Žijeme v dobe, kedy chceme všetko hneď. Ak načítavanie stránky trvá dlhšie ako päť sekúnd, ideme inde. Chceme volať s našimi priateľmi teraz, dokonca aj ak sme ich videli iba pred desiatimi minútami. Vďaka tejto dobe máme jednoducho možnosť riešiť veci hneď teraz a pohodlne, a narovinu, pohodlie robí náš život jednoduchším.

Nanešťastie, získavaním pohodlia strácame na našej trpezlivosti. Čakanie sa stalo pre nás veľkým nepriateľom. Štve nás človek, ktorý sa zarozpráva s pokladníkom, pretože nám vďaka tomu nakupovanie trvá dlhšie. Užívame pilulky a chodíme na plastiky len preto, aby sme zhodili na váhe hneď teraz, namiesto toho, aby sme tomu obetovali nejaký čas. Práve v tomto momente chceme žiť najlepší možný život, nie zajtra a dokonca ani nie o rok.

Napriek našim potrebám robiť všetko rýchlo, život si vyžaduje určitú dávku trpezlivosti.

Niektoré z najlepších vecí v živote si vyžadujú čas.

Ak ste ako ja, budete musieť ísť trpezlivosti naproti, lebo sama si vás určite nenájde.

Tu je pár tipov, ktoré som sa naučil na ceste za osvojovaním si trpezlivosti.

Opýtajte sa sami seba prečo sa neustále za niečim naháňate. Ak sa cítite počas dňa uponáhľaní, opýtajte sa prečo. Nastane koniec sveta, ak prídete domov o desať minút neskôr? Čo ak by ste sa niekedy pristavili pri nejakom náhodnom človekovi, pokladník
za pokladňou, ľudia na zástavke, človek, ktorý stojí v rade pred vami na nákupoch. Ak tak urobíte, po čase budete sami prekvapení, ako veľa ľudí spoznáte a ako sa budete v tejto spoločnosti dobre cítiť.

Vychutnávajte si malé momenty  rovnako ako tie veľké. Je jednoduché oslavovať veľké životné udalosti – ako povýšenie v práci. Rovnako dôležité je však osláviť aj malé, zdanlivo nepodstatné veci vo vašom živote, ktoré vám zabrali väčšinu vášho
času. Obetujte pár sekúnd na ocenenie toho, ako oveľa rýchlejšie dokážete v práci spraviť nejakú vec, ktorú ste napríklad robili pred rokom. Tieto veci je rovnako dôležité osláviť, ako tie zdanlivo veľké.

Pohybujte sa medzi trpezlivými ľuďmi. Ak nepoznáte nikoho takého, prihláste sa na hodiny jógy, kde sa určite stretnete aj s meditáciou, ktorá je v tomto smere veľmi prospešná.

Na dosiahnutie dlhodobých cieľov sa najprv sústreďte na tie krátkodobé. Niekedy sa môže stať, že dlhodobé ciele pre vás v tomto uponáhľanom svete akosi stratia zmysel.

Napríklad pri chudnutí má väčšina ľudí problém okamžite sa zbaviť sladkých jedál plných sacharidov. Preto je tento dlhodobý cieľ lepšie zmeniť na niekoľko krátkodobých, kde si budete napríklad postupne uberať dávky cukrov a zapojíte cvičenie.

Nech je váš problém akýkoľvek, stanovenie si menších cieľov vám pomôže dosiahnúť tie veľké oveľa rýchlejšie.

Zamyslite sa nad vecami, ktoré ste získali vašou trpezlivosťou.

Keď všetko ostatné zlyhá, myslím na dobré veci, ktoré v mojom živote nastali len preto, že som čakal. Keď dokážete myslieť na pozitívne výsledky, ktoré pramenili z čakania, dostane vás to do perspektívy, kedy si uvedomíte, prečo nie je náhlenie vecí vždy tou najlepšou stratégiou.

Trpezlivosť sa môže zdať ako niečo nedosiahnuteľné pre tých, ktorí s ňou majú problém. Trpezlivosť sa dá vypestovať, nie je to vrodený talent, z toho dôvodu sa ju môže naučiť ktokoľvek.

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup