napoleonKto nám môže dať lepšie lekcie do života ako muž, ktorý v 26 rokoch vládol celému Francúzsku.

Napoleon Bonaparte bol inteligentný, ambiciózny a skúsený vojenský vodca, ktorý na počiatku 19. storočia dobil veľkú časť Európy.

Aj keď často bezohľadným spôsobom, dá sa povedať, že zo svojho života vyťažil maximum. Čo nás teda môže Napoleon naučiť o zlepšení našich vlastných životov a nájdení výhody v tom, čo nám svet ponúka?

Zostrojil som pre vás 2 lekcie o dokončovaní cieľov, ktoré sú inšpirované niektorými slávnymi slovami tohto vládcu.

„Víťazstvo patrí najviac vytrvalým.“

Osoba, ktorá pokračuje ďalej aj napriek nepriazni, je osoba, ktorá má pri dosahovaní svojich cieľov najväčšiu šancu uspieť. Ťažké obdobia nás môžu naučiť množstvo lekcií, tá najdôležitejšia je princíp neustále testovania. Bez pokusu a omylu sa dá niečo dosiahnuť len ťažko.

Skvelým príkladom vytrvalosti je Thomas Edison, ktorému sa napriek dlhému obdobiu zlyhávania podarilo zostrojiť žiarovku. Jeho sen, vysvietiť miestnosť, ho poháňal v hľadaní správneho vlákna, ktoré dokáže premeniť elektrický prúd na jeho vysnené svetlo.

Ako povedal Edison, „Génius je jedno percento inšpirácie, 99 percent potu“.

Lekcia, ktorú si môžeme zobrať od Edisona a Napolena je, nikdy sa nevzdávať. Nech na ceste za svojim snom narazíte na akékoľvek ťažkosti, je nutné, aby ste im čelili a prekonali ich. Strach je nepriateľ odolávania, ale aby ste mohli okúsiť radosť z víťazstva, musí byť pokorený.

„Predstavivosť vládne svetu.“

Naša predstavivosť formuje spôsob, ako vnímame svet okolo nás. Ak je náš duševný obraz plný negativity a strachu, zostanene úzkostlivý, pasívny a frustrovaný. Naopak, ak začneme myslieť pozitívne, naše osobnosti začnú byť oveľa viac vnímavejšie na tie dobré veci, ktoré nám život prináša.

Prostredníctvom predstavivosti dosiahlo ľudstvo neuveriteľné výtvory v oblasti kreativity. Človek, ktorý vidí výhody vo väčšine prípadov, na ktoré natrafí, má vyvinutú myseľ tak, že dokáže prekonať aj zdanlivo neprekonateľné. Naopak negativista s malou sebadôverou zostane v podobnej situácii stagnovať.

Nahromaďte silu predstavivosti a trénujte tak vaše pozitívne myšlienky o samom sebe a veciach, ktoré chcete v živote dosiahnuť. Predstavte si konečný výsledok a vykúzlite pocity, ktoré si myslíte, že sa vás zmocnia, ak dosiahnete svoj cieľ. Vaša predstavivosť je teraz nastavená, aby robila váš svet lepším.

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup