Prichystal som si pre vás taký malý zoznam mladých ľudí, ktorí vďaka internetu zarobili milióny. Dozviete sa čím sa kto preslávil, koľko približne zarábaju a niečo z ich života. Možno vám tieto príbehy dodajú inšpiráciu pre realizáciu práve vášho miliónového nápadu. Prvý, ktorý odštartuje tento zoznam neni nik iný ako zakladateľ facebooku.

1.Mark Zuckerberg

Mark sa narodil v roku 1984 v New Yorku. Po dokončení strednej školy sa dostal na Harvard a tam sa zrodili aj prvé počiatky Facebooku.Prvý krát bol spustený4.2.2004.

Prečo je Mark Zuckerberg v tomto zozname mladých ľudí zarábajúcich veľké peniaze prostredníctvom internetu? Odpoveď je jednoduchá, Mark sa stal vďaka internetu najmladším miliardárom na svete. Ako sa mu to podarilo? Vymyslel najväčšiu sociálnu sieť Facebook, ktorá ma v dnešnej dobe na Slovensku veľký rozmach.

Dnes sa denne  na facebook registruje okolo pol milióna nových užívatelov. Táto stránka je momentálne druhou najnavštevovanejšou stránkou na svete. Každú sekundu si pripíše na konto 7 a ročné tržby sú okolo 215 000 000 €. V rebríčku zostavovanom magazínom Forbes sa za rok 2009 umiestnil medzi 400 najbohatšími američanmi na 158. mieste.

2. Matthew Mullenweg

Web: http://www.worpress.com

Je zakladateľom WordPressu. Systému, ktorý poháňa aj tento blog a milióny ďalších na svete. Bez jeho talentu by som pravdepodobne nepísal tento článok, pretože by som nemal možnosť vytvoriť si takýto kvalitný blogovací systém sám. Dnes má 25 rokov a za jeho spoločnosť mu ponúkali 180mil. € , ktoré však odmietol.

3. Sean Belnick

Web: http://www.bizchair.com

Sean je skutočný podnikateľ, ako 14 ročný sa zamkol v jeho detskej izbe a o tri dni sa zrodil jeho podnik. Momentálne má Sean 23 rokov a zarába vyše 36mil. €  z predaja stoličiek a kresiel cez internet. Sean môže byť inšpiráciou pre mladých ľudí, ktorý sa snažia rozbehnúť si svoj internetový biznis.

4.Noah Everett

Web: http://twitpic.com

Je 24 ročný vynálezca populárnej stránky s názvom TwitPic pre uploadovanie obrázkov. Jeho stránka vzrástla pri spopularizovaní sociálnej siete Twitter a dnes je jednou z top 200 internetových stránok na svete. Noah pracuje z domu, a tam má umiestnené aj jeho servery, ktoré spracovávajú okolo milión stránok denne.

5. Richard Ludlow

Web: http://academicearth.org

Richard je 22 ročný vynálezca stránky Academic Earth, stránka poskytuje  videokurzy z popredných univerzít sveta. V magazíne Time sa ocitla v rebríčku top 50 svetových stránok, po boku takých spoločností ako Google, Amazon a Facebook


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup