Cítili ste sa už niekedy zbytočne? Alebo jednoducho nedostatočne schopný na založenie nejakého podnikania?

Zažili sme to už všetci. Avšak každého to postihuje rozdielne.Všetko záleží od toho, ako veľa moci prisudzujete myšlienke „nie som dostatočne dobrý.“

Dovolíte aby vás tieto myšlienky vydierali alebo zostávate nad vecou?

Z času na čas sa dostatočne dobrými necítia ani známi rozprávači, autori alebo zabávači. Majú pocit, že sú k ničomu.

Vaša myseľ vás bude strašiť vždy, ale to je dobre. Nemusí vás to zastaviť.

Prečo sa teda niekedy cítite, že nie ste dostatočne dobrý?

1. Očakávania

Mohli by ste sa cítiť nedostatočne dobrým, ak by ste nemali žiadne očakávania?

Ak by som písal tento článok bez očakávaní, nemohol by som sa začať diviť, ak by sa vám začal páčiť, pretože to by bolo očakávanie.

Očakávate, že sa niečo stane a ono sa to nestane. A keď sa to nestane, okamžite sa dostávate do módu, kedy sa začínate cítiť nedostatočne dobrým.

Aby ste prekročili vaše očakávania, skúste sa plne sústrediť na to, čo robíte práve teraz. Nechajte život nech sa postará o plody vašej práce, pretože to už ďalej nie je vaša starosť.

Všetko čo môžete spraviť  je to, čo môžete spraviť práve v tento moment. Život sa odohráva tak, ako sa odohráva. Ak budete odporovať, budete trpieť. Sústreďte sa na to, čo je tu a teraz.

2. Pochybnosti

Na tento svet sme všetci prišli bez pochybností. Nevedeli sme dokonca ani ako myslieť, pretože sme nemali odkiaľ. Všetko prišlo časom.

Ako deti si užívame a objavujeme svet. Žijeme kompletne v prítomnosti, čo je dôvod, prečo väčšina ľudí má tak rado malé deti. Pozrú sa na vás bez akéhokoľvek posudzovania, alebo bez náznaku premýšľania.

Väčšina z nás však vyrastá s pochybnosťami, ktoré časom už nie sú viac potrebné, zvlášť keď príde na tvorbu podnikania alebo hľadania si cesty za vysnívaným životom.

Čím viac pochybností máte, a čím viac im veríte, o to viac budete trpieť.

Z evolučného hľadiska nie je utrpenie ničím zlým. Pomáha vám s premenou. Ak už totiž trpíte priveľmi, niečo vo vás sa prebudí. Dalo by sa povedať, že sa prebudíte do skutočnosti, že vy nie ste vaše pochybnosti.

Osobne som si prešiel množstvom utrpenia. Zažil som krásne aj nepríjemné situácie. Nebola to zábava, ale doviedlo ma to až do bodu, kde sa nachádzam teraz. 

Len preto, že sa objaví nejaká myšlienka, nemusí to znamenať, že je to automaticky pravda.

3. Myšlienka

Tretí dôvod prečo cítite, že nie ste dostatočne dobrý má spojitosť s myšlienkami, ktorým dávate silu.

Z toho dôvodu musíte vaše myšlienky odpojiť od zdroja energie. Už som to spomínal vyššie, ale tento bod je tak dôležitý, že si zaslúži rozpísať sa trochu viac. Ak sa objaví nejaká myšlienka, ktorá vám povie, že nie ste dostatočne dobrý, môžete jej buď uveriť, alebo ju nechať ísť.

To neznamená, že sa okamžite začnete cítiť dobre. Tieto myšlienky a pocity s vami možno na určitú dobu zamávajú, ale vy sa do nich nezapletiete. 

Väčšina ľudí verí každej myšlienke, ktorá ich napadne. Bohužiaľ, väčšina z nich sú otroci svojich myšlienok.

Je čas otriasť sa z nich.

Len preto, že vám nejaká myšlienka povie, že nie ste dostatočne dobrý, neznamená, že to musí byť pravda.

A hneď teraz vás napadá myšlienka, „áno, ale.. .“ Uvedomte si, že to je len ďalšia myšlienka pokúšajúca sa napomôcť tej predchádzajúcej. Jednoducho ich nechajte plynúť.

Je normálne ak sa objaví strach. Sme ľudské bytosti. Zo širokého spektra emócii môžeme zažívať čokoľvek. To, na čom záleží je, že si to uvedomujete a zostávate nad vecou. To je cesta ako dosiahnuť mier, radosť a šťastie.

Ste stále tam kde potrebujete byť. Plníte si svoje ciele. Jediná vec, ktorá vám stojí v ceste sú vaše myšlienky.

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup