V Poslednej dobe sa tradičný pohľad na vedľajší biznis mení. Boli časy, kedy rozbehnutie biznisu znamenalo vytváranie spoločných podnikov a naháňanie investorov. Rovnako tak žiadanie veľkých obchodných úverov od bánk, ktoré mali pokryť všetky režijné náklady, až pokým sa nedostavil zisk. Do založenia biznisu ste väčšinou potrebovali zainvestovať veľký obnos peňazí. V súčasnej dobe tomu už našťastie tak nie je, hlavne čo sa týka internetovo orientovaného biznisu. Chcete si písaním zarábať na živobytie? Máte službu, ktorú by ste radi ponúkli? K dispozícii máte software bez akýchkoľvek výdavkov, ktorý zahŕňa všetko čo potrebujete na váš štart.

Nasleduje 8 rozličných programov, ktoré sú akousi alternatívou tým značkovým a na základe ktorých, môžete odštartovať biznis bez nevyhnutných finančných investícií.

LibreOffice/GoogleDocs (nahrádza MS Word, Powerpoint, Excel)

Keď chcete pracovať s dokumentmi, prvé čo potrebujete je software na ich spravovanie. Word je v tomto prípade nevyhnutný základ, ktorý však MS spoplatnil. LiberOffice (bývalý OpenOffice) je veľmi silný, bezplatný, kancelársky program, ktorý bez problémov zvládne všetky virtuálne dokumenty. Keď ho vyskúšate, MS Office už určite nebudete potrebovať. Ak však chcete ešte ľahší priebeh, môžete vyskúšať GoogleDocs, ktorý funguje skrz váš internetový prehliadač. Aj s ním môžete veľmi ľahko nahradiť MS Office, a ak nepotrebujete nejako zložito formátovať, hravo si s ním vystačíte.

Gmail (nahrádza MS Outlook)

Ak máte rozdielne osobné a obchodné emailové adresy, posledné čo chcete je medzi nimi prepínať. Veľa ľudí tak na správu emailov používa Outlook a tak majú iba jedno miesto, o ktoré sa treba zaujímať. Skúste využiť Gmail. Gmail dokáže jednoducho a ľahko spravovať viacero emailových schránok rýchlo a jednoducho. Ak si tak potrebujete nájsť nejaký starší email, je to práve rýchlosť Googlu, ktorá za vami stojí. Gmail ponúka aj mnoho iných využiteľných nástrojov, ale jeho vlastnosť jednoduchého spravovania viacerých účtov je na vrchole.

Evernote (nahrádza OneNote)

Brainstorming je nepostrádateľná metóda v rámci biznisu. Či sa tak zameriavate na najnovšie myšlienky alebo si v mysli premietate najnovšiu kampaň, miesto, kde môžete umiestniť svoje myšlienky má veľký význam. Microsoft OneNote je jednoduchý a osožný software, ale bohužiaľ zbytočne drahý. Skúste sa tak radšej zaregistrovať na Evernote a ukladajte tak vaše myšlienky na internete. Budú tak prístupné z akéhokoľvek miesta a prípadné  nápady tak môžete pridať, aj keď ste mimo kancelárie. Orientovanie a vyhľadávanie vašich nápadov a myšlienok nebolo ešte nikdy efektívnejšie.

Spreadsheet/ClearCheckbook (nahrádza MS Money/Quicken)

Udržať všetky príjmy a výdavky firmy je veru problém, hlavne z hľadiska ich odlišností. Na základe tabuliek v LiberOffice alebo GoogleDocs si dokážete sami sledovať vývoj svojich financií. Rovnako tak môžete použiť aj službu ClearCheckbook, ktorá má naviac oznamovacie možnosti. V oboch prípadoch tak ušetríte zbytočné výdavky a vaše príjmy a výdavky budú stále pod vašim dohľadom.

MailChimp (nahrádza Aweber)

Sila vášho biznisu pramení z emailového zoznamu. Potrebujete stálych odberateľov, ktorý sa budú zaujímať o vaše služby. Služba MailChimp vám pomôže nastaviť databázu emailov, pomocou ktorých rozpošlete prípadne novinky alebo aktualizácie. V priemysle sa tak zabehol program Aweber, ktorý je však spoplatnený. Náhradou je spomínaný MailChimp, ktorý ponúka bezplatné emailovanie veľkému množstvu odberateľov, takže môžete udržať strop nákladov a vybudovať si tak dostatočný zoznam.

Gimp (nahrádza Adobe Photoshop)

Takzvané „nútené zlo“ pre grafický dizajn je program Adobe Photoshop. I keď je veľmi výkonný a užitočný, je príliš drahý. Ak chcete ušetriť, Gimp je ta správna voľba. Je totiž úplne zadarmo. Funguje takmer rovnako ako samotný Photoshop. Uživatelské rozhranie je mierne odlišné, ale keď sa v ňom po chvíli zorientujete, stane sa plnohodnotnou náhradou plateného kolegu.

Scribus (nahrádza Adobe InDesign)

Vytváranie publikácií, časopisov alebo letákov môže byť zložité, hlavne ak nemáte ten správny software. Adobe sa v tomto obore rovnako ako v predchádzajúcom prípade stalo zabehnutým štandardom. Scribus je však software, ktorý disponuje minimálne totožnými funkciami. Môžete tak vytvoriť elegantné a pútavé pdf, dokumenty a letáky bez nákladov.

Ubuntu (nahrádza bežný operačný systém)

Ak teda nakoniec chcete rozbehnúť svoj nový biznis a obávate sa, že váš starý počítač to nezvládne, môžete rátať s kúpou nového. Avšak, na rozdiel od vyhodenia peňazí za nový počítač, skúste nainštalovať Ubuntu. Jedná sa o verziu Linuxu, ktorý je veľmi podobný Windowsu a Mac OS. Môžete tak do svojho starého počítača vdýchnuť nový život a vyhnete sa tak kúpe nového.

Existuje mnoho spôsobov ako postaviť biznis na internete a nebudete sa pritom musieť vzdať rúk, ani nôh. Skúste využiť niektorý zo spomínaných softwerov a budete prekvapení ich funkčnosťou. Teraz vám už nič nestojí v ceste za vašim vedľajším biznisom!

zdroj:http://www.dumblittleman.com/2011/06/9-free-programs-thatll-help-you-build.html

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup
ZDIEĽAŤ
Predchádzajúci článokAko sa robí reklamný hamburger!
Ďalší článokMyslite inak!
Naše myšlienky rozhodujú o našom postoji, náš postoj rozhoduje o našich činoch a naše činy rozhodujú o našom živote!