Išli by ste radi za hlasom svojho srdca, ale vaša myseľ alebo niečo iné vám v tom bráni?

Je pre vás honba za hlasom vášho srdca nepríjemná, neistá alebo mätúca?

To, čo zažívate je úplne normálne, hlavne ak s tým ešte len začínate.

Je to v podstate akýsi znak, že mierite tým správnym smerom, pretože vaše telo a myseľ robí nové nastavenia, aby sa prispôsobilo novému spôsobu života.

Vaša myseľ si žiada nejaký dôkaz, že život, ktorý vám prináša vaše srdce skutočne funguje. Jediný háčik je v tom, že kým sa nevydáte na cestu za vašim srdcom, žiadny dôkaz nedostanete.

Zo začiatku sa vám to bude zdať čudné, možno aj trápne. Tak je to so všetkým novým. Avšak okamžite ak zbadáte, že vaše srdce vás vedie cestou, ktorú presne potrebujete, vaša myseľ začne automaticky veriť.

 

Boj medzi vašou mysľou a srdcom

Ak ste nie veľmi zvyknutý nasledovať svoje srdce, je to možno preto, že nasledovanie vašej mysle je pre vás istejšia voľba. Dáva to pre vás väčší význam. Nemám pravdu?

Tento pocit komfortu je však len ilúzia, pretože ak sa pozriete do minulosti, uvidíte, že nasledovanie vašej mysle vám zriedkakedy pomohlo vytvoriť život, po ktorom naozaj túžite. Toto som objavil, keď som sa veľa rokov dozadu vydal na podobnú cestu. Cítil som sa hrozne, bol som pesimistický a vždy hrdý na moju bezchybnú “logiku”.

Vaše srdce je však prepojené s niečím viac ako ste len vy. Môžete to nazvať duša, podvedomie, boh, vyššia moc alebo vesmír.

Osobne si nejako nerobím starosti s tým ako to pomenovať. To na čom mi záleží, sú skvelé výsledky, ktoré to prináša do môjho života.

Umenie nepochopenia

To teraz neznamená, že musíte vypnúť vašu myseľ pretože je vám úplne na nič. Znamená to skôr, že by ste sa mali začať sústrediť skôr na viac striedavejší prístup. Nechajte vašu myseľ a srdce prepojiť, a spoločne spolupracujte ako jeden tím. Ak nasledujete vaše srdce viac a vaša myseľ začne vidieť výsledky, celý tento proces sa udeje úplne sám.

Napriek tomu ste to vy, kto sa musí chopiť akcie, aby celý proces úspešne odštartoval. Sme učení, že predtým ako niečo spravíme, mali by sme byť o tom dostatočne oboznámení.

Z toho dôvodu strávime naše celé životy skúmaním neznámeho. Avšak pravdou je, že nemusíte vedieť všetko, aby ste vedeli dostatočne. Stačí ak viete ďalší krok a ďalší krok vám môže poskytnú práve načúvanie vášho srdca.

Môže to prísť vo forme myšlienky, pocitu alebo nejakej skladby, ktorú budete práve počuť v rádiu.

Ako sa do toho pustiť a získať nejaké dôkazy?

Pravdepodobne ste videli nasledovať svoje srdce aj druhých. Všetko vyzerá fajn, avšak možno pochybujete či by ste to boli schopný zvládnuť.

Alebo sa možno pozeráte na druhých ľudí ako si žijú svoj vysnívaný život a hovoríte si, že vy  by ste to nikdy nezvládli. Musia asi disponovať nejakými zázračnými schopnosťami, však?

Aby to mohli robiť musia byť lepší ako vy. Pravdou však je, že nie sú. Oni sa jednoducho naučili ako počúvať ich srdce a pomaly sa posúvať dopredu.

To neznamená, že nemajú strach. Oni si jednoducho povedali, že sa do toho jedného dňa vydajú krok po kroku. Oni cítia strach, preťaženie a zmätok rovnako ako vy.

Rozdiel je v tom, že si vytvorili dôveru samých v seba, presne ako to teraz robíte vy. Snažia sa prekonať strach a spolupracovať s ním.

Dôvod prečo pociťujete to, čo teraz pociťujete, je znak, že mierite správnym smerom. Negatívne pocity tu budú vždy. Sú tu preto, aby vás uvítali, keď sa vydáte na cestu za niečím hodnotným.

Vždy si na to spomeňte.

Ako sa vydať za vašim srdcom

Nemôžem vám dať nejaké presné kroky ako nasledovať vaše srdce, pretože vaše signály sú rozdielne od tých mojich. Avšak čo môžem spraviť, je podeliť sa s vami o moje skúsenosti.

Väčšina ľudí prehliada signály, ktoré im poskytuje ich srdce, pretože sa pozerajú zlým smerom. Ak sa budete sústrediť na trávu, ktorá rastie na zemi, ťažko si všimnete vtákov, ktorí letia nad vašou hlavou. Preto majte vaše oči otvorené a sústreďte sa ako sa len dá. Nikdy totiž neviete, kedy príde signál z vášho srdca.

Jedným z najčastejších spôsobov keď nasledujem svoje srdce je získavanie pocitov. Predvediem vám to na konkrétnej ukážke. Niekto by ma mohol kontaktovať, že chce uzatvoriť obchodné partnerstvo. To čo ja spravím je, že zostanem otvorení všetkým možnostiam a uvidím, čo budem cítiť. Ak z toho nebudem mať dobrý pocit, poviem nie alebo sa rozhodnem čakať.

Niekedy sa budem môcť cítiť neisto. V tom prípade by som možno mohol danú príležitosť preskúmať trocha bližšie a zistiť tak ako sa veci majú.

Teraz používam svoju myseľ k odhadovaniu vecí. Ako napríklad či na to budem mať čas. Či to chcem vôbec robiť a tak ďalej. Nikdy nie je dôvod skočiť po hlave na prvú príležitosť. Aj keby sa to tak mohlo zdať.

Vždy bude dostatok príležitostí. To, že poviete nie, neznamená, že ste o niečo prišli. Vždy príde ďalší vlak, na ktorý môžete nastúpiť.

Mať pravdu nie je vašim cieľom.

Prinajmenšom aspoň nie mojim.

Robím čo môžem, aby som veril svojmu srdcu, avšak niekedy pocity, ktoré dostávame nemusia byť pravé.

Tým myslím, že si ich veľmi ľahko môžem s niečím pliesť. Niekedy môže byť totiž správa z môjho srdca, zahalená emóciami, ktoré cítim vo vnútri.

Som s tým však vyrovnaný. Viem, že nie vždy pôjde všetko v mojom živote ako po masle. A táto malá dávka neistoty pridáva trocha korenia do môjho života.

Niekedy je to zábava, niekedy nie. Všetko je to však súčasť hry zvanej život.

Čím viac budete nasledovať vaše srdce, tým lepší v tom budete. Je to ako so všetkým iným. Nie je to o tom byť perfektný, je to o učení sa a dôverovaní celému procesu.

Nebudete mať vždy pravdu, ale vždy budete mieriť správnym smerom, aj keď budete mať pocit, že nie.

Váš život sa mení

Skutočnosť, že čítate tieto riadky znamená, že niečo vo vnútri vás túži po zmene. Alebo sa začalo meniť.

Toto sa mi stalo len nedávno. Vedel som, že nemierim správnym smerom. Niečo som musel zmeniť a aj zmenil.

Nestane sa to za noc, ale ak sa budete postupne krok po kroku pohybovať vpred, uvidíte významnú zmenu a objavíte ako je to žiť život, po ktorom naozaj túžite.

A keď sa budete z času na čas cítiť zmetený, vedieť, že to je znak toho, že sa vyvíjate a rastiete, je pre vás ten najlepší spôsob, ktorý vám dá silu pokračovať.

To je dôvod prečo čítate tento článok. Niečo vami rezonuje a vy neviete čo to je. To je však fajn.

Ako zistíte, zmeny sa nikdy nedejú vedome.

Zatiaľ čo sa pokúšame dať veci do pohybu určitým smerom, zmeny sa dejú na podvedomej úrovni. Častokrát bez toho, aby ste ich čo i len zaznamenali.

To je dôvod, prečo keď začnete počúvať vaše srdce a necháte sa ním viesť, život začne byť jednoduchší a pestrofarebnejší.

zdroj:http://www.wakeupcloud.com/guide-to-following-your-heart/



Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup