral naozaj doslovne, pretože v roku 2002 sa rozhodol vytvoriť stránku, ktorá umožňuje poslať deťom z celého sveta mail na severný pól. Minulý rok poslalo Santovi mail viac ako 300000 detí, vynásobte si to desiatimi dolármi, ktoré platia rodičia za to, aby im Santa odpísal a získate predstavu o jeho zárobkoch.

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup