ako-sa-motivovatVšimli ste si niekedy, že môže byť veľmi ťažké zostať pozitívne naladený a motivovaný?

Pravdepodobne ste nedosiahli očakávané výsledky. Možno sa snažíte nejakú dobu dosiahnuť určitý cieľ, ale navzdory vašim očakávaniam trvá všetko akosi dlhšie. Je jasné, že za týchto okolností môže byť vaša trpezlivosť značne nalomená.

Samozrejme, že svojich snov sa aj tak nevzdáte (koniec koncov, tí ktorí skončia nikdy nevyhrajú). Avšak ešte raz opakujem, že je úplne pochopiteľné, ak váš prekvitajúci entuziazmus zrazu začne postupne upadať.

Nemajte obavy, nie ste sám.

Pravdou je, že skoro všetky cenné ciele a sny zaberajú oveľa viac úsilia. Väčšinou si musíme počkať dlhší čas, kým naše ciele začnú prinášať vytúžené ovocie (čo znamená, že v určitom bode každý občas zažíva pri trvalej práci pokles motivácie.)
Ale akonáhle sa viac oboznámite s vašimi plánmi a cieľmi – zostanete k sebe úprimný – vaše sny čoskoro prinesú vytúžené ovocie.
Z toho dôvodu je dôležité nevzdávať sa. Avšak na to, aby ste pokračovali sa potrebujete náležite motivovať.

Takže otázka znie: Ako dopekla zostať motivovaný, ak už pracujem na svojich cieľoch určitú dobu a stále som ich nedosiahol?

Tu je pár zaistených trikov, ktoré vám pomôžu udržať vašu motiváciu vysoko, dokonca aj počas tých vyčerpávajúcich období kedy by ste najradšej skončili.

1. Buďte k sebe úprimný

Je čas posunúť vašu námahu ďalej.

Opýtajte sa:

Čo vlastne doteraz fungovalo? Čo prinášalo dobré výsledky? Čo neprinášalo výsledky? Čo prinášalo výsledky, s ktorými nie ste úplne spokojný, pretože si myslíte, že tieto výsledky sú zanedbateľné? Čo môžete spraviť preto, aby ste zlepšili alebo zvýšili momentálne dosahované výsledky? Aké sú nejaké nové metódy alebo prístupy pre dosiahnutie vytúžených výsledkov, ktoré ste ešte nevyskúšali?

Zapíšte si odpovede na tieto otázky. Ak tak spravíte, ozrejmíte si vašu situáciu a získate tak prekvapujúco novú motiváciu.

Čo je viac dôležitejšie, ukáže vám to, čo by ste mali robiť častejšie, čo by ste mali obmedziť alebo prestať robiť, čo by ste mali začať robiť ako nové a rovnako tak môžete objaviť aj nové nezmapované prístupy, ktoré vám pomôžu sa posunúť vpred.

2. Prepnúť

Ak vaša motivácia klesá, môžete si dať krok späť a na určitý moment prestať robiť to, na čom ste pracovali.Častokrát je totiž potrebné ozrejmenie situácie, v ktorej sa nachádzame, prekryté neustálymi činmi.

Jediný spôsob ako získať v celej situácií jasno, je dať si pauzu. Počas tejto pauzy sa venujte niečomu v čom viete, že ste naozaj dobrý a vždy v tom uspejete. To vám zvýši dôveru (motiváciu) po ktorej túžite a vy budete mať zároveň čas si premyslieť vaše dlhodobé ciele.

3. Zapamätajte si, všetko sa deje pre vašu výhodu

Ak veci nejdú podľa plánu, cítime sa frustrovaní. Hnev, únava, bolesť a zároveň pokles motivácie. Preto je kľúčové si zapamätať, že všetko čo sa deje s našimi životmi počas tohto obdobia sa deje z určitého dôvodu.

Svet tu nie je preto, aby vás dostal… svet je preto, aby bol plnou podporou vašej túžbe uspieť. A už len to, že máte túžbu uspieť niečo znamená (pretože veľa ľudí ju nemá).

Takže zľahka.

Len preto, že sa veci vyvíjajú inak ako sme možno očakávali, neznamená to, že sú horšie (častokrát sú v skutočnosti lepšie).

S týmto postojom získate potrebnú silu, odvahu a kreativitu na ceste za vašimi cieľmi a snami.


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup