Ja viem, ja viem, Facebook a produktivita sú slová, ktoré nepatria spolu do jednej vety. Skôr si myslím, že vo veľa prípadoch sú tieto dve slová skôr antonymá. Presne tak ako deň a noc.

Samozrejme, závisí to aj toho ako Facebook vnímate. Áno je to sociálna sieť robená primárne pre zábavu, a preto aby ste boli stále v obraze. Ale na Facebooku existuje oveľa viac ako len komentovanie statusov vašich kamarátov. Je to informačné nebo. A keď neviete ako ho využívať produktívne, je to presne ako niektorí hovoria: Strata času.
Úlohou tohto článku je ukázať vám nejaké praktické tipy, pre zvýšenie vašej produktivity, ktoré by ste mali implementovať pri pripojení sa na túto sieť. Nemusíte sa báť, neubudne vám zo zábavy, tieto tipy vám na nej dokonca pridajú. Prečítajte si ich a budem rád ak vaše názory k tejto téme napíšete do komentárov dole.  

Vyhraďte si čas

Prvý tip je – vyhradiť si každodenný čas na Facebook (ak ho využívate každý deň). Môže to byť pokojne aj niekoľko časových intervalov denne. Povedzme pätnásť až dvadsať minút denne alebo len jedno nahliadnutie za hodinu alebo dve. Jednoducho si vyhraďte čas a umiestnite si ho aj do vášho denného rozvrhu. Znie to choro? No v tom prípade nebudete mať žiadnu predstavu koľko času strávite každý deň na Facebooku. Toto je prvý krok k tomu ako sa stať produktívny s touto stránkou – Poznanie koľko veľa času na nej strávite!

Odporúčam použiť stopky, pre stopovanie času, ktorý strávite na Facebooku. Zo začiatku by ste si ho mali týmto spôsobom merať. Neskôr, keď si zvyknete na pevný čas, možno už nebudete potrebovať ani stopky.

Vytvorte si zoznam priateľov

Určite to poznáte. Hlavne mládež, ktorá má vo zvyku náhodne si pridávať priateľov, a pritom je jedno či ich poznáte alebo nie. Jednoducho vidíte požiadavku o priateľstvo. Hodíte na jednu alebo dve sekundy pohľad na profil, a potom si tú osobu pridáte medzi priateľov. Ja som robil to isté, a to je dôvod prečo som mal taký veľký list priateľov na Facebooku. Bol väčší ako som dokázal zvládnuť, ale vďaka zoznamu priateľov, som si ho mohol jednoducho vyfiltrovať. Vytvorenie takéhoto listu na Facebooku je možnosť ako byť prioritne v styku so  svojimi blízkymi priateľmi a nezdržiavať sa tak s nepodstatnými záležitosťami.

Nastavte si poriadne vaše osobné nastavenia

Povedal by som, že je veľmi dôležité byť si vedomý rôznych osobných nastavení na Facebooku a toho ako ich nastaviť podľa vašich potrieb. To by vám mohlo po veľmi dlhú dobu šetriť čas a vaše nadávky. Poznám ľudí, ktorý strávili dni ľutovaním prihlásenia sa na Facebook kvôli veciam, ktoré nevedeli, že sa môžu stať a stali sa. A najčastejšie je to preto lebo boli neopatrní pri nastavovaní osobných nastavení.

Vymažte otravné aplikácie

Veľa z nás skoncuje s pridávaním všelijakých otravných aplikácií na svoju stenu. Ale aj dlho potom vám prichádzajú rôzne otravné updaty a upozornenia, ktoré vám zvyšujú neporiadok vo vašom profile. Tvrdé vymazanie týchto aplikácií vám aspoň trocha prečistí vašu schránku a vám ušetrí nejaký čas strávený postupným vymazávaním.

Filtrujte vaše novinky na stenách

Filtrovaním rôznych statusov videí a aplikácií vám na stene ostane len to čo potrebujete vidieť. Informácie o tom, kto mal aký výsledok z nezmysleného testu vás nemusia na vašej stene vôbec zaujímať. Nechajte si ukazovať statusy len ľudí z vášho zoznamu priateľov. Vaša Facebook stena sa tak stane oveľa prehľadnejšia. Využívať môžete aj jednoduché prepínanie na vašom ľavom panely, medzi fotkami, udalosťami, videami a novinkami.

Takto ušetríte kopec času, ktorý môžete venovať napríklad aj rozmýšľaniu nad nejakým novým biznisom.

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup