Zoberte si situáciu na tréningu. Tréner je tam pre to, aby vás motivoval a posúval ďalej za vaše hranice. Snaží sa o to, aby ste sa nevzdávali, ale koniec koncov je to len a len na vás.

Rovnako to platí aj v ostatných oblastiach našich životov. Často sa vzdávame kontroly nad dôležitými činnosťami. Či už sa jedná o pracovné povýšenie, prijímanie zaslúženej lásky a pozornosti, zdravé stravovanie, pravidelne cvičenie, alebo vedomé či nevedomé vzdávanie kontroly nad situáciou v prospech ostatných.

Niekedy je to len zanedbávanie určitých oblastí, prípadne neznalosť. Verím však tomu, že naše životy si zaslúžia kompletnú pozornosť a kontrolu. Sme to práve my, kto by mal udávať smer. Nie je však samozrejme možné takto konať vo všetkých oblastiach. Vo väčšine však dokážeme priložiť ruku k dielu.

Je veľmi dôležité uvedomiť si, že najsilnejšia zbraň, ktorú máme všetci k dispozícii, je nastavenie mysle na správny výstup a jeho následná realizácia. Existuje pár vecí, na ktorých môžeme popracovať, aby sme dostali späť to čo je naše.

Snívajte

Viem, že je to už otrepaná fráza, ale ľudia akoby sústavne zabúdali na túto podstatnú činnosť. Ako chcete aby vyzeral váš život? Čo ste vždy chceli robiť? Nemôžeme predsa učiniť zmeny v našich životoch bez toho, aby sme vedeli, aké by sme ich chceli. Možno chcete žiť v inej krajine, prípadne cestovať okolo sveta. Možno chcete predať svoj dom a presťahovať sa do útulného bytu. Možno snívate o tom, že sa vzdáte svojho dobre plateného zamestnania a začnete robiť to, o čom už dlho snívate.

Zistite, čo vás tiahne späť

Keď ste si už stanovili svoje sny, snažte sa prísť na to, čo vás brzdí v tom, aby ste ich naplnili. Prečo nechávate ostatných, aby ovládali vaše životy? Prečo radšej sústavne nestriehnete po práci, ktorú ste vždy chceli mať? Prečo sa stále zameriavate na výhovorky? Prečo obdivujete ostatných, že majú na to, aby to skúsili? Buďte k sebe hlavne úprimní. V tomto smere musíte byť nemilosrdní, inak to nepôjde. Dajte si chvíľu času a zahrabte sa pekne hlboko k problémom.

Čeľte svojim obavám

Skúste skúmať, ktoré veci vás najviac desia. Akékoľvek neistoty vás zužujú, spýtajte sa či sú naozaj opodstatnené. Drží vás váš vzťah naozaj pri živote? Dávajú vám vaši priatelia naozaj pocit, že nie ste sami? Je vaša súčasná práca naozaj jediná alternatíva, aby ste nežili na ulici? Aj keď to nemusí byť veľmi príjemné, skúste byť čo najobjektívnejší. Čoskoro zistíte, že väčšina vašich obáv je úplne neopodstatnená a zbytočná

Začnite so zmenami

Teraz, keď už viete prečo nemáte svoj život kompletne vo svojej kontrole a viete identifikovať vaše obavy, je ten správny čas na samotné konanie. Začnite s menšími vecami a postupne sa dostanete k väčším. Vyhnete sa tak tomu, aby vám to celé prerástlo cez hlavu. Možno práve vaša diéta nie je taká zdravá, aká by mala byť. Tak jednoducho začnite jesť zdravo. Možno nemáte žiadny cvičebný plán, tak si ho zostavte. Možno vám váš čas strávený za TV bráni v tom, aby ste ho využívali efektívnejšie. Nemusíte sa kompletne vzdávať vašich aktivít, len si stanovte priority a choďte za nimi. Postupne budete naberať sebavedomie, ktoré vás bude posúvať ďalej za hranice.

Nič nie je viac ako odmena za to, že máte svoj život plne vo svojej moci. Keď si to raz uvedomíte, už pre vás nebudú existovať príležitosti a možnosti, na ktoré nemáte šancu. Tak na čo čakáte?


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup