Opäť je tu pondelok. Aký pocit vás zvykne sprevádzať na začiatku každého týždňa?

1. Je to ťažoba?

Máte problém vstať z postele. Priali by ste si, aby bola opäť sobota a nemuseli ste znova stávať do práce. To nie je dobré. Pravdepodobne by ste potrebovali dovolenku a trocha sa zamyslieť nad tým či máte stále radi to, čo robíte, alebo potrebujete vo vašej práci jednoducho nové výzvy, alebo pravdepodobne potrebujete nového zamestnávateľa, alebo nejakú zmenu v kariére. Akýkoľvek je váš prípad, je jasné, že sa potrebujete zamyslieť nad tým, prečo vás prepadajú tieto pocity.

2. Stereotyp?

Pondelok nie je váš najlepší deň, avšak určite nie ani váš najhorší. Vstanete a vykonávate vašu obvyklú rutinu pretože to je to, čo ste robili vždy. Práca je to, čo vám spláca vaše dlhy, pretože vám prischla rola živiteľa rodiny. Taká je vaša dospelácka formalita – nosiť sako a kravatu (alebo niečo menej formálne) a ukážete sa v kancelárii a robíte si svoje veci. K vášmu zamestnávateľovi necítite žiadnu spriaznenosť, jednoducho si len robíte prácu, ktorú musíte.

3. Dobrodružstvo?

Pondelok je pre vás najlepší deň. V skutočnosti sa nemôžete dočkať kedy skončí víkend. Okrem práce nepoznáte nič iné, čo vás udržuje v tempe. Práca je pre vás hrou a za to, že každý deň doslova vyskočíte z postele nevďačíte vášmu platu. Práca je totiž pre vás odmena sama o sebe. Ak vás to vystihuje, potom ste veľmi zriedkavý prípad. Iba menšina pracovnej sily (30-40%) má rada svoju prácu.

Tu je spôsob ako sa s tým vysporiadať:

1. Robte veci s predstihom

 Namiesto toho, aby ste čakali na to, kým vás pondelok nečakane prepadne, buďte naň pripravení. To znamená nečakať na víkend, kým sa pustíte do všetkých vašich víkendových rutín a nechať si trochu času (deň, deň a pol) na relax. Namiesto toho, aby ste využívali vaše soboty či nedele na domáce práce, nákupy alebo iné „nevyhnutné“ veci, zvážte či by ste ich nemohli robiť postupne počas týždňa, aby sa vám nenakopili a nezabrali celý váš víkend.

2. Obzrite sa späť

Jednou z vecí, ktorá zastaví váš unahlený život je dať si pauzu a posúdiť váš pokrok. Stačí 15 až 20 minút týždenne. Odložte bokom vaše ciele alebo vaše vízie. Potrebujete prevziať viacej zodpovednosti, zmeniť vašu perspektívu alebo si dať jednoducho prestávku? Potrebuje sa vážne zamyslieť nad vašou prácou? Nech je to čokoľvek, potrebujete konať. Inak sa vám môže stať, že vás zastihne prekvapenie v podobe nečakanej výpovede.

3. Pozerajte sa vpred

Venujte vždy po prebudení 5-10 minút na opätovné nadviazanie kontaktu s vašmi snami a cieľmi. Uistite sa či ste stále na stope a pamätajte, každý deň je nielen príležitosť na to, aby ste robili, čo chcete, ale taktiež aj šancou, aby ste prostredníctvom vašej práce spravili pozitívny dopad na niekoho život. A to rozhodne nie je mrhanie časom!


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup