V dnešnom rozlietanom svete je veľmi zriedkavé sústrediť sa na to, čo nám prináša radosť do života.  Väčšinou sa prichytíme, ako nás riadi autopilot a my tým pádom len prežívame, radšej ako by sme mali plnohodnotne žiť. Tento prípad je v dnešnej spoločnosti braný ako norma a nanešťastie pracujeme viac na vonkajších záležitostiach ako na tých vnútorných. Ešte, že tu máme pár fantastických zdrojov, z ktorých sa dá čerpať inšpirácia pre pozitívne myslenie. Rád by som sa tak o ne s vami podelil a dúfam, že vo vás podmienia pozitívne zmeny.

Šťastie

Tajomstvo šťastia spočíva v kompletnom prijatí všetkého v našich životoch. Znie to zložito, ale vôbec to tak nie je. Šťastie je len voľba, ktorú robíme bez ohľadu na nedokonalosti. Nemôžeme byť šťastní, pokiaľ sa nezobudíme s pravdou, že sme perfektné stvorenia vo svete plnom nedokonalostí. Netrápte sa problémami. Všetci im čelíme, sú jednoducho súčasťou života a nezmení sa to. Ak neviete byť šťastní, je to práve preto, že ste poskytli problémom útočisko vo vašej mysli. Zobuďte sa a zmeňte svoje zmýšľanie a tým aj svoj život. Jediná cesta je prijať fakt, že problémy sú jeho súčasťou. Iba tak sa môžete posunúť ďalej. Nikdy som nestretol šťastného človeka, ktorý by nemal žiadne problémy.

Prijatie

Nemám veľmi rád, keď ľudia používajú frázy typu „časom to prejde“, alebo „čas vylieči všetky rany“. Som presvedčený, že nerobíme doslova nič preto, aby sme sa posunuli vpred, ak len jednoducho čakáme, kým pominú zlé časy alebo prídu tie dobré.  Smútok a ľútosť sa dajú poraziť jedine tak, že ich prijmeme aj s bolesťou, ktorú vyvolávajú a tým ich uzavrieme.

Kontrolovanie reakcií

Vonkajšiu skutočnosť si vytvárame sami, na základe našich myšlienok a domnienok o živote ako takom. To, čo si myslíme v našom vnútornom živote sa premietne do toho vonkajšieho. Všetci máme problémy a bývame testovaní v rôznych situáciách a udalostiach. Jedná sa o to, ako dokážeme kontrolovať svoje reakcie. Pamätajte na to, že to čo sa deje na vôkol vás sa nedá vždy kontrolovať, ale svoje reakcie a správanie môžete mať pod kontrolou, a to vždy a všade. Máme v rukách silu, pretože náš vnútorný život ma na svedomí to, ako na nás ten vonkajší vplýva. Ak si tak niekto o vás bude myslieť, že máte veľkú osobnostnú silu, tak má pravdu, pretože máte skutočnosť stále pod kontrolou.

Prehľad

Ak stále očakávate, že sa váš život bude vyvíjať v súlade s tým, čo je pre vás najlepšie, budete prijímať všetky prekážky, ktoré sa vyskytnú a využijete tak príležitosť rásť a učiť sa. Niekedy je aj tá najhoršie zdajúca sa okolnosť šťastie v nešťastí. Život závisí od vnímania, a to závisí od vašej mysle.

Nerozhodná myseľ

Súdime sa, pochybujeme o sebe, kritizujeme sa a dosť často si hovoríme, že nie sme dostatočne dobrý na to, aby sme dokázali to, čo v živote naozaj chceme. Iným ľuďom nedovoľujeme hovoriť s nami takýmto štýlom, tak prečo to dovoľujeme našej mysli? Keď nastane spomínané sebadeštruktívne správanie, mali by sme sa viac sledovať a vykonať nevyhnutné opatrenia, aby sme sa ho zbavili. Nie ste ovládaný mysľou, vy ovládate myseľ.

Dobrá cesta

Neprikladajte toľký dôraz na príchod do určitej cieľovej stanice. Vieme predsa, že život je o ceste a nie o príchode. Nemusíme sem predsa doraziť, ak prijmeme fakt, že už tu sme. Buďte šťastní z toho, kde ste dnes a nerobte tak chybu, že nahradíte pocit šťastia čakaním na váš moment žiarenia a slávy. Jednoducho cestujte a uvedomene sa usilujte vychutnať vašu púť. Je lepšie dobre cestovať ako doraziť. Nie každý sa dnes ráno zobudil a nie každý si pôjde aj ľahnúť. Život vám nič negarantuje. Každá prežitá minúta je požehnaním a musí sa prežiť práve v danom momente. Je to všetko na vás, je to vaše rozhodnutie.

Odlúčenie

K rôznym životným situáciám a príhodám zvykneme pridružovať určité emócie a myšlienky. Viem, že je to do istej miery jasné, ale nie vždy až tak, ako si myslíme. Ak sa obhliadneme do minulosti, oddelíme zo situácií emócie a pozrieme sa na ne z čisto logického hľadiska, zistíme, že vo všetkom čo vnímame, je niečo dobré aj zlé. Každá minca má dve strany a každá z nich sa nám ukazuje v odlišnom čase. Niekto môže vnímať danú situáciu zle, druhý zas dobre. Situácia je pri tom neutrálna, ale sú to naše viery, úsudky a predsudky, ktoré charakterizujú daný výstup. Niekedy tak automaticky reagujeme rovnakým spôsobom, a tak sa daného problému nikdy nezbavíme. Skúste sa sami seba spýtať, či to naozaj stojí zato pozerať sa na dané problémy z toho istého hľadiska. Je čas presunúť sa zo strany mince, ktorú tak často využívate na tú druhú. Zapamätajte si, že situácia ostane rovnaká, ale zmení sa pohľad vašej mysle a práve tá vytvára realitu.  Aj keď to znie nemožne, musíte sa o to vedome snažiť. Nie vždy vám to môže pripadať ako prijateľné riešenie na každú situáciu, ale každé čo i len drobné úsilie, je krok vpred.

Neexistujte, ale žite

Je veľmi dôležite odpútať sa od ovládania vonkajších vecí. Nemôžeme sa stať obeťami vonkajším okolnostiam. To, že sa zdávame našej osobnej sily nám neobohacuje život v žiadnom smere. Každý máme osobnú silu a uistite sa v tom, že vy sa tej vašej nevzdáte, a to tým, že si nepripustíte silu začať. Svet máte pod kontrolou tak, že máte pod kontrolou samých seba. Musíte byť jednoducho samým sebou. Byť obeťou vonkajších okolností znamená existovať. Keď ste ovplyvňovaní vnútrom, tak žijete.

Vlastný názor

Pamätajte si, že vy ste zodpovední za to, či bude váš deň dobrý alebo zlý a nie udalosti, ktoré sa na vôkol vás dejú. Stanovte si za cieľ, že nepripustíte, aby vám niekto negatívne ovplyvnil váš deň. Vaša myseľ vládne 50 miliónom bunkám a vaše myšlienky stanovia, či to bude v skupine spokojných alebo nespokojných.

Pevne verím, že vám spomínané myšlienky zlepšia a spríjemnia vaše životné cesty!

zdroj: http://www.dumblittleman.com/2011/06/powerful-ideas-that-will-bring-greater.html

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup