Nie sme pánmi svojho času. Musíme chodiť do práce a plniť rôzne povinnosti. Niekedy sme už unavení z toho, čo všetko musíme stihnúť a urobiť. Dobre nám padne chvíľa len pre seba. Keď nič nemusíme, len sa starať o seba. Každý takúto chvíľu privíta. Nie vždy však vieme, čo s tým časom urobiť. A ak to príde zrazu, v priebehu plného pracovného nasadenia, sme často bezradní.

Nájdete si chvíľu pre seba?

Niekto má voľného času veľa, iný si ho musí prácne nájsť. Isté je, že každý ho potrebuje. Na to, aby sa takpovediac, nabil. Keď si oddýchneme, vieme toho urobiť a stihnúť viac. V čase školskej dochádzky sme bezstarostní a voľný čas si vieme nájsť takmer vždy. Horšie to je, keď začneme pracovať. Vtedy zistíme, že nájsť si voľnú chvíľu je dosť ťažké. Možno často uvažujeme o tom, že zmeníme prácu, aby sme mali viac času pre seba.

Keď ale už taká chvíľa nastane, chceme ju využiť naplno. Zmysluplne a zodpovedne. Alebo jednoducho len tak vypnúť. Môžeme len dobehnúť deficit spánku, alebo si upratať zanedbanú špajzu. Mnohí vo fyzickej práci nájdu relax a potešenie. Ich náplňou voľného času je práca v záhrade, alebo v kôlni. Iní zas zbierajú rôzne predmety a robia si zbierky. Možno sa pokúsia niečo svojpomocne vyrobiť, čo im poslúži.

Čo robíte vo voľnom čase?

Tráviť voľný čas sa dá rôznym spôsobom. Môžeme napríklad siahnuť po kvalitnej knihe namiesto surfovania po internete. Alebo sa môžeme vybrať do prírody na prechádzku a podporiť tak aj svoje zdravie. Vyraziť si s priateľmi na hory alebo len na záhrade urobiť pre nich posedenie. Možno by sme mohli navštíviť známych, ktorých sme dlho nevideli, možno našich rodičov. Možností je skutočne veľa. Záleží len na nás. Niekedy sa nám do niečoho ani nechce a zistíme, že to, čo sme urobili, bolo to najlepšie.

Netradičný spôsob trávenia voľného času

Iste vás nenapadlo tráviť voľný čas napríklad návštevou herných kasín. Považujete to práve za stratu tak vzácneho času. Lenže nie je hra ako hra.big farm je hra, ktorá nie je riziková a určite tu neprehajdákate celý majetok. Skvelá zábava s minimálnym rizikom, navyše nemusíte nikam chodiť a môžete čas tráviť aj s priateľmi, či s rodinou. Nie, nezatracujte hneď niečo, čo nepoznáte. Život máme len jeden, tak prečo neskúsiť všetko?


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup
ZDIEĽAŤ
Predchádzajúci článokAko sa naučiť sebadisciplíne
Ďalší článok5 tipov na investície do zamestnancov, ktoré sa vám vyplatia
Naše myšlienky rozhodujú o našom postoji, náš postoj rozhoduje o našich činoch a naše činy rozhodujú o našom živote!