Facebook je druhý najväčší web na celom svete, už len to je dôvod prečo by na ňom nemalo byť problém zarobiť.  Ak sa pohybujete alebo ste súčasťou internetového marketingu, tak potom je vám jasné, že každá stránka s vysokou návštevnosťou je aj príležitosť ako zarobiť nejakú slušnú sumu peňazí.

Facebook môže mať využitie ako osobné tak podnikateľské. Príležitostí so stránkou ako je Facebook je nespočetne veľa. Existuje mnoho spôsobov ako pristupovať k tejto sociálnej sieti a vyťažiť z nej tak nejaké peniaze.

Ako zarábať peniaze s Facebookom

Existujú rôzne možnosti ako vyťažiť peniaze z Facebooku. Obe si vyžadujú určitý druh poznatkov a skúseností.

Vytváranie Facebook aplikácií

Ak máte skúsenosti s vytváraním užitočných aplikácií pre Facebook, môže to byť pre vás cesta ako zarobiť nejaké peniaze. Najdrahšou aplikáciou všetkých čias, ktorá sa predala na Facebooku bola aplikácia Where I’ve Been, ktorá vývojárovi zarobila 3 milióny dolárov. Facebook je skutočne miestom, kde skúsení programátori môžu svoju ťažkú prácu zúžitkovať v prospech seba, peknou finančnou odmenou a v prospech Facebooku tvorbou užitočnej aplikácie. Aj keď vašu aplikáciu nepredáte,  stále z nej môžete vytrieskať nejaké peniaze. A to tým, že do nej zakomponujete reklamy, či už na váš alebo na cudzí biznis. No a kde sú reklamy, tam sú zákonite peniaze. Pre toto sú najvhodnejšie rôzne herné aplikácie. Pretože práve na hry kliká na Facebooku najviac ľudí.

Skupiny na Facebooku

Pravdepodobne prvá vec, ktorá vám príde na rozum po vyslovení slov „skupina na Facebooku“ je veľká komunita ľudí. V takejto veľkej komunite ľudí z celého sveta  môžete zdieľať vaše nápady, tipy a plus ešte z toho vyťažiť nejaké peniaze. Ako? Pokiaľ ste sa niekedy učili niečo o Internet Marketingu, stačia len základy, tak by vám malo byť jasné, že všade kde je veľa ľudí, tak tam vzniká príležitosť na nejaký biznis. Nehovorím teraz o smiešnych skupinách, ktoré majú 100 až 1000 ľudí. Na mysli mám veľké 50000 a niekedy až miliónové skupiny. Možno sa pýtate ako je možné nahnať do skupiny toľko ľudí. Ale verte, nie je to až také ťažké, ako sa zdá.

Nato aby ste získali skupiny o počte tisíc až desať tisíc členov potrebujte trpezlivosť a nejaké všeobecné poznatky. Po prvé, ako viete Facebook je sociálna sieť, čo znamená, že sa na nej spájajú ľudia za účelom vytvárania a udržiavania kontaktov.

Vašim prvým krokom musí byť využitie týchto poznatkov vo váš prospech, a upútať tak pozornosť týchto ľudí s využitím správnych techník ako sú:

  • vytvárať skupiny s názvami posledných veľkých udalostí, ktoré sa vo vašom okolí za poslednú dobu udiali. Napríklad teraz je to všetko všade Talentmánia, Československo má talent a pod.
  • vymyslite nejaký zaujímavý názov skupiny, ktorý ľudí prinúti na ňu kliknúť
  • vymyslite niečo zábavné, na čom sa ľudia zasmejú a pravidelné pridávajte nejaké vtipné statusy alebo obrázky
  • hlavne majte jasnú predstavu o čom má byť daná skupina

Tieto veci potrebujete k tomu aby ste dokázali vytvoriť vašu skupinu. V počiatočnej fáze spúšťania to bude chcieť ešte trocha práce. Pozívanie priateľov, spúšťanie reklamných kampaní na pripojenie sa ľudí do skupiny alebo pripájanie sa do podobných skupín, ktoré vám prinesú ešte nejakých návštevníkov.

Celá myšlienka Facebook skupín spočíva v tom aby ste nakumulovali čo najviac pravidelných návštevníkov na určitú tému, ktorou sa zameriava vaša skupina. A keď budete cítiť, že je správny čas presmerujete vašich návštevníkov na web, kde už sa vám môžu začať sypať nejaké peniaze, či už z affiliate programov alebo z reklám, ktoré máte na stránke. Dôležité však je aby sa váš web zaoberal tématikou, ktorá upútala vašich čitateľov na Facebooku.

Tento spôsob využíva vo svete mnoho blogerov a webov ako súčasť stratégie, ako zvýšiť návštevnosť a upútať čitateľa na svoje stránky. No a kde je návštevnosť tam je samozrejme aj nejaký zisk. Ale to už viete!

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup