„Úspech nie je nikdy konečný, zlyhanie nie je nikdy smrteľné. Je to odvaha, ktorá sa ráta“ – John Wooden

Nielen na Biznisblogu, ale aj v reálnom živote môžete z každej strany počuť o úspechu. Verím tomu, že niektorí z vás môžete aj na Facebooku vidieť priateľov, ako uverejňujú rôzne citáty o úspechu.

Prečo je to tak?

Pretože hlboko vo vnútri chceme byť úspešní všetci.

Je to akýsi neustály dopyt po šťastí, akési stále väčšie a väčšie hľadanie šťastia. Toho, čo dopĺňa úspech je však oveľa viac. Mám na mysli dvoch nerozlučných priateľov.  Zlyhanie a odvaha.

Takže poďme sa pozrieť bližšie na tieto vysoko preceňované slová.

Úspech nie je nikdy konečný

Vrcholky hôr sú skvelé miesto, odkiaľ sa môžete pokochať nádherným výhľadom. Faktom však je, že na druhej strane každého kopca je dolina. Takže ak váš dnešný osobný úspech prirovnáte k tomu, že sa momentálne nachádzate na vrchole, zajtra sa pripravte na sklamanie.

Ak dosiahnete nejaký úspech, je veľmi dôležité, aby ste váš zrak upreli na ďalší vrchol hôr – cieľ, ktorý chcete zdolať. Samozrejme, je dobré sa na malý moment zastaviť a oslavovať, ale ja by som si radšej zvolil úspešný život, ako by som sa neustále prebojovával k jednotlivým úspešným udalostiam.

Úspech nebol nikdy konečným. Úspech bol navrhnutý tak, aby sa stal časťou každej sekundy v našom živote.

Ja nestaviam úspech nad moje pocity alebo nad ocenenia ostatných, radšej som si zvolil žiť úspešný život plný úspešných zvykov, úspešných činov, úspešných slov a úspešných vzťahov.

Z času na čas dosiahnem nejaké úspešné „vrcholy“, podelím sa so svojou radosťou s ostatnými a pomaly sa pripravujem na ďalší výstup smerom k ďalšiemu úspešnému „vrcholu“.

Úspech nie je nikdy konečný. Je to len znamenie, že prichádzajú lepšie veci. 

Zlyhanie nie je nikdy smrteľné

Zlyhanie je jedna z vecí, ktorá mi v živote ponúkla tie najlepšie lekcie. A tou skvelou vecou, ktorú som sa naučil je: Pýtať sa lepšie otázky. Jedna z nich znie, „Aké ponaučenie z tohto vyplýva?“

Pýtaním lepších otázok som sa dostal do polohy, kedy som začal dostávať lepšie odpovede, čo mi umožnilo žiť lepší život po každej stránke.

Zlyhať neznamená byť neúspešný. A nezabije vás to.

Ak sa so zlyhaním zaobchádza s rešpektom, ktorý si zaslúži – ako niečo na čom sa môžete učiť – v skutočnosti vám vdýchne čerstvý vietor do vašich plachiet a vám sa podarí naplniť vaše sny. S každou životnou lekciou, na ktorej sa naučíte niečo nové a ktorú aplikujete do vášho života, budete oveľa bližšie k vytvoreniu významného života.

Odvaha je tá, ktorá sa ráta

Osloviť ženu alebo muža svojich snov si vyžaduje odvahu. Nasledovať vašu vášeň a nehľadieť na to, čo si o tom ostatní myslia si vyžaduje odvahu. Vystúpiť z davu a bojovať za svoj názor si vyžaduje odvahu. Stať sa úspešným si vyžaduje odvahu.

Odvaha je jednoducho bariéra, ktorá často stojí medzí vami a úspechom.

Áno, je to odvaha, ktorá sa ráta.

Takže, akú odvážnu činnosť dnes podniknete? Podeľte sa o to v komentároch a inšpirujte nás všetkých.

zdroj: dumblittleman.com



Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup