Viesť naozaj skvelý život sa môže niekomu zdať doslova nemožné. Dni a týždne postupne ubiehajú a nám pripadá, ako by sme boli zaseknutí v nekonečnej priemernosti. Naozaj neviem, ale mám pocit, že všetci definujeme skvelý život trocha zlým spôsobom. Otázka tak znie, čo presne znamená viesť naozaj skvelý život?

Môžem vám povedať jednu vec. Je to rozdielne pre každú osobnosť a každý z nás musí prísť s vlastnou definíciou. Nie je to na našej spoločnosti, priateľoch, ani rodine a rozhodne nie na mne, nejakej osobe z internetu. Viem však menovať 40 000 vecí, ktoré ma robia šťastným a môže sa stať, že niektoré budeme mať spoločné, napriek tomu je to len na vás ako sa rozhodnete viesť svoj život.

V každom prípade vám môžem poskytnúť pár rád, ktoré vám dúfam pomôžu vo vašej úlohe. Dajte mi prosím potom vedieť, čo si o tom myslíte.

Choďte za svojimi snami

Nasledujte vaše sny a vášeň. Je to omnoho jednoduchšie povedať ako vykonať, ale ak sa vzdáte vašich snov budete toho ľutovať. Robiť to čo milujete vám môže prísť ťažké, poprípade zastrašujúce, ale na konci prídete na to, že práve to je jedna z najdôležitejších vecí v živote. Nemusí to byť za každú cenu radikálne konanie. Nemusíte sa hneď vzdať vašej práce, ale musíte odštartovať vašu kreativitu.

Buďte leniví

Znie to divne, ale do určitej miery je to celkom prínosné. Milujem byť lenivý, pretože sa následne musím prinútiť na sebe pracovať, na základe čoho dosahujem lepšie výsledky. Som ešte stále mladý, ale aj za ten čas som sa naučil ako relaxovať. Prišiel som na to, že hnať sa za každú cenu za cieľmi nie je mojou prioritou. Nie je to samozrejme o tom, aby ste boli celú dobu leniví a nič nerobili. Myslím tým skôr takú strategickú lenivosť, ktorá vás povedie k potrebnému odpočinku. Treba si uvedomiť, že ak sa vášnivo pracujete na svojich cieľoch, z dlhodobejšieho hľadiska budete potrebovať oddych.

Buďte milí

Moja duša sa napĺňa radosťou a to len z dôvodu, že som milý. Znie to lacno, ale je to pravda. Často som milý, pretože sa cítim skvele, ak si predstavím, že ostatní ľudia sú šťastní vďaka mne. Je jednoduché vzdať sa toho, aby sme zlepšovali životy iných, keď sami máme toľko problémov. Na koniec si však uvedomíme, že vždy budú nejaké problémy, tak prečo nepomáhať iným s ich problémami?

Držte sa vzťahov

Byť prepojený, pociťovať lásku, mať ľudí naokolo seba nás robí ľudskými bytosťami a je to práve to, čo si vážime viac ako si uvedomujeme. Zarábať peniaze je fajn, ale zarábame ich len pre to, aby sme koniec koncov zlepšili svoje spoločenské postavenie. Namiesto toho, aby ste išli za peniazmi, zamerajte sa na vzťahy. Šťastie je dnes možné, tak prečo nevyužijeme peniaze ako spojovník?

Riskujte

Skúsili ste niekedy ísť za tým čo vás strašilo, ale na koniec ste boli šťastní, že ste to skúsili? Naše mysle disponujú zvláštnou funkciou zastaviť nás, ak chceme robiť niečo čo nie je bezpečné alebo spoľahlivé.  Podvedome sa vyhýbame risku. Vyhýbame sa tomu, aby sme boli smelí a tak sa snažíme utiecť pred novými vecami. Teraz nehovorím o tom, aby ste boli hlúpi a skákali z útesu. Myslím tým bežné záležitosti, presnejšie o prevzatí risku v prípadoch, kedy je vysoká šanca získať pozitívny vplyv na váš život.

Zlyhajte

Zlyhanie je ďalšia prekážka, ktorú musíme prekonať. V školách nás učia, že zlyhanie je zlé. Učitelia využívajú červené perá a tí, ktorí nikdy nezlyhali sú donekonečna chválení. V skutočnom živote nás zlyhanie veľmi dobre učí, čo funguje a čo nie. Zlyhanie je základným kameňom úspechu a nie konečný verdikt, ako ho väčšina ľudí berie.

Obmedzte TV

Nemrhajte zbytočne veľa času pred televíziou. Neznamená to, že ju nesmiete zapnúť ako je rok dlhý. Rovnako ja si ju sem tam rád pozriem, ale netrávim pred ňou 5 hodín denne. Skúste tak postupne pomaly obmedzovať sledovanie TV. Prílišné sledovanie vás totiž urobí pasívnymi a vaše mysle sa postupne uzavrú.

Skúste čeliť vášmu strachu

Naše strachy sú tu kvôli dôvodom. Prekonávať strach je schopnosť, ktorú sa dá naučiť a tým, že čelíte strachom napredujete. Premietnite si svoj strach do role výzvy. Každý strachu, ktorému čelíte vás obohacuje skúsenosťami a keď ich získate dostatok, posuniete sa ďalej. Čím väčší je strach, tým väčšia je odmena.

Hovorte áno

Častejšie hovorte áno. Jednoduché, ale veľmi mocné. Nikdy neviete, čo sa stane. Snažíme sa predpovedať, čo sa stane ak povieme áno výletu, pozvánke, stretnutiu, ale to nie je možné. Nie sme stroj času, aby sme dokázali predpovedať budúcnosť. Namiesto toho, aby ste všetko analyzovali, skúste viac hovoriť áno a začnite hneď teraz!

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup