Bola doba, keď som si pravdupovediac veľmi neužíval svoj život. Neustálym naháňaním úspechu som sa tak stresoval, že zo mňa postupne vyprchala všetka radosť zo života. Budovanie budúcnosti pre moju rodinu ma stálo veľmi veľa času. Samozrejme na úkor mojich najbližších. V skutočnosti som bol tak strašne zamotaný do naháňania budúcnosti, že som sa vôbec nevenoval prítomnosti.
Takže roky išli a ja a aj moje deti sme sa stávali staršími. V jednom momente som sa na sekundu zastavil a spravil si malý súhrn. Pohľad, ktorý sa mi naskytal nebol vôbec pekný. V skutočnosti ma poriadne zarazil.
Odporúčam to robiť občas každému z vás – a ešte lepšie to funguje, keď sa pri tom pozeráte do zrkadla.

Povedal som si, “ Veď ty si tak zapletený v naháňaní sa za úspechom, že v súčasnosti žiješ ako chudák. Zlyhávaš sám pred sebou. Zlyhávaš pred svojou rodinou a odsudzuješ sa k zlyhávaniu vo všetkých dôležitých životných hľadiskách a to len preto, lebo si posadnutý úspechom v biznise. Aký je teda cieľ celej tejto cesty, ak nemáš čas ochutnať všetky pôžitky, ktoré prináša život? Začni si užívať každý deň. Začni ešte dnes a nezabúdaj pri tom na tých, ktorí ťa ľúbia.“

Od toho dňa som sa ocitol na misií užívať si túto cestu – pretože na tom treba pracovať neustále. Domnievam sa, že to je aj jeden dôvod, že okamžite ako moje deti vyrástli, som ich zatiahol do svojho podnikania. A to všetko len preto, pretože milujem tráviť čas s nimi.

Dovoľte mi preto sa s vami podeliť o pár spôsobov, ktoré mi pomohli užiť si každý moment v mojom živote a som si istý, že keď ich dokážete do svojho života zapojiť, ocitnete sa v závideniahodnej pozícií.

1.Naučte sa smiať

Smiech je liek na všetky choroby. Úsmev je balzam, ktorý zmierňuje a všetko urovná. Oboje sú lieky, ktoré sa starajú o radosť v živote. Smejte sa do tváre problémom. Smejte sa cestám plných prekážok.

Naučte sa smiať na samých sebe. Smejte sa, keď sa vám darí, a aj vtedy, keď nie je všetko práve rúžové. Nikdy sa však nesmejte na problémoch druhých. Rozprávajte vtipy, ktoré zdvihnú náladu. Sledujte komédie. Hľadajte tú svetlejšiu stránku života a ak musíte pátrajte po dôvodoch vždy sa smiať.

2.Prestaňte brať všetko tak vážne

Prečo tak vážne? Prestaňte s tým. Tak veľa ľudí sa tak ľahko nechá uraziť hocijakou drobnosťou. Zahoďte hranice serióznosti a uvoľnite sa.

Takže straťte všetky záväzky. Nájdite si vždy dôvod na oslavu a zbavte sa tej prehnanej serióznosti.

3.Obklopte sa víťazmi

Osobne nemám rád spoločnosť primitívov. Skutočnosť je taká, že ak chcete niekedy vyhrať vo vašom živote, potom potrebujete okolo seba budovať spoločnosť víťazov. Víťazí páchajú víťazné činy. Víťaz rozpráva víťaznými slovami. Víťazi majú víťazné spôsoby. Víťazi občas prehrajú, ale nikdy nezostávajú pri zemi. Vzchopia sa, oprášia a idú sa svojim znova a znova. Vyplňte váš svet víťaznými knihami. Sledujte víťazné filmy.

Pravý víťazi s vami nebudú nikdy súťažiť – ale pomôžu vám na ceste k úspechom.

4. Vyjadrujte vďačnosť

Pokiaľ hodláte byť svieži a prekypujúci vo všetkých smeroch, vďačnosť je v živote dôležitá. Nikdy neprijmite niečo bez poďakovania. Vždy poďakujete a do všetkého čo robíte, vstupujte s vďačným postojom.

Buďte vďační za každý deň čo dýchate a snívate. Objímajte a bozkávajte svoju rodinu. Zahŕňajte sa priateľmi. Starajte sa o svojich klientov. Píšte pohľadnice. Posielajte pozitívne emaily. Rozdávajte postrehy, ktoré potešia.

Jednoducho sa snažte byť vďačný za každý moment života, ktorý sa vám ponúka na tejto planéte. Práve pre nás sú tu časy ako tieto. Nie je to žiadna chyba v systéme.

5.Nasledujte vašu vášeň so 111
% entuziazmom

Všetci máme pre niečo na svete vášeň. Problém je v tom, že veľa z nás sa často sústredí na zarábanie peňazí a užívanie si našich vášní tak idem bokom.

Ale ak si chcete skutočne užiť váš život je nutné, aby ste si vyhradili čas na identifikovanie vašich silných stránok a začali sa venovať tomu, čo je skutočne vašou vášňou. Projekty, túžby – jednoducho všetko čo vo váš zapáli iskru. Ak ich nájdete, pustite sa do nich so 111% snahou a sústredením.

Nedovoľte rôznym životným ťažkostiam odvrátiť vás od vášho poslania na tomto svete.

Progres, sila, produktivita, profit, účel. Toto všetko vám prinesie život, v ktorom sa vydáte za svojou vášňou.


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup