Začať podnikať na internete si vyžaduje trpezlivosť, ale so šťastím a s nejakým poriadnym počiatočným kapitálom sa to dá. Ja vám dnes ukážem spôsoby, ako podnikať zadarmo alebo pri čo najmenších vstupných nákladoch.

Veci, ktoré budete potrebovať: Kreativita, rozhodnosť, trpezlivosť.

Obor čím sa bude podnikanie na internete zaoberať

Vyberte si nejaké úzke zameranie, ktorým sa bude váš online obchod zaoberať. Malo by to byť niečo, čo máte radi a máte o tom aj nejaké poznatky. Sústredením sa na špecifickú tému vášho predaja získate konkurenčnú výhodu, oproti iným obchodom so širokým zameraním. Týmto sústredením získa váš obchod oveľa väčšiu dôveryhodnosť a dostanete sa do pozície poskytovať viac informácií o určitých druhoch produktov. Zákazníci ocenia úroveň informácií, ktoré poskytujete k daným výrobkom, čo bude koniec koncov nápomocné pri uzatváraní objednávok.

Pravidelné obnovujte ponuku

Vybudujte si inventár vašich produktov. Dajte si záležať na tom, aby najlepšie produkty boli umiestňované na popredných priečkach stránky. Pravidelne obnovujte vašu ponuku. Píšte o produktoch recenzie, ktoré umožnia rýchlejšie rozhodnutia vašich zákazníkov. Vyberte si chytľavý vzhľad vašej stránky. Zostaňte sústredení.

Nezabúdajte na reklamu

Promujte váš biznis. Pamätajte, podnikanie na internete nie je prechádzka ružovou záhradou. Ako podnikateľ, musí byť starosť o obchod len a len vo vašom záujme. Možno by ste mohli začať uvažovať na tým, napísať pár článkov o produktoch vo vašom obchode a začať ho publikovať na verejnosti. Napríklad keby ste si otvorili obchod, kde budete predávať pálivé omáčky z celého sveta. Napíšete pár článkov, pomenujete ich napríklad “ Zoznam pálivých omáčok“. Články podobného druhu pomôžu vašich potencionálnych zákazníkov nasmerovať priamo na váš web.

Štatistiky

Sledujte štatistiky. Pokiaľ ste obetovali všetku vašu energiu do vytvorenia schopného online obchodu, určite by bolo dobré v rámci spätnej väzby vidieť koľko ľudí a odkiaľ prichádzajú na váš web, ako sa tam správajú, čo hľadajú, načo klikajú a pod.

Vytvorte si preto zadarmo účet v Google analytics.

Veľa ľudí je prekvapených existenciou mnohých služieb, ktoré vám umožňujú odštartovať váš online obchod zadarmo alebo za minimálne náklady.

Dobrý spôsob ako začať podnikať zadarmo na internete je otvoriť si Vendio store

Vendio je nové riešenie pre elektronické obchody, ktoré vám umožňuje odštartovať reálne online podnikanie so všetkými potrebnými vylepšeniami, a to úplne zadarmo. S týmito všetkými vylepšeniami vám bude trvať zriadenie obchodu pár hodín, ale oplatí sa to. Samozrejme, existuje množstvo iných riešení, ktoré sú podobné Vendio, za cenu v rozmedzí od 40 do 300 dolárov mesačne.
Ďalší rýchly spôsob je Zlio obchod

So stránkou Zlio môžete predávať veci zo stránky buy.com a za každý predaj získate províziu. Výhody Zlia sú v tom, že je rýchly a je voľne dostupný.

Ďalšou zaujímavou možnosťou ako začať online podnikať môže byť služba CafePress

Na stránke CafePress môžete začať zadarmo podnikať s predávaním tovaru, ktorý si sami navrhnete priamo na ich webe.  ( tričká, plagáty, nálepky).

Poznáte aj vy nejaké zaujímavé spôsoby, ako odštartovať podnikanie na webe? Pokojne napíšte do komentárov.


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup