Koľkí z ľudí, ktorých poznáte majú radi svoju prácu? Mám pocit, že je oveľa pravdepodobnejšie, že skôr začujete niekoho ako sťažuje, ako by sa mal vychvaľovať. Otázka však znie. Ak je vaša práca na nič, čo s tým mienite robiť?

Sťažovanie, kritizovanie a odsudzovanie toho veľmi veľa nevyrieši. Všetko sa však môže zmeniť, ak zmeníte vaše myšlienky a rozhodnete sa s tým niečo spraviť.

Čo je zlé? Práca alebo váš život? 

Venujte určitý čas premýšľaniu nad vašim životom. Čo je zlé? Váš život alebo práca? Je totiž veľmi jednoduché viniť vašu prácu z toho, že sa vám nedarí v iných životných oblastiach. Moja teória je taká, že práca zaberá väčšinu vášho dňa, čo je možno dôvod prečo sa cítite nešťastní. Pozrite sa okolo seba. Aké veci vôkol vás treba zlepšiť? Ak začnete zdokonalovať oblasti vášho života, kde sa vám veľmi nedarí, uvidíte, že čoskoro sa začnete cítiť lepšie aj v práci.

Jarné upratovanie vášho života

Tipujem, že smeti v domácnosti vynáša každý z vás pravidelne. Robíte podobnú vec aj so svojim životom?

Preskúmajte každé zákutie. Jeden deň venujte iba tomu, že si budete zapisovať to, čo chcete a potrebujete urobiť k tomu, aby ste dosiahli vaše sny a zbavili ste sa nežiadúcich obáv. Zapíšte si úplne všetko.

Dokonca aj výmenu žiarovky alebo upratanie pivnice, na ktorú ste sa chystali celú večnosť. Hlavná myšlienka spočíva vo vyprázdnení vašej mysle a a usporiadaní vášho života. Ak začnete, budete zreteľne vidieť, čo treba urobiť. Všetko sa vám začne vykryštalizovávať.

Ste zaslepení vašou vlastnou aroganciou? 

Veľa ľudí je veľmi často zaslepených svojou vlastnou aroganciou. Napriek tomu, že tým zdrojom problémov sú oni sami, stále ukazujú prstom na niekoho iného. Poviem vám jeden príklad. Dajme tomu, že máte problém v práci. Ako veľa tomu prispievate vašimi vlastnými nedostatkami? Úprimne, ak ukážete prstom na niekoho iného, ďalší traja ukážu na vás. Skúste sa nad sebou zamyslieť. Existujú nejaké veci, ktoré by ste mohli na sebe vylepšiť?

Dávate si ciele? 

Osobne patrím medzi veľkých fanúšikov cieľov. Ak neviete kde je cieľ, nemôžete vedieť, ktorým smerom sa treba vybrať. Stanovte si preto ciele. Tie sa stanú vašim terčom a vy tak môžete naplno sústrediť všetku energiu na ich dosiahnutie, namiesto toho, aby ste mrhali váš čas neustálym sťažovaním sa nad tým, ako je všetko v práci nefér. Napíšte si na papier všetky vaše životné a pracovné ciele. Keď si ich budete neskôr čítať, začnú vám dávať oveľa väčší zmysel a bude pre vás oveľa ľahšie rozhodnúť sa preto, čo potrebujete spraviť

Zrieknite sa, vzdajte sa, odovzdávajte 

Stále chceme niečo od života. Prijmi toto, pridaj toto, zvýš tamto. Zdá sa akoby všetky problémy mali odísť len tým, že niečo pridáme. Život však môže byť ľahší aj ak niečo odoberieme.

Ako to môžete spraviť? Opýtajte sa samých seba. Existujú nejaké veci, ktorých by som sa mohol zriecť? Napríklad zlé návyky, jedlá alebo nápoje.

Môžete sa vzdať? Dovoľte niekomu vyhrať jeho argument. Často krát sú totiž niektoré spory také malé, že o pár dní ani neviete o čom boli. Preto nabudúce, ak bude pred vami niekto s niečím argumentovať, povedzte mu „máš pravdu“, a uvidíte, čo sa bude diať.

Existujú nejaké veci, ktoré môžete odovzdať? Naučte sa nebyť tak závislí na materiálnych veciach. Peniazu sú jedna z vecí, na ktorých je veľa ľudí závislá. Skúste byť viac dobročinnejší.

Je mi jasné, že niektorí sa budete zdržiavať v práci, ktorá je naozaj o ničom. To však neznamená, že to musí mať zásadný vplyv na ďalšie oblasti vášho života. Váš pracovný život sa zlepší hneď potom, ako si dáte dohromady váš osobný život. Naučte sa myslieť oveľa viac pozitívnejšie a začnite byť viac produktívnejší.

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup