Začiatok Nového roka znamená pre veľa ľudí začiatok niečoho nového. Často sa s ním spájajú predsavzatia, túžba v našom živote niečo zmeniť alebo zlepšiť.

V posledných rokoch v mojom okolí sledujem zvyšujúci sa záujem o študovanie cudzích jazykov. Či už je to z dôvodu cestovania alebo z dôvodu zvýšenia svojej konkurencieschopnosti na trhu práce. A práve predsavzatie, že sa človek začne viac vzdelávať, či učiť sa nový jazyk jednoznačne prevládalo u mojich známych aj tento rok. Veľa z nich má však často pochybnosti, či to zvládnu, či cudzie jazyky pre nich jednoducho nie sú. Pred niekoľkými mesiacmi som natrafil na túto zaujímavú prednášku od Chrisa Lonsdala z Univerzity v Hong Kongu. Výskumu venoval celý svoj život a na základe svojich poznatkov vytvoril 5 princípov, ktoré by mal človek používať pri učení cudzích jazykov, resp. vzdelávaní všeobecne. Aplikoval ich sám na seba a v priebehu 6 mesiacov sa naučil mandarínsky. To všetko už v roku 1981. Chcete vedieť ako? Pozrite si nasledujúce video.

[jwplayer config=“marek“ file=“http://www.youtube.com/watch?v=d0yGdNEWdn0″ captions.file=“https://biznisblog.sk/wp-content/titulky/akosanaucitjazyk3.srt“]

Zdroj obr.: flickr.com


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup