Viete, čo je najväčšie utrpenie pre hackera? Sledovať jeho rodičov / starých rodičov, ako používajú Internet. Robia všetko najťažším možným spôsobom, klikajú na rôzne reklamy, ktoré sú očividne škodlivé a koliesko na myške je pre nich najzbytočnejšia vec na svete.

Nebuďte ako vaši rodičia. Nasledujúcich niekoľko tipov a trikov vám otvorí úplne nové možnosti a pomocou niektorých skratiek sa stane pre vás surfovanie na Internete oveľa príjemnejšie. Na základe nedávnej štatistiky priemerný človek strávi používaním počítača, telefónu či tabletu 5 hodín a 46 minút denne. Väčšinu tohto času práve na Internete, a preto je dobré naučiť sa ako tento čas tráviť čo najefektívnejšie.

1. Otvorenie posledného zatvoreného okna v prehliadači

Určite to poznáte. Máte otvorených niekoľko okien súčasne, medzi ktorými preklikávate a zrazu sa to stane. Omylom kliknete na krížik a jedno z tých okien zatvoríte. Možno vôbec nebolo dôležité a možno to bola stránka na ktorú ste sa dostali po 3 hodinách hľadania. Tak či onak, pomocou jednoduchej klávesovej skratky Ctrl+Shift+T (Chrome / Firefox) sa vám zatvorené okno opäť otvorí.

2. Používanie 2 Google účtov naraz

Spojenie niekoľkých služieb spadajúcich pod jeden Google účet bolo pred pár rokmi pre veľa ľudí zjednodušením. Pre niektorých je to však utrpenie. Prihlásiť sa na youtube.com iným účtom ako do služby Gmail? Prehliadať si emaily na súkromnej a firemnej Gmailovej schránke súčasne? Nemožné.

Jedným riešením je inštalácia druhého typu prehliadača. Elegantnejším riešením je otvorenie takzvaného inkognito okna. Ctrl+Shift+N (Chrome / Firefox / Safari) skratka vám otvorí nové okno v ktorom sa môžete bez problémov prihlásiť iným Google účtom a medzi oknami môžete kedykoľvek prepínať.

3. Otravuje vás reklama? Používajte AdBlock

Veľké a obľúbené stránky žijúce iba z reklamy to občas preháňajú a reklamu sa vám snažia doslova nanútiť. Jednoduchým riešením je používanie aplikácie AdBlock, ktorý jednoducho a bezpečne reklamu nezobrazí. Akúkoľvek. Bannery, vyskakovacie okná, povinné upútavky pred videami. Surfovanie na internete dostane zrazu úplne iný rozmer.

4. Dostaňte na svoju lištu so záložkami viac položiek

zalozky-bookmarks
Záložky v Chrome

Ak ešte nepoužívate záložky mali by ste ihneď začať. Ušetria vám veľké množstvo času a od obľúbenej stránky vás delí iba 1 klik. Ak ich však začnete používať vo veľkom, rýchlo sa stane, že váš riadok pre záložky je plný. Jedným z riešení je vytvoriť si zložky do ktorých priradíte jednotlivé záložky, druhou možnosťou je odstrániť názvy záložiek (Chrome) a nechať si v lište iba ikony, podľa ktorých svoju stránku určite rýchlo spoznáte. Šikovné, však?

5. Viete, kam smeruje odkaz na ktorý chcete kliknúť?

Nie ste si istý, či link na ktorý vás odkazuje vaša obľúbená stránka smeruje tam kam by mal smerovať? Stačí ak myšou nad takýto odkaz prejdete kurzorom a v ľavom dolnom rohu prehliadača sa zobrazí jeho cieľová adresa. Už sa teda nestane, že kliknete na odkaz tváriaci sa ako e-shop so záhradnou technikou a znenazdajky sa objavíte na stránke plnej nevhodného obsahu.

6. Otvorenie odkazu na novej karte

Aj keď programátori webových stránok dokážu prideliť jednotlivým odkazom parameter na zobrazenie odkazu na novej karte, nerobia to tak vždy. Nespoliehajte sa na nikoho cudzieho a otvorte si akýkoľvek odkaz na novej karte vy. Stačí ak pri kliknutí podržíte klávesu Ctrl.

7. Skráťte si vyhľadávaciu cestu v Google

Vyhľadávanie v GoogleČítate zaujímavý článok na BiznisBlogu a narazíte na meno, frázu alebo iba slovo o ktorom by ste chceli vedieť viac. Stačí ak ho zvýrazníte, kliknete pravým tlačidlom myši a vyberiete možnosť Pomocou služby Google vyhľadať. Na novej karte sa vám následne zobrazí vyhľadávanie Google pre vami zvolenú možnosť. Geniálne.

Poznáte niektoré ďalšie tipy a triky, ktoré pomôžu tráviť čas na internete efektívnejšie? Podeľte sa o ne v komentároch!


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup