Akýkoľvek cieľ, ktorý si stanovíme v našom živote si vyžaduje čas, pot, drinu a niekedy aj slzy. Častokrát to býva nevďačná cesta, čo je dôvod prečo sa väčšina ľudí uspokojí s tým, čo majú a nevyužijú naplno svoj potenciál. Nedokážu totiž zvládnuť pocit neistoty.

Takáto cesta môže byť plná výkyvov a jej výsledkom sú častokrát ľudia, ktorí to jednoducho nezvládli a skončili.

Strach zo zlyhania, strach z úspechu, strach z toho, že budú niekým súdení atď. Všetko je to však len hŕstka emócií, cez ktoré sa väčšina ľudí jednoducho dostane.

Avšak ak si dokážete uvedomiť, že na konci tunela býva väčšinou svetlo, uveríte vnútornému hlasu, ktorý vám káže pokračovať ďalej, zistíte, že sa môžete dostať aj cez tie najťažšie chvíle.

1. Sústreďte sa na dnešok 

Nikto z nás nedokáže predpovedať, čo sa stane zajtra, o rok alebo o päť rokov. Keď príde na naše ciele a sny, všetci máme akosi tendeciu žiť v budúcnosti a zabúdame na to, že ak sa rozhodneme dnes skončiť, nikdy nedosiahneme to, čo sme si do budúcna vysnívali. Skvelá vec na dneskajšku je, že náš cieľ nemusíme dokončiť dnes. Stačí ak na tom budeme robiť.

2. Chopte sa činu

Činy vytvárajú pohyb, ktorý vás zavedie bližšie k našim cieľom. Ak robíte na niečom pravidelne a skončíte s tým, po čase zistíte, že ak by ste sa k tomu chceli vrátiť, bude to veľmi ťažké. Preto ak máte nutkanie skončiť, jednou z najlepších vecí, ktorá vám v tom zabráni je chopiť sa činu. Uvidíte, že dokonca aj tie najdrobnejšie skutky, ktoré spravíte, vám umožnia uvedomiť si, že skončiť by nebolo to správne riešenie. Drobné skutky vo vás môžu rozpáliť oheň a dať vám nádej, že predsa len existuje svetlo na konci tunela.

3. Uvedomte si ako ďaleko ste sa už dostali

Ako ľudia máme tendenciu byť na seba prísni. Sústredíme sa na všetky tie veci, ktoré sme nedokončili, všetko čo nám chýba, jednoducho na všetko, čo je s nami zle. Tým pádom sa však oberáme o veľa životných zážitkov. Ak sa pozeráte na nejaký cieľ a chcete sa naň vykašľať, pozrite sa na to, ako ďaleko ste už zašli. Ak je napríklad vašim cieľom zabehnúť päť kilometrov, nepozerajte sa naň tak, že koľko vám ešte chýba kilometrov, ale na to koľko ste už zabehli. Takýto uhol pohľadu vám dá motiváciu pokračovať, pretože budete vidieť, aký ste v skutočnosti spravili pokrok.

4. Spravte jednu vec inak

Albert Einstein skvelo definoval šialenstvo ako robenie tej istej veci, znova a znova a neustále očakávať rozdielny výsledok.

Niekedy môžu aj malé odlišnosti znamenať obrovské zmeny v našich životoch. No a ak máte problémy s nasledovaním vášho cieľa, je najlepší čas na takýto experiment. Ak niečo nefunguje, naskytá sa vám príležitosť vyskúšať niečo iné. Existuje nespočetné množstvo ľudí, ktorí dosiahli niečo významné práve vtedy, keď boli na pokraji skoncovania a rozhodli sa vyskúšať spraviť niečo inak.

5. Myslite na deň kedy sa vám to podarí 

Ak nakoniec získate to, čo ste chceli, všetka tá nepriazeň osudu a ten boj, ktorý ste zvádzali sa vám bude zdať ako bezvýznamný a budete radi, že ste nakoniec odolali pokušeniu skončiť.

Pokušenie skončiť je niečo, čím si musíte vo vašom živote jednoducho prejsť. Keď sa poobliahdnete za svojím životom, zistíte, že boli časy, kedy ste mu podľahli a časy kedy ste odolali. Obvykle to býva tak, že ak prečkáte nutkanie skoncovať, vytvárate si cestu k tomu, aby ste aj vy videli svetlo na konci tunela.

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup