Jedno z najčastejích riešení personálneho rozvoja je viac čítať. Čítanie je skvelý spôsob ako rozpáliť vaše mozgové bunky, na zväčšenie vašej slovnej zásoby a doposiaľ neprekonaný spôsob ako si vychutnať nejaký zaujímavý príbeh.

Takže čo vám v tom bráni?

Či už je to prepadnutý preukaz v knižnici alebo nedostatok času, nasledujúcich 6 krokov by vám s tým malo pomôcť.

Začnite zľahka

Ak nemáte čas na čítanie, pravdepodobne zajtra nevstanete a  posedenie neprečítate 150 strán. (Ak tak urobíte, želám veľa šťastia). Začnite si čítavať každý deň 15 minút pred spánkom alebo si navečer vyhraďte nejaký čas na čítanie. Pre akýkoľvek čas dňa sa rozhodnete, zvyknite si naň.

Prispôsobte si čítanie vášmu rozvrhu

Ste často na cestách? Namiesto rádia počúvajte audio knihy. Ak nie ste vodič skvelým spôsob je elektronická čítačka. Môžete si do nej nahrať množstvo elektronických kníh bez toho, aby ste so sebou museli brať plný kufor kníh. Tento krok platí najmä pre tých jazykovo zdatnejších, z dôvodu nedostatku elektronických kníh v slovenčine.

Rozhodnite sa čo chcete čítať

Chcete čítať nejaké romány alebo sa priučiť niečomu novému? Je jedno z akej to bude oblasti či už programovania, cudzích jazykov alebo moderného umenia. Tým, že budete mať presnú predstavu toho, čo chcete robiť, vyhnete sa preťaženiu.

Nebuďte otrokom vášho zoznamu

Aj keď sústrediť sa je veľmi dôležité, nezatvárajte oči pred všetkým ostatným. V opačnom prípade sa môže čítanie stať skôr vašou úlohou ako potešujúcou aktivitou. Ak ste upnutý na klasiku a vašu pozornosť zachytí nejaká nedávno vydaná novela, neváhajte a prečítajte si ju! Môžete tak v čítaní objaviť úplne nový rozmer.

Odstráňte všetky rušivé veci

Nájdite si nejaké tiché miesto. Odpojte sa od elektrických spotrebičov a snažte sa vyhnúť spoločnosti ostatných ľudí. Všetko skvelé, čo ste si prečítali im môžete povedať aj neskôr. V tejto chvíli sa naplno ponorte do čítania.

Značte si váš pokrok

Zaznačte si niekam knihy, ktoré ste už prečítali. Zapíšte si niečo o tom, čo ste čítali. Stačí ak to bude iba meno autora alebo názov knihy. Všetko toto vám pomôže dlhšie si zapamätať to, o čom ste čítali.

dumblittleman.com

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup