Čo očakávate od života? Čím by ste chceli byť? Čo by ste chceli mať? Rozhodli ste sa už, čo v skutočnosti chcete v živote dosiahnuť? Nie? Možno máte zatiahnutú najväčšiu brzdu v živote – NEROZHODNOSŤ.

Prečo je tak ťažké robiť rozhodnutia?

Vybrať si nejaký cieľ znamená iného sa vzdať. Ak sme sa rozhodli kráčať po nejakej ceste, znamená to, že nemôžeme ísť po inej. Skrátka nemôžeme byť všetkým, mať všetko a robiť všetko v rovnakej chvíli. Väčšina ľudí má strach z toho, že by o niečo mohli v živote prísť, a preto stoja na mieste a nevedia sa rozhodnúť.

Chceme mať vždy pravdu. Bojíme sa, že sa rozhodneme zle. Pokiaľ nevieme, čo chceme, nebudeme sa nikdy mýliť, nebudeme robiť chyby, a preto nebudeme nikdy sklamaní. Od detstva sme naprogramovaní na to, aby sme nerobili chyby. Vďaka svojej nerozhodnosti zostávame stále deťmi.

Naše rozhodnutia o nás veľa prezradia. Rozhodovanie vyzrádza ostatným ľuďom naše najhlbšie tajomstvá. Keď urobíme nejaké rozhodnutie, tak podstupujeme riziko, že odmietneme hodnoty iných ľudí, a to sa im nebude páčiť. Budú nás vidieť takých, akí v skutočnosti sme. Skrátka nebudeme ako oni. Keď nebudeme robiť nič, tak si zachováme súhlas rôznych ľudí a s každým budeme vychádzať dobre. Nebojte sa urobiť rozhodnutie, len preto, že existujú ľudia, ktorým sa vaše rozhodnutie nebude páčiť. Títo ľudia nežijú váš život – žijete ho vy!

Chcem byť slobodný a voľný!

Možno ste dobrodružný typ a máte radi pestrosť, ktorú život prináša. Nechcete byť nikým a ničím obmedzovaní. Nechať sa unášať životom je príjemné a človek si užije veľa zábavy, ale potom vás bude prenasledovať pocit, že život nemá žiaden zmysel, žiaden cieľ a všetko snaženie je zbytočné.

Veľa ľudí sa mylne domnieva, že sloboda znamená vyhýbať sa záväzkom. Ale v skutočnosti je to práve naopak – o slobodu nás pripravuje vyhýbanie sa záväzkom. Nezodpovednosť a nerozhodnosť drží nás a ľudí okolo nás vo väzení. Pokým sa nerozhodneme, nebudeme sa cítiť v živote naplnení a ľudia budú zmätení a v nevedomosti o tom, s čím môžu počítať.

Prečo robiť rozhodnutia

Pravá sloboda závisí od našej schopnosti robiť rozhodnutia a brať na seba záväzky. Dôležité je uvedomiť si, že žiadne rozhodnutie je taktiež rozhodnutie. Pokiaľ si nesadnete na sedadlo vodiča svojho života, tak to urobí niekto za vás. A môže vás zaviesť na miesta, ktoré sa vám nemusia páčiť.

Chcete byť v živote úspešní? Práve nerozhodnosť a otáľanie sú príčinami neúspechu. Napoleon Bonaparte raz povedal: „Nič nie je ťažšie, a preto ani cennejšie, ako vedieť sa rozhodovať.“ Život je séria rozhodnutí. Rozhodovať sa znamená žiť. Nezahadzujme teda svoje životy kvôli strachu z rozhodnutí.

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup