Autokoberce dokážu interiér vášho vozidla spoľahlivo ochrániť pred znečistením, to však nie je všetko. Ich ďalšou veľkou prednosťou je, že auto vo vnútri dokážu efektne dizajnovo doladiť. Chystáte sa kupovať textilné autokoberce? Stavte na naše rady.

Pred samotným nákupom je dôležité ujasniť si vaše požiadavky, ktoré na koberce do auta máte. Zorientovať sa vám pomôžu najmä tri zásadné otázky. 

Z akého materiálu má byť autokoberec vyrobený?

Môžete si vybrať z dvoch základných materiálov. Je na vás, či si zvolíte textilné alebo gumené autokoberce. Tiež je dôležité ujasniť si, kedy budete tento autodoplnok používať. V lete? Alebo skôr v zime? Textilné autokoberce vyzerajú mimoriadne efektne a lepšie ukážu v interiéri auta, sú vhodnejšie najmä počas letných mesiacov. Dôvod? Menej špiny na vašej obuvi znamená čistejšie autokoberce. Gumené rohože alebo gumené autokoberce vám urobia veľkú službu najmä počas zimy, kedy si na topánkach do auta nosíme viac nečistôt. Ide najmä o blato, sneh alebo vodu z kaluží.

Aké by mal mať textilný autokoberec rozmery?

Odpoveď je, že musí sedieť dokonale. Ako to zabezpečíte? Stačí nájsť autokoberec presne pre váš typ auta a je to! Textilné koberce sa totiž vyrábajú na mieru každému typu auta, takže sa o presné rozmery starať nemusíte. Ak sa nechcete stresovať výberom koberca, môžete si zaobstarať univerzálne koberce do auta. Gumené koberce orežete podľa svojich potrieb, alebo stavíte na autokoberce, ktoré sa vďaka svojim rozmerom vojdú do viacerých automobilov. Pripravte sa však, že nesedia tak presne ako koberce na mieru pre konkrétny typ vozidla.

Ako si vybrať farbu pre svoje textilné autokoberce?

Táto otázka je relevantná pri výbere textilného variantu kobercov. Kým u gumených kobercov sa obvykle musíte uspokojiť s čiernou, šedou alebo béžovou, pri textilných autokobercoch máte širšie pole pôsobnosti. Môžete si koberce prispôsobiť svojmu vkusu a mnohé predajne ponúkajú aj službu personalizácie na mieru. Na autokobercoch tak môžete mať vyšité napríklad svoje iniciálky alebo obľúbenú prezývku. Takáto služba však nie je samozrejmosťou ale ide skôr o výnimku, ktorá sa bežne neponúka. Zväčša si môžete vybrať z pestrej palety farieb a docieliť tak kombináciou koberčekov a interiéru harmonický celok. Vyberte si koberčeky, ktoré sa hodia do auta a pomôžu jeho interiér farebne zladiť.