7-vikendovych

Ruku na srdce. Kto z nás nemá rád víkendy. Či už je to preto, lebo sa môžeme do sýtosti vyspať alebo preto, lebo môžeme stráviť čas s rodinou a priateľmi, ktorých počas pracovného týždňa vďaka pracovnej vyťaženosti zanedbávame. Často sa nám však stáva, že víkend ubehne ako voda a my nestihneme ani zlomok z toho, čo sme stihnúť chceli. Stačí však niekoľko rád od ľudí, ktorí toho v živote dosiahli veľa a víkend sa môžeme zmeniť na produktívnu časť týždňa.

1. Robert Iger: Vstávajte skoro

Generálny riaditeľ spoločnosti Disney je jedným z manažérov, ktorí vstávajú každé ráno 4:30. Úspešní ľudia neležia v nedeľu v posteli do druhej poobede. Oni dokonca neležia ani do 11! Viaceré vedecké výskumy dokazujú, že náš mozog je najaktívnejší 2-4 hodiny po prebudení. Robertova rada teda znie: Vstávajte počas víkendu skôr a získajte náskok pred zvyškom sveta.

2. Benjamin Franklin: Majte plán

Benjamin sa pravdepodobne každé ráno pýtal sám seba: „Čo dobré by som mohol dnes vykonať?“ Úspešní ľudia poznajú dôležitosť každodenných cieľov. A víkendy nie sú výnimkou. Samozrejme sa musí nájsť čas aj na oddych, ale nemusíte byť generálnym riaditeľom veľkej spoločnosti aby ste vedeli, že leňošenie neprichádza do úvahy.

3. Steve Jobs: Uprednostnite čo je dôležité

„Aby boli veci dôležité, nemusia byť svetoborné.“ Počas víkendu je správny čas stráviť ho s priateľmi, rodinou, alebo partnerom a udržať takýmto spôsobom váš pracovno-súkromný život v harmónii. Určite to nezvýši vášmu podnikaniu zisky, ani mu neprinesie reklamu či publicitu, ale to ho nerobí menejcenným.  Dokonca aj americký prezident má vyhradený čas iba na spoločné večere so svojou rodinou.

4. Warren Buffet: Nájdite si čas na svoje záľuby

Je považovaný za najúspešnejšieho investora 20. storočia, ale aj on v jeho voľnom čase rád hrá na ukulele. Úspešní ľudia sú často zaujímaví a ich záľuby majú rovnakú vlastnosť.  Samozrejme, golf s partnermi v nedeľu môže byť veľkou príležitosťou na získanie nových podnikateľských možností. Ale aj individuálne záľuby, ako napríklad pletenie, ktoré miluje Meryl Streep alebo olejomaľba, ktorú miluje George Bush, môžu priniesť svoje ovocie podporením kreativity a uvoľnením stresu.

5. Oprah Winfrey: Meditujte

Najvplyvnejšia celebrita Forbes rebríčku roku 2013 si stále nájde čas, aby počas víkendu sedela aspoň 20 minút v pokoji. Dokonca 2 krát denne! Toto špeciálne tajomstvo jogínov je v dnešnej dobe známou praktikou. Dokonca aj veľké spoločnosti si sú vedomé veľkým úžitkom meditácie pri redukovaní stresu, zvyšovaní produktivity, kreativity a udržiavaní sa v dobrom stave a svojich zamestnancov často v meditácii podporujú aj počas pracovnej doby.

6. Bill Gates: Hodnoťte

Zakladateľ Microsoftu kedysi povedal: „Je dobré oslavovať úspech, ale dôležitejšie je zobrať si ponaučenie z neúspechu.“ Hodnotenie našich stanovených cieľov by sme mali vykonávať na dennej báze, avšak víkend je vynikajúca príležitosť zhodnotiť naše výsledky predchádzajúceho týždňa a vykonať také opatrenia, aby bol nasledujúci týždeň ešte lepší.

7. Jay Z: Neustále napredujte

Stal sa celosvetovo úspešným podnikateľom a raperom. Jeho tajomstvo úspechu je ukryté priamo v texte jeho piesne: „Môžete túžiť po úspechu ako chcete, ale aby ste ho dosiahli, nemôžete slabnúť. Nemôžete sa pošmyknúť. Nemôžete spať. Oči otvorené, vždy.“ Jay Z nenadobudol majetok odhadovaný na viac ako 500 miliónov tým, že sa snažil dosiahnuť úspech iba 5 dní v týždni. Ak chcete tráviť víkend na jachte v Karibiku s Beyonce, vytrvalosť a snaha vás tam môže dostať . Môžeme predsa snívať, no nie?

Základné pravidlo je jednoduché. Úspech je voľba životného štýlu počas celého dňa. Vrátane víkendu!

zdroj: lifehack.org

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup