Internetová stránka je základným nástrojom pre každú spoločnosť, ktorá chce držať krok s dobou a byť lídrom na trhu plnom konkurencie. Ak chcete mať internetovú stránku hodnú konkurečných firiem, ale neviete ako na to, zaiste nie ste sami. V tomto článku vám poskytnem zopár rád aké sú základné postupy pri spúšťaní vášho webu.

Názov domény

Najdôležitejší prvý krok pri vytváraní vášho webu je vhodný výber domény ( Doména je v podstate názov stránky  www. VAŠADOMENA .SK ). Mali by ste si vybrať doménu, ktorá úzko súvisí s vašou značkou, podnikateľským zámerom. Doména by mala byť lahko zapamätateľná, aby si ju zákazníci lahko vryli do pamäti a následne ju prezentovali svojim blízkym a známym. Ak máte záujem o doménu, ktorá je už obsadená, nezúfajte a skúste pridať,zmeniť príponu alebo predponu v názve vašej domény. Poprípade koncovku z sk na eu, com, net atď.

Web hosting

Prvý krok je zabezpečenie názvu domény, druhý potrebný krok je zakúpenie virtuálneho priestoru, na ktorom bude umiestnená vaša stránka. Existuje mnoho  rôznych poskytovateľov hostingov líšiacich sa v ponúkaných službách alebo cenách, v kvalite a je len na vás akého si vyberiete. Ale ako začiatočníkom na internete alebo čo sa týka administrácie stránok vám odporúčam vybrať hosting s prehľadným administračným rozhraním. Ulahčí vám to orientáciu pri neskoršej manipulácií so stránkami. Toto sa samozrejme týka tých, ktorý si stránku robia alebo aspoň udržujú samy. Tí, ktorí si na tieto účely objednajú odbornú firmu zaoberajúcu sa tvorbou a neskoršou údržbou stránky, toto vôbec nemusí zaujímať.

Tvorba stránky

Je viacej spôsobov ako vytvoriť internetovú stránku, so svojim menom a hostingovým poskytovateľom môžete zveriť tvorbu stránky profesionálom, existuje mnoho webdizajnerských firiem, ktoré vám dokážu zaručiť moderný a pôsobivý vzhľad a taktiež údržbu stránok počas jej prevádzky. Samozrejme, ale treba rátať  s tým, že takáto služba niečo stojí. Pokiaľ si veríte a máte chuť tak existujú rôzne redakčné systémy,  ktoré si jednoducho nainštalujete na váš hosting a po krátkom zoznamení môzete byť vy sám administratorom vašej stránky a vyberať si z ponuky tisícok voľne šíriteľných šablón ktoré dajú vašej stránke vzhľad. Príkladom je Joomla.

Zviditeľnenie vašej stránky

Ak máte hotovú internetovú stránku tak vaša práca ešte neskončila. Ešte vás čaká posledný krok a to zviditeľniť ju aby sa o nej dozvedeli vaši potenciálny zákaznici, zamestnanci a všetci ktorým je stránka určená. Svoju URL adresu môžete zverejňovať na vizitkách vašej firmy. Na rôzne materiály, s ktorými sa zaoberá váše podnikanie. Veľmi dobrým spôsobom ako zviditelniť vašu stránku je zainvestovanie do PPC reklamy od Googlu alebo Etarget. ( viacej o PPC reklamách v samostatnom článku ).

Ak stále váhate s vytvorením vašej webstránky, nenechajte sa odradiť týmito radami, pretože vaša vynaložená námaha vám určite prinesie ovocie, a to v podobe väčších ziskov. Všetko chce svoj čas.


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup