Tento článok je venovaný všetkým, ktorý sa považujú za samoukov a chceli by sa naučiť strojopis zadarmo, a čo najrýchlejšie, rovnako ako sa to podarilo mne.

Strojopis pre samoukov, strojopis pre začiatočníkov – knižky s podobnými názvami sú vám v dnešnej dobe internetu zbytočné a osobne to považujem za  vyhodené peniaze. Písanie všetkými desiatimi prstami (strojopis) sa môže zdať niekomu náročné, no ten kto si už touto strastiplnou cestou prešiel v škole alebo doma ako samouk, by možno oponoval. Nie je to vôbec nič ťažké. A to hovorím z vlastnej skúsenosti. Nie su tomu ani štyri mesiace, čo som sa začal učiť prstoklad. Čas ubehol ako voda a po skoro každodennom ťukaní do klávesnice si môžem povedať, že to ovládam. Samozrejme rýchlosť profesionála mi ešte chýba, ale píšem oveľa rýchlejšie ako predtým a stále sa to zlepšuje. Keďže ma nebavilo strácať čas návštevou rôznych kurzov tak som sa rozhodol, že sa to naučím sám a zadarmo. Spočiatku som si neveril, ale jediné čo to chcelo je TRPEZLIVOSŤ. Ako asi väčšina z vás nerád sa púšťam do vecí, kde si výsledok  vyžaduje dlhú cestu. Najradšej by som sa všetko naučil zo dňa na deň. Bohužiaľ tak to, ale zo strojopisom nie je. Chce to aspoň hodinu denne a za mesiac môžete pokojne začať písať.

TIP: ako sa píše.sk
Nie som zástancom klasických školských postupov, ako je zbytočne strácať čas opisovaním nejakých vopred naformulovaných slovných spojení, z ktorých môže človeku neskôr začať šibať. Pre záujemcov tu mám, ale túto stránku ,kde nájdete nejaké rady, podľa ktorých som sa hlavne zo začiatku pridržiaval.

Skôr som stavil na metódu naučiť sa, ktorá klávesa sa ktorým prstom stláča a potom som skočil priamo po hlave do rieky a začal si písať s priateľmi cez facebook alebo cez icq. Zo začiatku mi to veľmi trvalo a chcelo to nejako osviežiť. Na to bol skvelý program na strojopis, ktorý je zadarmo na stiahnutie (download) na tejto stránke. V ňom som postupne denne absolvoval zo dve lekcie a ako išiel čas, zistil som, že už viem písať. Chce to len mesiac trpezlivosti a ďalšie dva mesiace tréningu. Žiadne školské zastarané metódy vám k tomu netreba a o pár mesiacov budete ovládať strojopis ako profesionál, bez toho aby ste čo i len žmurkli na klávesnicu.


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup