Často sa zamýšľate nad tým ako menej míňať?

Stále čelíme príležitostiam niečo kúpiť – keď sa prechádzame po ulici, šoférujeme popri reklamných bilboardoch, v práci pri automatoch na kávu alebo v jedálni a jej okolí. Pri nakupovaní cez internet, čo môžeme robiť v ktorúkoľvek hodinu či už na pravé poludnie alebo o polnoci, stačí pár klikov myšou.

Ak míňate viac ako chcete, tu je niekoľko jednoduchých spôsobov ako znížiť vaše výdavky – bez zložitých rozpočtovaní a bez spoliehania sa na slabú silu vôle človeka.

Píšte si nákupné lístky!

Jednoduché, áno, ale tento trik spôsobí skutočný rozdiel. Ak sa pristihnete pri tom, že z vášho nákupu nakoniec aj tak polovicu odhodíte niekam preč alebo ak vás vždy láka zmrzlina a zákusky v obchodných regáloch, potom vám nákupný zoznam skutočne pomôže. A je to tiež dobrá prevencia predtým, aby ste splašene chodili po obchode a niekoľkokrát sa vracali do
jedného oddelenia, lebo vždy niečo zabudnete.

Pripravený zoznam vám pomôže kúpiť výlučne to, čo potrebujete, nič viac, nič menej. Napísať zoznam vám zaberie nanajvýš päť – desať minút a ušetríte omnoho viac času, ktorý by ste strávili v obchode.

Nechajte svoju kreditku doma

Ak si opäť uvedomíte, že míňate na nákupoch viac ako by ste mali, nechajte svoju kreditnú kartu doma. Vezmite si papierové peniaze – to je cesta, ako miniete iba toľko, koľko máte aktuálne pri sebe.

Zapisujte si svoje výdavky

Ako vám zapisovanie si jedálnička pomôže schudnúť, zapisovanie svojich výdavkov vám pomôže ušetriť. Dokáže tiež zvýrazniť oblasti, kde míňate viac ako si uvedomujete a kde by sa to dalo obmedziť.

Vyskúšajte neznačkové obchody

Ak normálne nakupujete značkové veci, skúste inú značku alebo dokonca neznačkový tovar.

Budete príjemne prekvapení – niekedy je medzi týmto tovarom veľmi malý alebo dokonca žiadny rozdiel v kvalite. Niektoré produkty dokonca bývajú vyrábané v tých istých fabrikách, tými istými metódami, jediným rozdielom je obal.

Zabaľte si do práce obed

Spraviť si ráno jesť vám zaberie iba päť minúť – a to je pravdepodobne oveľa menej času, ako keby ste museli vyjsť z kancelárie a ísť si niečo kúpiť. Zabalený obed z domu vás tiež stojí oveľa menej ako jedenie v občerstveniach, reštauráciách a podnikoch a ešte k tomu je pre vás domáca strava určite zdravšia !!

Pridávanie položiek do zoznamu

Keď surfujete na internete v online obchodoch, pridajte do zoznamu všetky položky, ktoré sa vám páčia – ale nekupujte ich hneď! K tomu zoznamu sa ale môžete vrátiť neskôr a až vtedy zhodnotiť, čo bol iba chvíľkový rozmar a čo je pre vás skutočne použiteľné.

Ak ste rozhodnutí dať peniaze za niečo, čo nepotrebujete, ale napriek tomu to chcete, nechajte si deň dva na premyslenie. Často ten prvotný impulz niečo kúpiť zmizne za jedinú noc.

zdroj: dumblittleman.com

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup