Thomas Edison bol veľmi úspešný vynálezca, vedec a podnikateľ, ktorého vynálezy ovplyvnili celý svet. Výsledkom jeho skvelej práce sú vynálezy ako gramofón, filmová kamera alebo žiarovka. Taktiež nazývaný aj  „Čarodejníkom z Menlo Parku“  bol jedným z prvých vynálezcov, ktorých vynálezy sa začali vyrábať masovo.

Edison je považovaný za jedného z najplodnejších vynálezcov v histórií. V Amerike je držiteľom 1093 patentov  a množstvo patentov drží aj vo Veľkej Británii, Francúzku a Nemecku.

Dnes by som vám chcel predstaviť  7 vecí, ktoré by sme sa od tohto vynálezcu mohli priučiť.

Nemožnosť

Skoro každý, kto pracuje na nejakom nápade, sa dostane do bodu, kedy to vyzerá nemožné, a potom sa nechá odradiť. Práve to je ten čas, kedy sa netreba nechať odradiť.

Prekážky sú niečo ako znamenie, že úspech číha za rohom. Prekážky sú preto, aby preriedili všetkých, ktorí nie sú dostatočne zainteresovaní. Nenechajte sa odradiť, keď sa veci zdajú nemožné. Po tme totiž prichádza úsvit.

Pot

Génius je 1 percento inšpirácie a 99 percent potu.

Thomas Edison raz povedal: „Dôvod prečo veľa ľudí nerozozná príležitosť je, že iba chodia okolo, nosia overaly a to celé vyzerá ako tvrdá práca.“

Bez tvrdej práce neexistuje úspech. Úspech je niečo, čo si zaslúžite po tvrdej práci. Úspech príde iba k tým, ktorí sa k nemu prepracujú. Práve pre prácu sa stávate vzácnym a vaša vzácnosť priťahuje úspech.

Schopnosť

Ak by sme spravili všetko, čoho sme schopní, ostali by sme doslova ohromení.

Väčšina ľudí žije pod úroveň ich schopností. Nikdy nesústredia všetku námahu na jednu úlohu, preto nemajú ani poňatia, akú vlastnia silu. Každý sme v niečom dobrý, a ak tomu venujeme všetku našu snahu a sústredenie, po pár rokoch ostaneme ohromení, čo sme dokázali.

Osamelosť

Najlepšie sa premýšľa, keď sme sami.

Je ťažké zamýšľať sa nad dosiahnutím nemožného, keď ste neustále obklopení ľuďmi, ktorí sa o tom rozprávať nechcú. Zavrite sa dnes na pár minút v nejakej pokojnej miestnosti a začnite objavovať vaše možnosti.

Nespavosť

Nespavosť značí nepokoj a nepokoj je prvá potrebná vec k pokroku.

Thomas Edison povedal: „Ukážte mi úplne spokojného človeka a ja vám ukážem chybu.“

Nemôžete napredovať, ak ste so sebou úplne spokojný. Pokiaľ ste spokojný, nič sa neudeje. Ak vám nevadí  mať 30 kilo nadváhu, potom nemáte ani silu to zmeniť. Zapamätajte si, nespokojnosť je prvá potrebná vec k pokroku.

Perspektíva

Nezlyhal som, iba som našiel 10000 spôsobov, ktoré nefungujú.

Perspektíva je všetko! Na život by sme sa preto nemali pozerať ako na kompiláciu zlyhaní, ale ako na sériu experimentov, ktoré nám ukázali, ako to nefunguje. Vďaka tejto perspektíve sa môžeme pohnúť k veciam, ktoré fungujú, k veciam, s ktorými môžeme uspieť.

Tvrdá práca, výdrž a zdravý rozum

Tri základné ingrediencie k dosiahnutiu niečoho cenného sú: Tvrdá práca, výdrž a zdravý rozum.

Tvrdá práca je základom úspechu, tú nemôže nahradiť nič. Ak nie ste ochotný tvrdo pracovať, nemáte ani len najmenší nárok uspieť. Nikto nikdy neuspel a povedal: „ Wow, to bolo jednoduché!“

Rovnako musíte mať výdrž. Musíte byť ochotný ponoriť sa do úlohy, o ktorej ste presvedčený, že je tá pravá a sústrediť na ňu všetky sily.

Posledným kľúčom je zdravý rozum. Väčšina z nás ho má, ale nepoužívame ho tak, ako by sme mali.

 

Máte všetko čo potrebujete, aby ste uspeli. Máte schopnosť tvrdo pracovať, byť sústredený a máte aj zdravý rozum. Otázkou je, aj to použijete? Myslím si, že áno.

Ďakujem za prečítanie a nezabudnite zdieľať!

zdroj: dumblittleman.com, foto: flickr.com


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup