O tom, že je dobré ísť v živote za svojou vášňou sa už  na biznisblogu popísalo viac než dosť. Viac a viac ľudí si stále uvedomuje, že nechcú stráviť väčšinu svojho života robením niečoho, čo vlastne nenávidia.

Napriek tomu existuje množstvo hlúpych chýb, ktorých sa pri nasledovaní svojej vášne ľudia dopúšťajú. Sám som v minulosti urobil väčšinu chýb a uvedomil som si, že prekážky, ktoré pred vami stoja na ceste za tým, po čom túžite, sú väčšinou len váš vnútorný strach a vaša myseľ.

Dobrá správa je, že tieto procesy sa dajú zmeniť. Avšak nerátajte s tým, že to bude príjemné. Veľa ľudí sa uspokojí s tým pohodlnejším, bohužiaľ to je ten dôvod prečo skončia tam kde nechcú. Myslím si, že ak sa dokážete vyvarovať podobným chybám, ste schopní významne zredukovať váš čas, ktorý vám zaberie naháňanie sa za životom, aký naozaj chcete žiť

1. Dokonalosť

Číslo jedna v rebríčku chýb na ceste za vašim vysnívaným životom je dokonalosť.  Času, kedy bude všetko dokonalé, hviezdy k vám budú naklonené a vy sa tak budete môcť pohodlne vydať na cestu za svojou vášňou, sa nedočkáte asi nikdy. Nemusíte však hneď skončiť s vašou prácou a vrhnúť sa venovať svojej vášni. Všetko robte postupne. Krok po kroku a uvidíte ako sa všetko vyvíja.

Chcieť aby bolo všetko perfektné, je len ďalšia výhovorka k tomu, aby ste vaše sny mohli odložiť bokom.

2. Preťaženie

Ak sa začínate venovať nejakej veci, je úplne normálne, že sa môžete cítiť preťažený. Byť vami, usiloval by som sa naopak dosiahnuť tento stav vždy. Pretože pokiaľ sa zo začiatku necítite vyťažený, je jasné, že na váš sen nevykladáte potrebné množstvo energie. Takže vždy keď sa pristihnete, že ste preťažený, je to znamenie, že mierite tým správnym smerom.

Kedykoľvek sa začneme učiť niečo nové, môže sa stať, že všetko nám nebude dávať zmysel a stratíme nádej pokračovať ďalej. Ak však vydržíte, uvidíte, že po čase začne všetko do seba zapadať a zrazu bude dávať všetko oveľa väčší zmysel.

3. Nedôvera

Iba vaše srdce vie, čo je vašou vášňou a aký bude váš ďalší krok. Ak počúvate svoje srdce, uvidíte, že je skvelé nájsť cestu, ktorá je pre vás tou dokonalou.

Veľa ľudí už ani nevie, aké je to nasledovať svoje srdce. Za všetko môže často škola, kde nás učia rozmýšľať logicky a tým pádom zatvárame dvere pred rôznymi spontánnymi nápadmi alebo intuitívnymi myšlienkami. To však neznamená, že musíte byť superhrdinom. Stačí ak budete viacej dôverovať svojim vnútorným signálom.

4. Priveľa logiky

Najväčšou prekážkou dôverovania vášmu srdcu, je vaša myseľ. Vaša myseľ potrebuje logiku. Všetko chce mať preverené a byť si istá, že všetko bude fungovať tak ako má. Prepáčte, že to hovorím, ale nič nie je zaručené. Jedinou vecou ako môžete uspieť je, že budete tvrdo rozhodnutý a budete vedieť, že ak sa nevzdáte, tak to dosiahnete.

To však neznamená, že teraz máte úplne vypustiť logiku z vášho života. V správnych situácia je aj tá veľmi dôležitá.

5. Neužívanie si

Veľa ľudí si zabúda celý proces užívať. Ak začnete robiť niečo nové, je veľmi jednoduché prepadnúť strachu. Pravdou však je, že vy ste tu preto, aby ste si to celé užívali a objavovali nové možnosti, ktoré vám život núka.

Samozrejme, nikdy to nebude prekážka ružovou záhradou, ale to je dobre. Pretože ak by to bolo príliš jednoduché, nikdy by ste sa nezdokonaľovali tak rýchlo ako môžete.

6. Osamelý vlk

Nájsť ľudí alebo nejakého trénera, ktorí sú naladení na rovnakú vlnu ako vy, vám môže pomôcť vyhnúť sa množstvu začiatočníckych chýb. Je ťažké venovať sa niečomu sám, pretože ako ste si už možno uvedomili, existuje množstvo prekážok, ktoré sa postupne vynárajú.

Mať pri sebe niekoho, kto vás podporí a pomôže vám, významne zvýši vaše šance uspieť. No a nakoniec, ak existuje nejaký spôsob, ktorý vám garantuje úspech, tak je to odhodlanosť.

7. Neodhodlanosť

Ako som už spomínal vyššie, odhodlanosť je niečo, čo vám pomôže sa dostať cez ťažké časy. A to je dôvod prečo je tak extrémne dôležité, aby ste si našli niečo, čo je skutočne vašou naozajstnou vášňou. Nájsť si niečo, čo by ste robili aj zadarmo. Ak tak spravíte, budete odhodlaný pokračovať v tom čo robíte, aj napriek tomu, že sa bude zdať, že veci idú zlým smerom. Musíte myslieť aj na to, že ak budete mieriť za vašimi s nami, je dosť možné, že sa budete často cítiť mimo kurz. Avšak rovnako ako lietadlo, aj vy si upravíte váš kurz ako je potrebné, a pokiaľ budete pokračovať na ceste vpred, skončíte v tej správnej cieľovej stanici.

Zdroj: http://www.dumblittleman.com/2011/06/7-stupid-mistakes-most-people-make-when.html



Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup