To, čo dnes spravíte, na tom záleží!

Popravde, vaše denné návyky môžu byť kľúčovým prvkom vášho bohatstva. Tieto návyky sú ako snehové vločky, ktoré sa nahromadia a neskôr vytvoria lavínu úspechu.

Každý máme nejaké „návyky bohatých“ a „návyky chudobných.“ Kľúčové je, aby viac ako 50% návykov tvorili práve tie bohaté.

Tu je pár najzásadnejších návykov bohatých ľudí:

Majú vždy svoje ciele na dohľad a každý deň sa im venujú

Nielen, že si bohatí ľudia dávajú ročné alebo mesačné ciele, ale viac ako polovica z nich si tieto ciele píše aj na papier. Prianie totiž nie je cieľ. Cieľ musí spĺňať tri podmienky. Musí byť splniteľný, merateľný a musí existovať aj nejaká aktivita, ktorou ho dosiahnete.

Vedia, čo treba dnes spraviť

Nielen, že si títo ľudia píšu zoznam vecí, ktoré treba v daný deň spraviť, ale zo všetkých úloh splnia každý deň viac ako trištvrte.

Nepozerajú televíziu

Iba mizivé percento z radov bohatých pozerá reality show. Spoločnou črtou všetkých bohatých je to, že vedia, ako produktívne využiť svoj čas. Nie sú bohatí preto, že sa vďaka nejakej zázračnej moci vyhýbajú sledovaniu televízie. Jednoducho televíziu veľmi neriešia, pretože sú práve zahltení iným denným návykom – čítanie.

Čítajú. Avšak nie pre zábavu!

Samozrejme, bohatí ľudia uprednostňujú knihy. Presnejšie knihy zamerané na personálny rozvoj. Títo ľudia venujú čítaniu kníh minimálne polhodinu denne.

Počúvajú audio knihy

Audio knihy sú veľmi dobrý spoločník na cestách. Bohatí ľudia vedia, že deň má iba 24 hodín, a preto sa aj počas šoférovania venujú aktivitám zameraným na personálny rozvoj.

Nedúfajú, že vyhrajú v lotérii

To však neznamená, že bohatí ľudia zaobchádzajú so svojimi peniazmi s opatrnosťou. Väčšina boháčov neváha položiť peniaze na stôl a čeliť finančným rizikám. Bohatí ľudia sa neboja riskovať.

Sledujú si svoju líniu

Niektorí si dokonca každý deň počítajú kalórie. V jednej štúdii sa opýtali 68 ročného boháča, ktorého majetok má hodnotu okolo 78 miliónov dolárov, kedy sa chystá do dôchodku. Jeho odpoveď znela: „Posledných 45 rokov som strávil každodenným cvičením a sledovaním toho čo jem, pretože som vedel, že na sklonku svojej kariéry prídu moje najväčšie zárobky. Ak dokážem potiahnuť o 4 až 5 rokov viac ako ostatní, budem mať pred nimi náskok 7 miliónov dolárov.“

Kladú veľký dôraz na úsmev

Úsmev je bránou k úspechu. Z usmievavého človeka vyžaruje sila. Usmievaví ľudia majú pozitívny vplyv na svoje okolie a na to sa pri biznise nesmie zabúdať.

photo: flickr.com


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup