Nenávidíte neustále premýšľanie nad peniazmi? Je bežné, že pri pomyslení na peniaze sa necítite vo svojej koži a máte pocit, že všetci s nimi vedia narábať, okrem vás.

Pravdou je, že peniaze sú mocný nástroj, preto je dobré poriadne si premyslieť, ako s ním naložíme. Lepšie rozhodnutia týkajúce sa peňazí, budete môcť robiť vtedy, ak ich začnete brať ako skutočnosť, namiesto toho, aby ste sa im vyhýbali a robili rozhodnutia založené na pocitoch.

Nasledujúcich osem rád by vám malo pomôcť vytvoriť si s peniazmi lepší vzťah.

1. Buďte o krok popredu pred vašimi peniazmi

Vedieť aký je váš čistý zisk a výdavky je veľmi praktické, pretože čím viac budete vaše peniaze ignorovať, tým bude pre vás problematickejšie zistiť, na čom ste. Preto nečakajte a spravte si podrobný zoznam vašich príjmov a výdavkov, ktorý vám odhalí na čom momentálne ste.

2. Berte do úvahy bankrot

Samozrejme je lepšie nebyť v dlhu, ale berte to tak, že existujú aj oveľa horšie veci, ako visieť niekomu peniaze. Ak to dospeje do bodu, že budete nútení vyhlásiť osobní bankrot, neznamená to predsa koniec sveta. Zo všetkých problémov sa dá predsa vyhrabať.

3. Spravte si plán

Veľa ľudí sa cíti istejšie, ak majú po ruke akýsi plán, ktorý im pomôže predvídať, čo sa bude diať a je akýmsi vodítkom, ktoré napovedá, ako narábať s peniazmi. Skvelou motiváciu môže byť pre vás spravenie si plánu vašich finančných cieľov, ktorý bude obsahovať kroky, ktoré vám ich pomôžu dosiahnuť.

4. Pozor na nákupné horúčky

Nakupujete preto, že sa cítite unavení alebo osamelí? Pokiaľ si sem tam niečo doprajete, nevidím v tom žiadny problém. Nakupovanie by však nemalo byť liekom na vaše problémy. Na riešenie problémov odporúčam cvičenie, meditáciu alebo často stačí iba obyčajný rozhovor s blízkou osobou.

5. Prestaňte čakať na nejaký zázrak alebo hrdinu, ktorý vám pomôže s vašimi financiami

Je zábavné dennodenné snívať o tom, že vyhráte v lotérií, že sa našim životným partnerom stane nejaký bohatý princ alebo princezná a všetky problémy vzápätí zmiznú. Samozrejme môže sa to stať, ale ak si dáte do kopy svoje financie, ušetríte si kopec stresu medzitým.

6.Vaša vnútorná hodnota nemusí závisieť od vášho majetku

Myslím si, že je to všetkým logické, ale aj napriek tomu je to niečo, načo väčšina z nás denne zabúda. Veľa z nás pochádza z kultúr, kde tí čo sú bohatí sú považovaní za niečo viac a tí čo sú chudobní sú v podstate nič. Dokonca aj stredná trieda môže padnúť do tejto pasce. Stačí ak si myslia, že keď si nemôžu dovoliť určitý druh luxusu, musia niečo robiť zle.

Vždy keď ste v spoločnosti viac alebo menej bohatých ľudí a cítite sa neisto, dokonca až máte strach, pripomeňte si túto vetu – Vaša vnútorná hodnota nemusí závisieť od vášho majetku!

7. Prestaňte súdiť

Samozrejme, ohľadom peňazí existuje množstvo hlúpych rozhodnutí, ktoré sa robia dennodenne. Neexistuje však žiadna miera nato, aby sme si mohli dovoliť na niekoho ukazovať prstom alebo povyšovať sa z niekoho zlých rozhodnutí. Pokojne sa môžete a mali by ste sa aj učiť z chýb a zážitkov druhých, ale využívať ich ako príležitosť cítiť sa nadradene, iba zvyšuje váš strach z peňazí. Ak dokážete byť chápavý k ľuďom, ktorí sa vo financiách popálili, budete schopní viac produktívne, využívať vaše vlastné chyby.

 

8. Zistite prečo vám financie naháňajú strach a skúste to riešiť

Často krát môže byť veľmi nápomocné, sa s týmito pocitmi zdôveriť vášmu priateľovi alebo niekomu z rodiny. Koľko krát sa veci nezdajú také strašné, ak máte odvahu sa o nich porozprávať. Napríklad veľmi míňate peniaze v baroch, reštauráciách alebo na iný druh zábavy, a to len preto, lebo nechcete, aby vás vaši priatelia mali za držgrošov. Z čohokoľvek máte strach, vždy existuje cesta ako nájsť riešenie.

Nemajte pocit, že je s vami niečo zle, ak máte problém produktívne naložiť s vašimi peniazmi. Podniknutím týchto krokov budete schopní, sa oveľa viac sústrediť na veci, ktoré máte radi, pretože budete vedieť, aké je to čeliť strachu a stresu, ktorý prinášajú peniaze.

Doogee y6c recenze.


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup