Ak chcete dosiahnuť vysnívané veci, musíte sa naučiť ako prekonať, eliminovať a poraziť váš strach. Samozrejme, jednoduchšie sa to povie ako vykoná, avšak spôsob akým sa to podarilo mne je prekvapujúco jednoduchý.

Všetko to začalo keď som končil posledný rok na škole. Ak si dobre spomínam, v tom čase som bol schopný zarobiť celkom slušné peniaze vďaka pár hodinám hrania pokru denne.

Spočiatku išlo všetko jednoducho a ja som sa cítil ako na vrchole sveta. Neprešiel ani rok, kým som si uvedomil, prečo všetci hovoria, že živiť sa pokrom je ťažký spôsob ako si zabezpečiť pokojný život.

Je to ťažké, ale keď sa naučíte vysporiadať so situáciou, budete rásť. Strach, obavy, úzkosť, frustrácia a nenávisť, ktoré vychádzajú na povrch sú prekvapujúce, ale to, čo to o vás ako osobe odhalí, je úžasné.

Vy a ja máme kompletne odlišné spôsoby ako sa vysporiadať so strachom. Odporúčam to mať na pamäti počas čítania tohto článku, ktorý by mal byť pre vás akýmsi odrazovým mostíkom, aby ste našli to čo funguje vo vašom prípade.

Tým, že som sa naučil spraviť môj strach bezvýznamným, som schopný napredovať oveľa rýchlejšie ako kedykoľvek predtým.

Veľmi často sa ma ľudia pýtajú, ako je to možné, že sa dokážem tak rýchlo učiť nové veci a ja verím, že jedným z hlavných dôvodov, ktoré sa na tom podieľajú, je, že dokážem pracovať so svojim strachom.

Ako funguje vaša myseľ

Na to, aby ste prekonali váš strach a spravili ho bezvýznamným, treba ho zo začiatku spraviť menším a nechať prerásť vaše sny.

Keď som si po prvý krát začal zarábať na živobytie hraním pokru, nemal som vôbec žiadnu predstavu čo robím a neustále som čelil môjmu vnútornému strachu.

Keď sa na to pozerám spätne, som schopný vidieť všetky veci, ktoré ma cez to dostali. Dokonca aj keď som nevedel aké kroky mám presne podniknúť, bolo to len a len moje zmýšľanie, ktoré ma hnalo pred. Bol som obklopený mojim strachom, vedel som však čo chcem, takže som pokračoval ďalej.

Pamätajte, svojmu mozgu velíte iba vy. Nazrite hlbšie do vašich myšlienok a predstavte si ako sa cítite pri robení toho, čo chcete a pri robení toho, čo nechcete.

Možno to uvidíte, začujete alebo zacítite, to je jedno. Základom je, že sa naučíte zväčšiť to, čo chcete a zároveň zmenšiť to, čo nechcete.

Nehovorím o tom, aby ste ignorovali zlé veci vo vašom mozgu, spravte ich aspoň nateraz nepodstatnými. Ak budete chcieť, vždy môžete neskôr celý proces navrátiť.

Čokoľvek cítite sa dá zmeniť. Spôsob ako cítite sa dá tiež zmeniť. Všetko máte kompletne pod kontrolou. Jediný problém je, že väčšina ľudí nie je ochotná uplatniť túto silu a prevziať zodpovednosť.

Prijatie 

Toto je jedna zo základných vecí, ktoré mi pomáhajú vysporiadať sa s každodenným strachom. Jednoducho akceptujem, že existuje. Jednoducho sa pozriem na cieľ kam sa chcem dostať a bez zbytočného premýšľania si idem za tým, pretože ak už viem kam musím ísť, neexistuje žiadny dôvod, aby som robil ďalšie odhady, bude ma to jedine zdržovať.

Naozaj to funguje. Nezáleží na tom ako veľké sú moje obavy, vždy som k sebe maximálne úprimný.Viem kam chcem ísť a taktiež viem, čo musím urobiť, aby som sa tam dostal. Všetky moje obavy, ktoré ma držia v úzadí sú pre mňa bezvýznamné. Je to len strata času.

Každý z nás čelí obavám, avšak úspešní ľudia sú ochotní chopiť sa činu a vysporiadať sa so zlyhaním a so všetkým zlom, ktoré môže nastať.

Jedinou nevýhodou celého tohto procesu je, že nefunguje pri veciach, ktoré nerobíte s vášňou.

Ako príklad uvediem: Som veľmi vystrašený z hmyzu ako pavúky a všetko tomu podobné, avšak napriek tomu v sebe nemám žiadnu motiváciu sa tohto strachu zbaviť, pretože je pre mňa nepodstatný.

Ako spraviť vaše obavy bezvýznamnými

Momentálne už by ste mali vedieť ako prekonať vaše obavy a spraviť ich bezvýznamnými, avšak stále existuje spôsob ako to spraviť jednoduchšie.

Vždy keď vás prepadne strach, myslite na to, kam sa chcete dostať a či idete správnym smerom. Ak sa rozhodnete, že pokračujete správnym smerom, ignorujte vaše obavy a pokračujte smerom vpred.

Tento proces si na začiatku vyžaduje poriadnu dávku odvahy, avšak akonáhle si ho osvojíte, bude pre vás oveľa ľahšie veriť, že to funguje.

Prečo keď idete ulicou a narazíte na tabuľu zákaz vstupu, okamžite začnete rozmýšľať nad najlepšou možno trasou ako danú prekážku obísť, ale keď sa jedná o plnohodnotnejší život, jednoducho zamrznete?

Je to preto, lebo tak ste naprogramovaní, máte okolo seba ľudí s podobným zmýšľaním. Všetko sa však dá zmeniť. Zapamätajte si, že iba vy máte v sebe tú silu, robiť čokoľvek čo chcete. Neexistujú žiadne výhovorky.

Vždy keď čelím nejakej obave, vždy sa zmenší až nakoniec zmizne. Najťažšie je spraviť to pár krát na začiatku. Nazbierať v sebe odvahu začať. Skoro vždy je život krajším, ak sa dokážete postaviť vášmu strachu.

Ak dám za pravdu mojím obavám, budem žiť život plný ľutovania. Ak im však budem čeliť, budem rásť a pohybovať sa naprieč plnohodnotnejšiemu životu.

Musíte nájsť spôsob ako sa motivovať. Všetko to začína tým, že sa chopíte činu a naučíte sa ako pracuje vaša myseľ.

zdroj: wakeupcloud

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup