Naše myšlienky rozhodujú o našom postoji, náš postoj rozhoduje o našich činoch a naše činy rozhodujú o našom živote. Z toho dôvodu naša plná sebarealizácia závisí od pochopenia našich myšlienkových pochodov, ktoré nás často držia v úzadí.

Preto vám odporúčam vyhýbať sa nasledujúcim šiestim tvrdeniam:

„Nie som pripravený.“

Ste tak pripravený, ako vždy budete. Všetko vedie k tomu, aby ste si už dnes pripravili alebo začali robiť niečo, čomu sa chcete v budúcnosti venovať. Časom budete pripravený aj na to, na čo momentálne nie ste. Život vám nikdy nepostaví do cesty niečo, na čo nebudete vedieť prísť. Ste pripravený. V skutočnosti ste boli pripravený vždy.

„To je nemožné.“

Pozrite sa okolo seba. Všetko čo okolo seba vidíte bolo niekedy „nemožné“. Následne však niekto svoj život zasvätil tomu, aby rozlúskol – ako na to. Všetko je možné. Vy len potrebujete myslieť na to, že to vyriešite.

„Ľudia ma budú súdiť.“

Máte pravdu. Mohli by. A ak tak spravia, sú to tí ľudia, ktorých chcete vo vašom živote? Ak sa začnete venovať niečomu, čo máte rád, buďte si istý, že okolo seba začnete pútať pozornosť ľudí, ktorí majú radi tie isté veci ako vy. Nechajte nech vás súdia. Berte to ako automatický filter na ľudí, s ktorými chcete tráviť čo najmenej času.

„Mohol by som zlyhať.“

Áno. Môžete zlyhať. A hádajte čo? Prežijete. Naučíte sa využívať chyby ako hybnú silu smerom vpred. Vaše chyby vás dovedú k úspechu. Veci, ktoré sa naučíte, vzťahy, ktoré nadobudnete vďaka chybám, všetko sú to záležitosti, ktoré budú pre vás život oveľa užitočnejšie, ako tie, ktoré ste pôvodne plánovali spraviť.

„Zajtra sa do toho pustím.“

Skutočne? Prečo nemôžete začať dnes? Akú drobnosť by som mohol spraviť, aby som začal hneď teraz? Je to, s čím chcete začať až zajtra pre vás naozaj tak dôležité? Prečo je to také dôležité? Kde dúfate, že vás to zavedie? Ak je to naozaj tak dôležité, začnite na tom pracovať už dnes. V opačnom prípade nikdy nezačnete.

„Ale ja to musím spraviť.“ 

Chyba. Nemusíte to spraviť. Máte na výber. Áno, možno máte nejaké záväzky a skoncovať s nimi alebo zmeniť náhle smer nemusí byť z krátkodobého hľadiska vôbec sranda. Chcete však naozaj žiť život, v ktorom budete mať pocit, že musíte stále niečo robiť? Alebo sa chcete obklopiť ľuďmi a príležitosťami, vďaka ktorým budete chcieť robiť veci sám od seba. Výber je len na vás. Ako môžete niečo, čo musíte spraviť, zmeniť na niečo, čo chcete spraviť?

Ak zmeníte vaše myšlienky, zmení sa váš postoj, činy a smer vášho života. Váš najlepší život začína práve teraz.

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup