Niektorí z vás si môžu myslieť, že ak by ste mali viac peňazí, lepšiu prácu, iné vzdelanie, alebo niečo podobné, váš život by bol plnohodnotnejší. Rovnako tak existuje ten neodbytný pocit, že by ste mali byť nespokojní a jednoducho sa so všetkým museli zmieriť. Možno neviete ako naplniť váš život, alebo aj viete, ale neviete ako a kde začať. Ak ste už začali, je pravdepodobné, že vás sužuje otravný pocit. Môže vám to pripadať tak, že sa už nič nedá robiť. Veríte a snívate o plnohodnotnom živote, ale stále vám to pripadá, ako keby vám prechádzal pomedzi prsty.

Celé to tak však vôbec nemusí fungovať. Môže sa vám to zdať nemožné, ale čím viac na tom pracujete, tým ľahšie to získate.

Ako? Predsa dodržiavaním nasledujúcich rád, ktoré vám pomôžu docieliť plnohodnotný život.

Vášeň

„Môžme sa zhodnúť na tom, že nič veľkého vo svete nebolo dosiahnuté bez vášne“ – Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Každý má pre nejakú vec určitú zásobu vášne. Aj keď vám môže pripadať, že to nie je zrovna vaša parketa. Avšak, ak máte pre niečo vášeň a odhodlanie, máte výborný hnací motor. Vaša vášeň odráža vaše záujmy. Je to jednoducho niečo, čo vás aktivuje.

Takže prvý kľúč k dosiahnutiu vášho cieľa je, mať pre niečo vášeň a odhodlanie. Vášeň vyvoláva obrovskú energiu a tá vás povedie ďalej.

Energia

„Čo je človek bez energie? Doslova nič.“  – Mark Twain

Keď máme pre niečo odhodlanie, prirodzene sa uvoľňuje aj energia. Jednoducho idú ruka v ruke. David Hawkins charakterizoval energiu ako mapu, kde sa nízka hladina energie prejavuje ako hanba, pocit viny a strach. Vysoká hladina sa prejavuje naopak, ako láska, odvaha a prijatie. Taktiež spomenul, že energia sa dá nahnať meditáciou, alebo krátkym spánkom. Postačí vám 20 minút a naberiete znova potrebnú energiu.

Pohon

„Človek sa môže stať tak dobrým, ako len chce. Ak v seba dôverujete a máte potrebnú odvahu, odhodlanie a nadšenie, dokážete všetko.“ – Vince Lombardi

Keď sa zaoberáme plnohodnotným životom, pohon a odhodlanie má veľký význam. Takže, ak si zaumienite určité ciele, chvíľu potrvá, kým prídete na ten správny pohon. Dobrá správa je, že pohon ide ruka v ruke s energiou a vášňou. Ak sa raz týmto smerom zameriate, celý proces bude len ľahší a ľahší. Takže skúste porozmýšlať, čo vás poháňa. Čo vás dokáže naštartovať a posilniť, keď už nič iné nezaberá? Naberte si takú energiu do zásob, môže to byť posledná možnosť, keď už nebudete vládať.

Životaschopnosť

„Naša najväčšia pýcha nie je v tom, že nikdy nepadneme. Ale v tom, že narastieme vždy keď padneme.“ – Confucius

Životaschopnosť je nevyhnutná súčasť plnohodnotného života.

Asi najslávnejší príklad životaschopnosti predviedol Thomas Edison, s jeho vynájdením osvetlenia, ktoré je bezpečné a praktické pre domáce užívanie. Ešte väčšmi zaujímavý je fakt, že musel vynájsť sedem ďalších prvkov, aby to celé fungovalo. Na základe tisícich zlyhaní prišiel obrovský úspech. Takmer nič veľké by nebolo dosiahnuté, bez niekoľkých zlyhaní. Ak sa tak vzdáte, nikdy sa nedozviete, čo veľkého ste mohli dosiahnuť.

Zvedavosť

„Nemám žiadne špeciálne vlastnosti. Som len vášnivo zvedavý.“ – Albert Einstein

Zvedavosť prebádať, objaviť a otvoriť sa svetu. Prieskum podporuje zvedavosť a zvedavosť podporuje prieskum. Ľudia, ktorí sú zvedaví, tak povzbudzujú svoju pozornosť a záujem. A tým sa otvárajú nové dvere. Preto, presne ako nasledovanie vašej vášne, hýbte sa v smere vášho srdca. Ak nie ste zvyknutí, aby vás viedla vaša zvedavosť, začnite u malých vecí. Môže chvíľu trvať, kým si zvyknete. Čím viac však dovolíte zvedavosti, aby vás viedla, tým ľahšie to bude. Začnite práve dnes!

Optimizmus

„Optimizmus je viera, ktorá vedie k úspechu. Nič sa nedá dosiahnuť bez viery a sebavedomia.“ – Helen Keller

Ľudia s „poloplným pohárom“, sú schopní vidieť veci z lepšej perspektívy. Je neuveriteľným rozdielom, keď sa pozeráte na prekážky ako na príležitosti. Keď máte pozitívny prístup, môžete toho omnoho viac dosiahnuť.

Sebavedomie

„Vaše šance na úspech v každom smere, sú hodnotené podľa vašej sebadôvery“. – Rober Collier

Vaša sebadôvera vo vaše schopnosti a zručnosti môže znamenať rozdiel, medzi tým, či sa rozhodnete do niečoho ísť, alebo nie. Je dôležité, aby ste si dokázali rýchlo zdvihnúť sebavedomie. Pripomeňte si úspechy z minulosti. Berte to ako keby ste sa plavili po oceáne. Namiesto toho, aby ste sa pozerali koľko toho ešte musíte preplávať, pozrite sa späť a uvedomte si, koľko ste toho už zvládli! Niekedy zabúdame na to, čo sa nám už podarilo a máme pred sebou len to, čo nedokážeme. Ak si však pripomeniete, čo všetko sa vám už podarilo, dokážete si pozdvihnúť vaše osobné sebavedomie. Trénujte správne držanie tela. Stojte vzpriamene s hlavou hore! Rovnako tak udržujte očný kontakt, keď sa s niekým rozprávate. Dobrý dojem na ostatných budete budiť len vtedy, ak budete mať sami zo seba lepší pocit. Rovnako tak chváľte druhých ľudí. Všimli ste si niekedy, že aj vy sami sa cítite lepšie, keď chválite druhých? Neexistuje preto žiaden vedecký podklad. Musíte to jednoducho skúsiť. Rozhodne to stojí za pokus.

Vyrovnanosť

Vaše životy spolu lepšie fungujú, ak sú veci vyvážené. Práca, spánok, hry, skratka všetko. Rovnako to platí pre našich 8 kľúčov. Ak máte napríklad príliš zvedavosti a nedostatok sebavedomia, pravdepodobne sa budete dokola točiť vo sfére nepreskúmaného.

Ako sa zvykne hovoriť, všetko s mierou.

zdroj: dumblittleman.com

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup