Čo si myslíte, ste roboti? Väčšina ľudí by odpovedalo nie, ale to nevedia, o čom sa v tomto článku dočítate. Každý máme mnoho určitých procesov, ktoré nás vedú k úspešnému fungovaniu. Problém ale je, že dané automatické procesy, sa nám niekedy vymykajú spod kontroly. To vedie k určitým činnostiam, ktoré nechceme robiť a za normálnych okolností, by sme sa im zďaleka vyhli. Samozrejme, existuje viac duševných chýb ako tie, o ktorých sa v tomto článku dočítate. No každopádne vám aspoň tieto nasledovné otvoria oči a prinútia vás popremýšľať o nových alternatívach.

Škatuľkovanie

Naše mysle si zvykli na to, že majú škatuľkovať osoby, veci a skúsenosti okolo nás. Deje sa to dokonca bez toho, aby sme to vedeli. Keď niekoho vidíte istým spôsobom, škatuľkujete ho a to následne vyvoláva určité pocity, myšlienky a chovanie, ktoré nemusí byť zrovna žiaduce. Častokrát daného človeka vopred odsúdime len prostredníctvom nášho úsudku. S týmto problémom sa stretám u veľkého množstva ľudí. Zmeňte to! Dajte každému šancu a spoznajte ho. Nikdy neviete koho stretnete a čo vám to prinesie.

Čítanie mysle

Jedná sa o veľkú záležitosť, ktorá spravidla rúca vzťahy. Dobrým príkladom je situácia, keď sa pozeráte na niekoho blízkeho a snažíte sa uhádnuť ako sa cíti a čo si myslí. Nemôžete presne vedieť ako sa presne cíti, pretože neviete, čo sa odohráva v jeho vnútri. Myslíte si, že viete, ale v skutočnosti to tak nie je. Dôvod, prečo to tak nie je pri začiatku vzťahu je to, že danú osobu až tak dôkladne nepoznáte a preto nemôžete vyvodzovať dané závery. Buďte veľmi opatrní, keď sa pokúšate čítať ľudské mysle, pretože to zväčša nekončí dobre, pokiaľ nie ste psychiatri.

Vyvolávanie pocitu viny

Jedná sa o to, keď niekým manipulujete tak, že sa v ňom snažíte vyvolať pocit viny. Veľa ľudí takto koná, pretože nepoznajú iný spôsob, ako posunúť ľudí k tomu, aby niečo spravili. Neuvedomujú si, že môžu jednoducho povedať, čo treba spraviť. Ak sa pristihnete, že v druhých vyvolávate pocit viny, zamyslite sa a radšej s tým prestaňte. Predstavte si to, čo robíte o takých 10 až 20 rokov. Aký to bude mať dopad na vaše vzťahy? Ako to ovplyvní váš pocit vo vnútri?

Predpovedanie katastrofy

Ako často sa prichytíte, že si predstavujete najhorší možný koniec, len preto, že sa niečo nevyvíja ako by ste chceli? Ak ste ako ja, stáva sa to častejšie ako by ste si chceli pripustiť. Asi z toho nemáte najlepší pocit, že? Nie je jednoduché vystúpiť z týchto koľají, keď ste tak premýšľali už odjakživa. Je to vo vás už zakorenené, ale postačí si trocha kontrolovať podvedomie. To platí aj pre ľudí, s ktorými trávite svoj čas. Možno poznáte niekoho, kto zakaždým vidí vo všetkom len to najhoršie. Hovoríte niekomu svoje skvelé plány a sny, ale jediné čo vám povie je, že to nedokážete, že to radšej nemáte ani skúšať. Ak sa pristihnete, že robíte rovnakú vec, jednoducho s tým seknite. Nestojí to za tú energiu. Iba sa kvôli tomu budete cítiť zle a ľudia sa vám budú vyhýbať.

zdroj: http://www.dumblittleman.com/2011/07/6-mental-mistakes-that-make-you-and.html

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup