najlepsiMať dvadsať je skvelé.

Aj keď ste si konečne začali uvedomovať, že neviete všetko, stále ste nevyrástli z niektorých domnienok. Celý život je pred vami a vy môžete jesť, čo len chcete.

Hoci na papieri to môže znieť dobre, väčšina z týchto domnienok, ktoré máte, sú absolútne zlé. Poďme sa na ne pozrieť.

5. Môžete jesť, čo len chcete

Samozrejme, ako dvadsaťroční môžete experimentovať s jedlom koľko len chcete a je pravdepodobné, že do dvadsaťpätky sa vaša váha veľmi nezmení. Skôr či neskôr však príde moment, kedy sa pozriete na váhu a nebudete veriť vlastným očiam. Poviem vám, nie je to veľmi príjemné prekvapenie. Nezdravé jedlá plné kalórií si dovolíte jesť iba dovtedy, kým to nezačne ovplyvňovať váš metabolizmus. Najväčší problém tohto je, že si vytvárate nezdravé zvyky a to len preto, že môžete. Čím skôr si to uvedomíte a napravíte to, tým viac budete vďačnejší svojmu budúcemu ja. Vašu budúcnosť si vytvárate práve teraz, myslite na to!.

4. Čas je neobmedzený

Čas nie je neobmedzený. Pamätám si, ako by to bolo včera, čo som mal 25 rokov. Čas však odvtedy ubehol tak rýchlo, že som si ani nestihol uvedomiť, čo sa stalo. Myslíte si, že máte veľa času? Hádajte čo – čas ide rýchlejšie ako si myslíte a skôr ako sa nazdáte, roky uplynú a vy sa budete diviť, ako ste premrhali váš život. Prestaňte odkladať veci na neskôr. Čítajte, študujte, vytvárajte si zdravé návyky a cvičte. Pretože ak sa raz vydáte zlou cestou, je ťažké vrátiť sa späť. Že je zle si ľudia uvedomia väčšinou až keď je neskoro. Uistite sa, aby ste jedného dňa neboli pri obzretí sa nazad plný ľútosti.

3. Talent je všetko na čom záleží

Mladí ľudia zvyknú veriť tomu, že pokiaľ ste talentovaní, máte na ružiach ustlané. Toto tvrdenie má však od pravdy veľmi ďaleko. Talent je preceňovaný. Môžete byť talentovaný ako len chcete, pokiaľ prestanete rozvíjať vaše schopnosti, ostatní vás prevalcujú. Zabudnite na tie rýchle zvraty vo filmoch. Tri minúty nestačia na to, aby ste v niečom vynikali. Vyžaduje si to roky tvrdej driny. A nemyslite si, že si vašu cestu kvôli talentu môžete skracovať. Vašou cestou sa totiž vydajú aj iní, menej talentovaní, ktorí nepoužívajú skratky. A viete čo? Ak ich chcete prekonať, musíte pracovať tvrdšie ako oni. Preto zabudnite na skratky.

2. Za vaše skutky nemusíte niesť zodpovednosť

Koľko máte rokov? Neodpovedajte; nezáleží na tom. Ak chcete niesť zodpovednosť za vaše vlastné skutky, potom ste povinný niesť zodpovednosť aj za vaše chyby. Prestaňte neustále hľadať obetného baránka. Spravíte ešte mnoho chýb a čím skôr ich akceptujete, tým lepšie. Chyby nie sú niečo, čoho by ste sa mali báť. Robí ich každý a čím ste zodpovednejší, tým viac sa ich budete snažiť napraviť a poučiť sa z nich.

1. Nepotrebujete mentora. Najlepší ste taký, aký ste

Tento bod je podľa mňa najviac kontraproduktívny. Poukazuje na nedostatok vašej zrelosti a fakt, že sú vo vás ešte stále tie detské predstavy. Mentor – osoba, ktorá prekonala veci, ktoré sa chystáte zdolať, je niečo neoceniteľné. Čím viac sa váš prípad podobá tomu jeho, tým lepšie. Nebuďte ako malé tvrdohlavé dieťa a nemyslite si, že nikto taký neexistuje, pretože ste si istý, že toto nie je váš prípad. Stačí len nájsť takýchto ľudí. Nebuďte do seba zaslepený. Veriť sám v seba je dobré iba dovtedy, kým máte na to vytvorené správne zázemie. Dobrý mentor vám s tým môže pomôcť.

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup