Je pre vás ťažké zoznamovať sa s novými ľuďmi? Spraviť dojem? Opúšťali ste niekedy nejaký rozhovor alebo obchodné stretnutie s pocitmi, že nešlo všetko podľa vašich plánov?

Prvý dojem urobí strašne veľa. Ak je zlý, strácate vaše obchody, kariérne príležitosti a rovnako aj potenciálnych kamarátov a kontakty. Ale ak urobíte prvý dojem skvelý, v živote sa vám bude dariť o trocha jednoduchšie.

Tu máte návod ako spraviť skvelý prvý dojem na ľudí, ktorých stretnete prvý krát alebo na začiatku vášho vzťahu.

1. Pamätajte si mená

Základné pravidlo je zapamätať si meno každého nového človeka, ktorý vám bol predstavený. Ak si jasne nemôžete spomenúť na meno dotyčného pri ďalšom stretnutí, dávate tak najavo, že vás jednoducho nezaujíma.

2. Usmievajte sa a potraste rukou

Reč tela je kľúčová. O ľuďoch, ktorých správanie je založené na reči tela si totiž vytvárame okamžite úsudky. Zamyslite sa nad tým ako ste sa cítili, keď ste niekoho zo začiatku stretli, kto s vami nechcel udržiavať očný kontakt, alebo sa k vám nakláňal strašne blízko. Dva jednoduché kroky ako vystupovať priateľsky a dôverne sú príjemný úsmev a pevný stisk pri podávaní ruky, ale pozor nie zas tak pevný, že niekomu zlomíte prsty.

3. Dávajte si načas

Ďalší základný, ale veľmi podstatný krok je byť vždy všade načas. Tým, že budete meškať si vytvoríte zlý dojem u ľudí, ešte pred tým ako vás stretnú, čo nie je práve dobrý spôsob ako sa s niekým spoznať. Chodiť načas znamená, že si ceníte druhých čas, a že ten svoj viete dobre organizovať. Nezačnite však chodiť veľmi skoro. Objaviť sa v niekoho kancelárií o hodinu a pol skôr znamená, že budete musieť niekde na okolí vysedávať až do začiatku stretnutia a ukázať sa u niekoho na návšteve o hodinu skôr nie je práve veľmi zdvorilé. Ak sú vaši hostitelia taký ako poznám ja. Budú v tom čase ešte pobehovať niekde s vysávačom.

4. Dávajte si pozor na vaše oblečenie a čistotu

Dajte si záležať pri výbere správne slušivého oblečenia. To môže zahŕňať oblečenie na obchodné stretávky, počas voľna, na rande a pod. Akýkoľvek je váš aktuálny štýl, musíte byť vždy čistý.

5. Rozdávajte malé darčeky

Vo veľa prípadoch je milé brať si so sebou na stretnutia s novými ľuďmi malé darčeky. ( Neodporúčam však takéto darčeky nosiť na pohovory do práce, bolo by to trochu divné a dokonca mohlo pôsobiť ako úplatok. Čo takto priniesť bonboniéru, keď idete navštíviť klienta alebo fľašu vína pre vašich hostiteľov na večierok.

6. Dávajte si pozor na jazyk

Nehovorte ošúchané vtipy alebo nepoužívajte nadávky. Toto špeciálne platí keď stretnete starších ľudí, alebo v obchodnej súvislosti. Reč, ktorá možno príde byť fajn, môže po čase tým istým ľudom prísť veľmi nudná.

7. Buďte pozitívne naladení

Väčšina z nás sa rýchlo snaží utiecť pred niekým, kto neustále na všetko frfle. Ak aj máte problematickú cestu dostať sa na nejaké stretnutie, alebo trpíte mnohými zdravotnými problémami, váš nový známy nepotrebuje vedieť všetky detaily. Buďte optimistickí a veselí, a ľudia k vám budú vrúcni.

Máte aj vy nejaké zaručené postupy, ktoré vám pomáhajú zapôsobiť a spraviť dojem na ľudí okolo vás? Budem rád, ak sa o ne podelíte v komentároch nižšie.


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup