Motivačné citáty ma vedia povzbudiť vždy, keď to potrebujem a verím, že dnešných 9 bude mať na vás podobné účinky.

1. „Snívajte, ako by ste mali žiť navždy, žite tak, ako by ste dnes mali zomrieť.“ – James Dean

Sny sú dôležité, avšak na to, aby ste ich premenili na ovocie, je treba vykonať nejakú akciu. Neodkladajte si vašu prácu. Začnite žiť život, ktorý chcete žiť dnes. Vždy existuje krok, ktorý môžete podniknúť. Vždy existuje niečo, čo môžete spraviť.

2. „Každý úspech začína tým, že sa rozhodnete niečo vyskúšať.“ – Autor neznámy

Ak nikdy nezačnete, nikam sa nedostanete. Ak chcete nájsť vašu vášeň, začnite pokúšaním sa. Budete zlyhávať, budete robiť chyby, to všetko je však súčasť vašej cesty.

3. „Strieľajte na mesiac. Dokonca aj ak netrafíte, skončíte niekde medzi hviezdami.“ – Brian Littrell

Zistil som, že pokúšať sa ísť neúnavne za svojimi snami ma robí nešťastným. Aj teraz si robím ciele, avšak som flexibilný. Som otvorený novým možnostiam. Mať cieľ je dôležité, ale používajte ho ako vodítko, nie niečo, čo musíte za každú cenu dosiahnuť.

4. „Úspech nie je konečný, zlyhanie nie je fatálne: To, čo sa ráta, je odvaha.“ – Winston Churchill

Motivačné citáty neobišli ani meno ako Winston Churchil, ktorý tvrdí, že všetko na okolo vás môže zmiznúť šmahom čarovného prútika. Akýkoľvek úspech ste v živote zažili, všetko raz pominie. Rovnako pominú aj problémy, ktoré sa práve vyskytli. Ani toto vás neprinúti premýšľať nad tým, že život je niečo viac ako len naháňanie sa za úspechom a vyhýbanie sa problémom?

5. „Ľudia často hovoria, že motivácia netrvá večne. Bohužiaľ, rovnako ani pocit čistoty – preto sa denne sprchujeme.“ – Zig Ziglar

Nasledovanie vašej vášne si vyžaduje určitú dávku námahy. Poznám ľudí, ktorí si myslia, že by to tak nemalo byť, čo je ďalší problém, ktorý ich drží v ústraní od toho, aby sa chopili činu. Toto nie je prechádzka v parku. Je to cesta neustáleho rastu. Vyžaduje si to oboje. Radosť a aj strach. Týmto však môžete zmeniť váš život.

6. „Nikdy, nikdy, nikdy, nikdy sa nevzdávajte.“ – Winston Churchill

Čokoľvek robíte, pokračujte v tom. Keď som začal vytvárať tento blog, vedel som, že sa nemôžem vzdať a musím pokračovať. Nebolo to vôbec ľahké, ale po čase, keď som začal dostávať spätné reakcie od čitateľov, dostával som novú dávku motivácie, ktorá bola pre mňa akýmsi hnacím motorom.

7. „Väčšina ľudí je šťastných do takej miery, ako sa rozhodli byť šťastní.“ – Abraham Lincoln 

O vašom šťastí rozhodujete vy sami. Existuje niekoľko štúdií, ktoré poukazujú, že dokonca aj ak vyhráte v lotérií, v priebehu roka sa úroveň vášho šťastia vráti na pôvodnú úroveň.

8. „Motivácia je niečo, čo vás naštartuje. Zvyky sú to, čo vás udržuje v pokračovaní.“ – Jim Rohn

Keď som začal tento blog, prvé dni boli celkom ľahké, avšak potom som začal mať problémy s nedostatkom energie. Zvyk a pomyslenie na to, že tieto články pomáhajú niektorým ľuďom, je to, čo mi dáva silu pokračovať. Neustále si preto pripomínam, že toto je to, čo som chcel robiť.

9. „Buďte nešťastní alebo sa motivujte. Čokoľvek spravíte, výber je vždy na vás.“ – Wayne Dyer

Za to ako sa cítite, ste zodpovední vy sami. Ak chcete, môžete z toho viniť veci vo vašom okolí, avšak to nič nezmení. Jediná možnosť je, že prijmete zodpovednosť za to, že zmeniť to môžete iba vy.

To boli motivačné citáty, ktorých úlohou je naštartovať vás k skvelému dňu. Verím, že sa vám páčili.



Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup