uspech-nevyhybalZa posledný rok sa rozbehol trh najmä smerom predaja cez internet. Podnikať sa dá skutočne v ktorejkoľvek oblasti a internet tejto činnosti dodáva nový rozmer. Ponúka spôsob ako osloviť veľký počet ľudí, pričom Vy sa ani nepohnete z miesta svojho pohodlného kresla pri počítači.

Vďaka týmto novým možnostiam, sa do podnikania púšťa čoraz viac ľudí. Ak ste sa aj Vy pred nejakým časom vrhli do samostatnej zárobkovej činnosti, určite dobre poznáte všetky výhody ale aj úskalia takejto činnosti.

Veľkou výhodou, ktorá zláka nejedného budúceho podnikateľa je samostatnosť. Nemusíte počúvať pokyny iných, a zarábate len na seba samého. Veľkou výhodou je aj skutočnosť, že robíte to čo Vás baví a sám rozhodujete, ktorú zákazku príjmete a ktorú nie.

S touto slobodou sa však spája aj riziko a to práve vo vyhľadávanej samostatnosti. Nie každý si je vedomí všetkých nevyhnutností, ktorými sa musí zaoberať a tak sa často stáva, že zaostávajú voči konkurencií a tá ich prevalcuje.

Podnikanie je náročná činnosť a nespája sa len s luxusnými hodinkami Jacques Lemans na ruke a tučným kontom v banke. Ak sa chcete dopracovať do tohto štádia potrebujete predovšetkým disciplínu a trochu aj šťastie pri výbere firiem, s ktorými chcete spolupracovať. Firiem je množstvo a zväčša ponúkajú rovnaké alebo veľmi podobné produkty. Kúpyschopnosť však závratne nerastie a tak sa presadia len tí najsilnejší. Ak ste však nemali to šťastie a Váš odberateľ sa dostal do problémov a nespláca svoje záväzky, máte problém aj Vy. Ak ste v takejto situácií východisko je na dosah, oslovte firmy, ktoré sa zaoberajú aj odkupovaním pohľadávok. Síce za tieto dostanete nižšiu sumu ako je ich reálna hodnota, budete však mať aspoň hotovosť na zabezpečenie ďalšieho chodu firmy.

Ak by ste chceli zisk z podnikania maximalizovať, môžete si založiť firmu v Maďarsku. Daňové zaťaženie firiem v Maďarku je totiž oveľa nižšie ako na Slovensku, a preto mnohé firmy zo Slovenska odchádzajú do Maďarska.

Účtovníctvo je dôležitou súčasťou každého podnikania. Ak teda chcete prosperovať, majte účtovníctvo firmy pevne pod kontrolou. Myslite však aj na drobné výdavky ako napr. na gg empire, keďže po ich sčítaní dostanete nezanedbateľnú čiastku.