Ako predávať na eBay? To je otázka, ktorú si kladiete určite najmä tí, ktorí ste počuli, že sa z toho dajú vyťažiť naozaj slušné peniaze. Výhoda eBay-u je, že vám poskytuje všetky krásy internetových obchodov bez toho, aby ste si nejaký museli zriadiť a dovoľuje vám vyhnúť sa výdavkom, ktoré sú spojené so zriaďovaním eshopov. To všetko výrazne uľahčuje celý proces ako predávať na eBay. Nasleduje sedem krokov, ktoré vám pomôžu odštartovať úspešné podnikanie na eBay, pomôžu vám stať sa lepšími predajcami a dozviete sa aj ako začať predávať a podnikať na eBay.

1. Obrázok je viac ako tisíc slov. Je to možno zastarané, ale ľudia si vždy radi pozrú na obrázku to, čo sa chystajú kúpiť. Preto pre úspešné predávanie na Ebay sa uistite, že všetky produkty, ktoré ponúkate majú priradené naozaj kvalitné fotografie.

2. Spravte si na Ebay analýzu. Predtým ako začnete predávať váš tovar na eBay, spravte si analýzu podobných produktov, ktoré ponúkajú druhí. Všimnite si aký je po nich dopyt a ako sa vyvíja celý nákupný proces. Toto celé vám pomôže rozhodnúť, ako veľa by vám váš produkt mohol zarobiť.

3. Naučte sa všetko o doprave. Doprava je na Ebay vždy pod kontrolou predávajúceho. Čo sa však Ebayu týka, tak niektoré metódy dopravy sú lepšie ako ostatné. Musíte nájsť ten najlepší spôsob dopravy, ktorý bude výhodný z hľadiska ceny a aj spoľahlivosti a potom túto metódu špecifikujte do vášho eBay listu. A nezabudnite zahrnúť aj informácie o nákladoch za dopravu, ktoré potencionálneho kupcu budú určite zaujímať.

4. Rovnako ako obrázkom, nezabudnite dať rovnakú pozornosť aj textu, ktorý priradíte k vášmu produktu. Na predávanie na eBay potrebujete naozaj mocný zoznam. Celý trik spočíva v tom, aby ste pri písaní skombinovali užívateľský vhodné frázy s konkrétnymi detailmi o produkte a to tak, aby ste dokázali ľudí zaujať natoľko, že si kúpia práve váš produkt. Naozaj pri popise produktu si dajte toľko času, ako pri ktoromkoľvek inom vylepšení.

5. Ponúknite širokú škálu možností uskutočnenia platieb, vrátane kreditných kariet. Čím viac možností platby ako eBay predajca ponúknete svojim potencionálnym kupcom, tým je väčšia šanca, že práve váš produkt bude úspešnejší v širokej konkurencií predávajúcich.

6. Sústreďte sa na pozitívnu spätnú väzbu. Ak predávate na eBay, tak na spätnej väzbe naozaj veľmi záleží. Ak si budete uchovávať stále pozitívnu spätnú väzbu, perspektívni kupci, budú nakupovať oveľa častejšie a budú ochotní zaplatiť oveľa vyššie sumy. Takže možno by bolo dobré zvážiť, či by ste nemali najprv držať vaše ceny pri zemi. Aspoň dovtedy, kým si na eBay nezískate nejakú dobrú pozitívnu spätnú väzbu.

7. Správajte sa profesionálne. Poskytnite vašim zákazníkom všetok možný servis, ktorý môžete. Spravte všetko preto, aby ste si boli schopní vybudovať dobrú reputáciu. Uistite sa či neporušujete žiadne pravidlá, máte dobre zaregistrovaný váš biznis, vaše účtovníctvo je v poriadku. Predávať na eBay je presne ako všetky ostatné biznisi. Preto, aby ste sa stali úspešnými musíte postupovať podľa pravidiel, poskytovať určitý druh uspokojenia vašim zákazníkom a vedieť to premeniť do vzostupného predaja.

Návod ako predávať na ebay už máte, držím palce v predávaní.

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup