Nedávno som mal v práci veľmi zlý deň. Nič sa mi nedarilo a všetko čoho som sa chytil skončilo neúspechom a mal som problém zachovať pokoj. Keď som si to uvedomil, moja následná reakcia bola panika. Sprievodným faktom bola aj úzkosť a poviem vám, že som nemal ďaleko od úplneho šialenstva.

Deň sa našťastie chýlil ku koncu a následne som zaspal. Ráno som vstal a uvedomil som si, aké zbytočné to celé bolo. Vedel som, že sa musím pozbierať a pokračovať ďalej. Zameral som sa na to, aby som si udržal chladnú hlavu a nepodliehal zbytočne úzkosti.

Dajte si čas na spracovanie

Je nesmierne dôležité, aby ste si dopriali čas na spracovanie udalostí, keď sa ocitnete zoči voči úzkosti. Niektorí ľudia vám budú radiť, aby ste na to zabudli a išli ďalej. Ak sa rozhodnete ihneď pokračovať ďalej, prídete na to, že je nemožné nezaoberať sa tým, čo sa práve stalo. Možno to potrvá deň, niekedy týždeň. Kľúč spočíva v tom, že sa zbavíme duševnej paralýzy a môžeme pokračovať ďalej.

Vyhnite sa prehnaným reakciám

Keď narazíte na neúspech, určite ho bude sprevádzať nejaká reakcia. Veľká šanca je, že nebude pozitívna. Môže vás to lákať vykričať to celé svetu, no to môže spôsobiť ešte väčšiu škodu. Skúste sa radšej vyhnúť podobným reakciám.

Prestaňte odolávať okolnostiam

To čo sa stalo už nevrátime. Tým, že sa tomu budete brániť a vzdorovať nič nevyriešite. Uvedomte si, že vás to bude neustále držať na rovnakom bode a tým sa oberiete o príležitosť napredovať.

Pouvažujte nad možnosťami

Spýtajte sa jednoduchú otázku, ktorá vám otvorí celý svet. „Čo je možné?“. Práve touto otázkou zničíte všetky obmedzenia a limity vašich súčasných okolností. To čo vznikne predstavuje prázdne plátno, na ktoré môžete namaľovať ďalšie majstrovské dielo.

Pozrite sa na svoje predchádzajúce neúspechy

Niekedy sme obklopení skvelými podmienkami a všetko sa zdá fantastické. Niekedy sú však úplne mizerné. Vždy sa však zlepšia. Niekedy musíme urobiť dva kroky vzad, aby sme mohli spraviť desať vpred.

Choďte za hranicu, odkiaľ už niet návratu

Rozdiel medzi úspešnými a neúspešnými ľudmi spočíva v tom, že pokračujú a snažia sa aj vtedy, keď by to ostatní už vzdali. Jednoducho idú za hranicu, odkiaľ už niet návratu a neobzerajú sa späť.

Tým, že si budete vedieť ako zachovať pokoj a chladnú hlavu aj vtedy, keď čelíte úzkosti a neúspechu, dokážete usmerniť váš život, aj keď sa bude plaviť po divokých riekach.

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup
ZDIEĽAŤ
Predchádzajúci článokPrestaňte sa tak snažiť!
Ďalší článokAko si kúpiť šťastie
Naše myšlienky rozhodujú o našom postoji, náš postoj rozhoduje o našich činoch a naše činy rozhodujú o našom živote!